Foodstories: Tiramisu

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά γλυκά που έχει γίνει γνωστό παγκοσμίως τόσο σε εστιατόρια όσο και σε ζαχαροπλαστεία. Είναι το γλυκό που συνδυάζει σοκολάτα, savoiardi (ή αλλιώς lady fingers), καφέ και τυρί mascarpone και, όπως είναι λογικό, το γευστικό αποτέλεσμα που μας προσφέρει είναι αδιαμφισβήτητο.

Πολλές είναι ερμηνείες για την προέλευση και τον εμπνευστή του tiramisu. Ο Carminantonio Iannaccone ισχυρίζεται ότι ο ίδιος δημιούργησε το γλυκό το 1969, όταν ήταν αρχιμάγειρας στο Treviso στην Ιταλία. Ένας φούρναρης, όμως, μαζί με τη μαθητευόμενή του επίσης διεκδικούν την πατρότητα, ο Roberto Linguanotto με την Fransesca Valori, και την ορίζουν στο 1967, πάλι στο Treviso. Τέλος, υπάρχει και η θεωρία ότι δημιουργήθηκε από ζαχαροπλάστες της Τοσκάνης για τον Grand Duke Cosimo III De’Medici, του οποίου η αδυναμία στα γλυκά ήταν γνωστή.

Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι γνωστός με σιγουριά ο δημιουργός του tiramisu, γνωρίζουμε, όμως, την αρχική του συνταγή κι αυτή δεν περιείχε ούτε ποτό ούτε ασπράδια αυγών και το σχήμα του ήταν στρογγυλό. Σε πιο πρόσφατες συνταγές, οι chef προσθέτουν και κρέμα γάλακτος για να είναι αφράτη η κρέμα. Χάρη στη δημοφιλία που απέκτησε, δημιουργήθηκαν εναλλακτικές προτάσεις του γλυκού, όπως με σοκολάτα, λεμόνι, φράουλα, γιαούρτι και διάφορα άλλα.

Το ξέρουμε ότι σας άνοιξε η όρεξη. Μπείτε, λοιπόν, στο e-table.gr και κάντε κράτηση στο ιταλικό εστιατόριο της επιλογής σας για να απολαύσετε κι εσείς ένα νόστιμο tiramisu. 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 998 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα