8 + 1 fun facts για την Μεξικάνικη κουζίνα!

1K

Λιωμένα τυριά, quesadillas, fajitas, sour cream, chili con carne… Μη μας πεις ότι χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για να σου ανοίξει η όρεξη εδώ και τώρα! Η μεξικάνικη κουζίνα ομολογουμένωςανήκει στις κουζίνες που δεν μπορούμε να αντισταθούμε και γι’ αυτό την έχουμε συχνά στο πρόγραμμά μας.

Όσο Mexican lover κι αν είσαι, όμως, αυτά που ακολουθούν σίγουρα θα σε εκπλήξουν!

  • Τα fajitas έγιναν γνωστά από τη Ninfa Rodriguez Laurenzo που έφερε το πιάτο στο εστιατόριό της και είχε τόση επιτυχία που τα άλλα Μεξικάνικα εστιατόρια έστελναν κατασκόπους για να κλέψουν τη συνταγή της!
  • Η Disneyland έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των Doritos. Οι εργάτες που δούλευαν στο πάρκο τότε τηγάνιζαν τις εναπομείνασες tortillas και προσέθεταν καρυκεύματα για γεύση.
  • Το Μεξικάνικο φαγητό είναι υγιεινό. Λέγεται ότι πρόκειται για τον τέλειο συνδυασμό όλων των κατηγοριών υλικών και ως αποτέλεσμα αποτελεί μία καλή πηγή θρεπτικών στοιχείων χωρίς πολλές θερμίδες.
  • Οι πρώτοι Αμερικάνοι λάτρεις του Μεξικάνου φαγητού ήταν οι στρατιώτες. Μάλιστα, το 1879, το Υπουργείο Πολέμου συμφώνησε οι κονσερβοποιοί του San Antonio να τρέφουν τους στρατιώτες με chili con carne.

  • Σύμφωνα με κάποιους η δημοφιλία της κουζίνας οφείλεται στο World’s Columbian Exposition που έγινε στο Chicago το 1893, καθώς οι tamaleros από το San Francisco περιπλανιόντουσαν στην περιοχή για να προωθήσουν το φαγητό τους.
  • Οι πρώτες μαργαρίτες παρασκευάζονταν σε μηχανή παγωτού.
  • Η αυθεντική συνταγή για το guacamole δεν περιέχει ούτε lime ούτε σκόρδο αλλά μόνο άσπρο κρεμμύδι, avocado, πιπεριά serrano ή jalapeno, κόλιανδρο, αλάτι και προαιρετικά ντομάτα.
  • Η ζεστή Μεξικάνικη σοκολάτα δεν περιέχει γάλα. Πρόκειται για απλή σοκολάτα που αφρίζεται με ζεστό νερό και -πολλές φορές- χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο, το molinillo.
  • Οι tamales ήταν γνωστές από τα αρχαία χρόνια. Σε ένα βιβλίο σχετικά με την ιστορία των Αζτέκων, ένας ιερέας αναφέρει ότι οι tamales γεμίζονταν με φρούτα, μέλι ακόμα και μέλισσες…

Γνώρισε κι εσύ την μεξικάνικη κουζίνα καλύτερα!

Μπες στο e-table.gr και να κάνε κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σου, απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές!

 

Viva el Mexico στην Αθήνα!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close