7+1 Fun Facts για τη Mozzarella

615

Εάν αγαπάτε τα γαλακτοκομικά, όπως κι εμείς, σίγουρα έχετε δοκιμάσει κάποια στιγμή mozzarella. Πρόκειται για το τυρί που δίνει την κατάλληλη πινελιά στη σαλάτα και λιώνει εξαιρετικά πάνω στην πίτσα, αποτελεί το ιδανικό ορεκτικά τηγανισμένο ή σερβιρισμένο πάνω σε φέτες ντομάτας. Είμαστε σίγουροι, όμως, ότι όσο και να σας αρέσει, αυτά που ακολουθούν σίγουρα δεν τα είχατε ακούσει (μέχρι τώρα τουλάχιστον).

  1. Η mozzarella που τρώτε, κατά πάσα πιθανότητα, δε θεωρείται «αυθεντική» για τους Ιταλούς. Η mozzarella που ξέρουν φτιάχνεται από το γάλα των νεροβούβαλων και όχι των αγελάδων.
  2. Είναι ένα από τα πιο φρέσκα τυριά που υπάρχουν γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται από τη στιγμή που φτιάχνεται.
  3. Είναι το Νο1 τυρί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπολογίζεται ότι η κατανάλωσή της ανά πολίτη ξεπερνά τα 5 κιλά το χρόνο.
  4. Οι ειδικοί προτείνουν να μην βάζετε στο ψυγείο τη φρέσκια mozzarella γιατί καταστρέφει την υφή της και το αποτέλεσμα είναι μία στεγνή ελαστική μπάλα.
  5. Η mozzarella που υπάρχει πάνω στην πίτσα κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι η «κανονική» αλλά μία χαμηλής υγρασίας παραλλαγή της για να έχει το επιθυμητό λιώσιμο και υφή πάνω στη ζύμη.
  6. Ανήκει στην οικογένεια τυριών «pasta filata» («περιστραμμένη γεύση») που ονομάζονται και τυριά τεντωμένο-πηγμένο ή τραβηγμένο-πηγμένο γάλα.
  7. Κάποιες φορές πωλείται με διαφορετικό όνομα ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους. Για παράδειγμα, ovolini (μέγεθος αυγού), ciliegine (μέγεθος κερασιού), treccia (σχήμα πλεξούδας).
  8. Δε χρειάζεται να αγοράσετε mozzarella για να την απολαύσετε. Μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας με πηγμένο γάλα και νερό!

Επειδή ξέρουμε ότι σας ανοίξαμε την όρεξη για ιταλικό, μπείτε στο e-table.gr και κάντε δωρεάν κράτηση στο ιταλικό εστιατόριο της επιλογής σας, απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close