Γαστρονομικό ταξίδι… με προορισμό την Κούβα

2.1K

Οι γαστρονομικές περιπλανήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου, είναι κάτι που αγαπάμε πολύ στο e-table.gr. Στην περίπτωση της Κούβας, το ταξίδι μας, ακούει στο όνομα “Cubamar”. 

Αν κάτι έλλειπε από το γαστρονομικό παζλ που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, αυτό ήταν ένα αυθεντικό κουβανέζικο εστιατόριο. Το Cubamar ήρθε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γκάζι, για να δώσει χρώμα στις γεύσεις και τις περιπλανήσεις μας. Η συνοικιακή κουβανέζικη ταβέρνα, θα σε ξετρελάνει με τα πολύχρωμα καθίσματα και τις ταπετσαρίες που σε μεταφέρουν στα στενά της παλιάς πόλης της Αβάνας… Έθνικ γεύσεις, άφθονο ρούμι και λατινοαμερικάνικοι ρυθμοί. Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο;

Το κουβανέζικο εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στο Γκάζι πριν λίγο καιρό και είναι το μοναδικό κουβανέζικο που έχουμε στην πόλη. Όμως αυτός, δεν είναι ο μόνος λόγος που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Η πλούσια κουζίνα της Κούβας είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εξωτικές κουζίνες του κόσμου. Θα σε εντυπωσιάσει να μάθεις, πόσα κοινά έχουμε με το μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής. Η κουζίνα τους βασίζεται κατά κύριο λόγο σε συνταγές με  κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο), αλλά οι Κουβανοί φαίνεται ότι λατρεύουν εξίσου τα γλυκά! 

Η γαστρονομική κουλτούρα της Κούβας φυσικά είναι το ίδιο εξωτική με την τοποθεσία της. Τα πιάτα συνοδεύονται συνήθως με ρύζι, φασόλια και λαχανικά. Δε λείπουν όμως τα τροπικά φρούτα, όπως μάνγκο, παπάγια, αβοκάντο και ανανάς, που θα τα βρεις σε κάθε είδους γεύμα -από το πρωινό μέχρι και το δείπνο- αλλά και σε απίθανα smoothies ή cocktails. 

Το Cubamar έχει καταφέρει να μεταφέρει την εξωτική αύρα που πνέει στην Καραϊβική και  τιμά την αληθινή κουβανέζικη κουζίνα, με αγνά και φρέσκα υλικά. Η ξεχωριστή ατμόσφαιρα και η άριστη εξυπηρέτηση του εστιατορίου, θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην κουλτούρα της Κούβας, που είναι βέβαιο ότι θα τη λατρέψεις. 

Τραγούδι, κέφι και καλό φαγητό, είναι τα μόνα συστατικά που χρειάζεσαι για ν’ αποκτήσεις το νέο σου στέκι! 

Κάνε μία βόλτα και ετοιμάσου ν’ απολαύσεις μία αυθεντική Cocina Cubana και να χαλαρώσεις με τα σπιτικά cocktails από άφθονο ρούμι. Μπορείς να χορέψεις salsa, όπως στο Casa de Musica της Trinidad, ειδικά αν επιλέξεις να πας Παρασκευή ή Σάββατο που υπάρχει live κουβανέζικη μουσική. Το Cubamar φιλοξενεί Live μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 20:00 έως 00:00, για να γνωρίσεις όχι μόνο τις γεύσεις, αλλά και την κουβανέζικη διασκέδαση! 

Από 25/02 έως και 21/03 μπορείς να κλείσεις τραπέζι στο Cubamar με την αποκλειστική έκπτωση 25% που σου εξασφάλισε το e-table.gr!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close