Foodstories : Οι 4 διασημότερες κινέζικες σάλτσες

3.3K

Κινέζικο φαγητό χωρίς κάποιου είδους σάλτσα είναι μάλλον δύσκολο να φανταστούμε. Θα είναι σε μορφή dipping, θα είναι βασικό συστατικό του πιάτου που θα επιλέξουμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θεωρήσαμε σημαντικό να πούμε κάποιες βασικές πληροφορίες για τις 4 διασημότερες σάλτσες της κουζίνας.

Soy Sauce

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή σάλτσα της κινέζικης κουζίνας και ίσως και την πιο αντιπροσωπευτική. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι στον Ασιατικό κόσμο η σόγια αποτελεί βασικό υλικό. Η συγκεκριμένη sauce, τώρα, είναι αποτέλεσμα ζύμωσης της σόγιας και χρησιμοποιείται κατά βούληση σε ο,τι πιάτο παραγγείλετε, από λαχανικά και sushi μέχρι κρέας. Η γεύση της δε, μπορεί να είναι ελαφριά, πιο έντονη, αναμεμειγμένη με βότανα και μπαχαρικά (π.χ. ginger), κ.α.

Sweet and Sour Sauce

Ή αλλιώς η γνωστή μας «γλυκόξινη» σάλτσα, είναι ένα σαφώς στο top 3 –εάν όχι στην κορυφή- των sauce favorites που μπορούμε να σκεφτούμε. Παχύρευστη σε υφή και πλούσια σε γεύση είναι το ο,τι ακριβώς αναζητά κάποιος για να δώσει το κατάλληλο boost στο πιάτο του ή πιθανώς για να εξισορροπήσει μία πικάντικη μπουκιά. Και αν αναρωτιέστε για τα υλικά της γευστικής sauce δεν είναι άλλα από ξύδι, σιρόπι καλαμποκιού, χυμό φρούτου, μαρμελάδα και ζάχαρη.

Oyster Sauce

Μία ακόμη από τις πιο γνωστές σάλτσες, η oyster sauce, με βασικά συστατικά τα αλεσμένα μύδια αλλά και τους χυμούς που αυτά περιέχουν, ταιριάζει ιδανικά με πιάτο θαλασσινών και λαχανικών. Η υφή της είναι μαλακή ενώ το χρώμα της είναι ένα χαρακτηριστικό σκούρο καφέ. Πολλοί chef προσθέτουν επίσης ζάχαρη και σόγια αλλά φυσικά αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις του κάθε μάγειρα.

Hoisin Sauce

Αν ψάχνετε μία sauce που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε πολλές γεύσεις, τότε μάλλον η hoisin θα αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημά σας. Είτε ψάχνετε για dipping, είτε για σάλτσα σε τηγανητά και μαρινάδα σε κρεατικά μπάρμπεκιου, δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχετε, βέβαια, υπόψιν ότι, αν και δίνει γλυκύτητα στο φαγητό, μία ιδέα πικάντικου την έχει. Φανταστείτε ότι περιλαμβάνει από τη μία υλικά, όπως ζάχαρη και γλυκοπατάτα κι από την άλλη σκόρδο και τσίλι.

Επειδή ξέρουμε ότι αυτό που θα θέλατε τώρα είναι να έχετε όλες τις σάλτσες μπροστά σας για να τις δοκιμάσετε, υπάρχει λύση. Μπείτε στο e-table.gr και κάντε δωρεάν κράτηση στο κινέζικο εστιατόριο που επιθυμείτε, απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές ειδικά για εσάς.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close