Foodies Left Behind | 8-28/8 θα πέσουμε τρώγοντας σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

648

Καλοκαίρι στην πόλη; H Επανάσταση του Καλοκαιριού είναι εδώ 🍴💪

8 με 28 Αυγούστου όσοι μείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επαναστατούν ΓΕΥΣΤΙΚΑ και κάνουν τα πάντα για να περάσουν το καλύτερο καλοκαίρι σε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ με ΕΚΠΤΩΣΗ ΩΣ -30%!

Foodies Left Behind στην Αθήνα

🌆 Εστιατόρια με θέα

🌆 Point of View, Κέντρο Αθήνας

Ξεχωριστό και σύγχρονο, το εστιατόριο Point of View, στον 12ο όροφο του ξενοδοχείου Dorian Inn στην Πειραιώς, θα σε μαγέψει! Χαλαρή ατμόσφαιρα, ακριβώς δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου και με θέα την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Σαρωνικό… Τι άλλο να ζητήσει κανείς;  Το μενού του πλούσιο, κινούμενο στους δρόμους της μοντέρνας μεσογειακής και διεθνής κουζίνας, ενώ γευστικά μπορεί να συγκριθεί μόνο με σπιτικά πιάτα.

e-table tip: Απόλαυσε φρέσκα ζυμαρικά με κομματάκια σολωμού και κρέμα γάλακτοςριζότο μανιταριών με παρμεζάνα, ζουμερά burger, φιλέτο στήθους κοτόπουλο και λαυράκι φιλέτο με κονφί λαχανικών. Μετά το γεύμα σου απόλαυσε ένα martini, ένα Bellini, μία μαργαρίτα ή ένα ποτήρι κρασί από την εξαιρετικά μεγάλη λίστα του εστιατορίου.

 

Κλείσε στo Point of View με -20%

 


🌆 Αthens Status Acropolis, Κέντρο Αθήνας

Σε έναν υπέροχο χώρο στο roof garden του ξενοδοχείου Athens Status Suite, θα βρεις το Athens Status Acropolis, που είναι είναι μία από τις top επιλογές για μεσογειακή κουζίνα. Η κομψότητα και η κλασική διακόσμηση σε συνδυασμό με τις γεύσεις από πολυβραβευμένους σεφ, κάνουν το εστιατόριο ιδανικό για μία έξοδο. Το μενού περιλαμβάνει gourmet συνταγές που δημιουργούνται με παραδοσιακά υλικά, φρέσκο ψάρι και εξαιρετικό κρέας, ριζότο και ζυμαρικά, δροσερές σαλάτες και χορταστικά ορεκτικά.

e-table tip: Δοκίμασε τη δροσερή σαλάτα Status με λαχανικά, αβοκάντο,κουκουνάρι και χαλούμι, ταλιατέλες με σολωμό και πιπεριές ηταν καταπληκτικές και τις πένες με γαρίδες, ελιές και φέτα. Κράτησε ένα τραπέζι στον 7ο όροφο για την καλύτερη θέα!

 

Κλείσε στo Athens Status Acropolis με -25%

 


 

🌆 Acropolis Ami Roof Garden, Νέος Κόσμος

Μία πολύ καλή πρόταση για εστιατόρια με θέα, λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας είναι το εστιατόριο Acropolis Ami Roof Garden στον Νέο Κόσμο. Roof garden με πανοραμική θέα της Αθήνας, κομψή διακόσμηση, lounge ατμόσφαιρα και νόστιμη ελληνική-δημιουργική κουζίνα, δημιουργούν έναν από τους πιο ωραίους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, κατάλληλο τόσο για ρομαντικό γεύμα όσο και για επαγγελματικές συναντήσεις. Το μενού είναι πλούσιο σε κλασικές συνταγές αλλά και gourmet προτάσεις, που δημιουργούνται από εκλεκτά υλικά της αγοράς.

e-table tip: Δοκίμασε ψητό σαγανάκι γαρίδαςραβασάκι με ξινομυζήθρα, σουσάμι και χειροποίητο γλυκό πορτοκάλι, τσιπούρα σερβιρισμένη με βραστά χόρτα, κρέπα κοτόπουλο με μανιτάρια, μπέικον, κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος και τυρί edam , μοσχαρίσιο ραγού με ταλιατέλες. Στο τέλος, αξίζει ο κορμός με μπισκότα από ζαχαρούχο γάλα, σοκολάτα garmi  και παγωτό βανίλια.

 

 

Κλείσε στo Acropolis Ami Roof Garden με -20%

 


 

🌆  St’Astra, Πεδίον Άρεως

Εσύ ξέρεις που βρίσκεται ένα ακόμα νόστιμο roof- top στην Αθήνα; Στον τελευταίο όροφο του Radisson Blu Park Hotel στο Πεδίον του Άρεως, θα βρεις το pool restaurant St’ Astra!Το εστιατόριο St’ Astra είναι μία ιδανική επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας: Το πρωί θα απολαύσεις νόστιμα σνακ και πανοραμικές βουτιές και το βράδυ, το εξαιρετικό Cooked Freshness μενού από το σεφ Δημήτρη Κανταράκη, έχοντας θέα το πάρκο και την Αθήνα!

e-table tip: Στο πλούσιο Cooked Freshness μενού θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων, δροσερή σαλάτα με γαρίδες, ψιλοκομμένα λαχανικά και σησαμέλαιο, carpaccio από λαβράκι με μαγιονέζα αχινού και finger lime, φρέσκα θαλασσινά μαρινάτα με quinoa και φύτρες φασολιών, ζουμερό χοιρινό Ιberico και εξαιρετικό sushi

 

 

Κλείσε στo St’ Astra με -15%

 


 

🌆 Asian Taste, Γκάζι

Με φόντο την Ακρόπολη,  το εστιατόριο Asian Taste στο Γκάζι, θα σε συναρπάσει τόσο με την υπέροχη θέα που προσφέρει, όσο και με την αυθεντική κλασική κινέζικη κουζίνα του. Διαθέτει λιτή διακόσμηση, με στοιχεία που θυμίζουν την παράδοση και την κουλτούρα της Άπω Ανατολής. Το μενού του είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τις πιο νόστιμες σπεσιαλιτέ της κινέζικης και ασιατικής γαστρονομίας. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα όπως τραγανή πάπια Πεκίνουnoodles και τηγανητό ρύζι με ανανά, κοτόπουλο με κάρυ, αλλά και τηγανιτή μπανάνα ή τηγανιτό παγωτό για το τέλος.

e-table tip: Δοκίμασε καυτερά gong bao, χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, noodles και τηγανητό ρύζι με ανανά, κοτόπουλο με κάρυ, μοσχάρι με oyster sauce, μανιτάρια και bamboodumplings γαρίδας, won ton τυριού και τη σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, που είναι τόφου με τσίλι και καλαμάρι με πιπεριές.

 

Κλείσε στo Asian Taste με -20%

 


 

🌊 Εστιατόρια στη Θάλασσα

🌊 Όμιλος, Βουλιαγμένη

Πρώτη στάση… Το Bar Restaurant Όμιλος. Βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου, στο λαιμό Βουλιαγμένης και έχει καταφέρει να είναι σημείο κατατεθέν όσων αναζητούν μία ολιγόωρη απόδραση, μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Με θέα το απέραντο γαλάζιο του μαγευτικού κόλπου της Βουλιαγμένης και βυθισμένο μέσα στο βαθύ πράσινο των πεύκων σου φτιάχνει τη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα σου ανοίγει την όρεξη με τις δελεαστικές μεσογειακές του μυρωδιές. Ο χώρος του καλαίσθητος και προσεγμένος, με τζαμαρίες από άκρη σε άκρη, ιδανικός για να απολαύσεις την καλοκαιρινή σου έξοδο, έχοντας μαγευτική θέα σε όποιο τραπέζι και αν κάθεσαι. Απόλαυσε ψητό μαστέλο ή χαλούμι για αρχή, κυδώνιαγαρίδες και μύδια αχνιστάγια κυρίως και για το τέλος τους λαχταριστούς ζεστούς του λουκουμάδες με παγωμένο παγωτό από το εκπληκτικό του μενού.

e-table tip: Δοκίμασε καλαμαράκια με σάλτσα pesto σε φωλιά τηγανισμένου μακαρονιού πατάτας ή γαριδάκι σημιακό για να κάνεις τη διαφορά.

 

 

Κλείσε στoν Όμιλο με -15%

 


 

🌊 Isalos Tavernaki, Βάρκιζα

Το all day µεζεδοπωλείο Isalos στην Βάρκιζα είναι το ιδανικό μέρος για καλό ελληνικό φαγητό πάνω στην θάλασσα. Εκεί θα νομίσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί! Το μενού του Isalos είναι γεμάτο με ελληνικές νοστιμιές, θαλασσινά και ουζομεζέδες. Εκτός από νόστιμα θαλασσινά και ψάρια στο Isalos θα δοκιμάσεις και εκλεκτά ψητά κρεατικά, δροσερές σαλάτες και πεντανόστιμα ορεκτικά!

e-table tip: Δοκίμασε σιουπιά κρασάτη, καλαμαράκια τηγανητά, γαριδομακαρονάδα, χταποδάκι στα κάρβουνα, θράψαλο, μύδια αχνιστά και ριζότο θαλασσινών. Από κρεατικά δοκίμασε χοιρινή μπριζόλα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και κοτόπουλο φιλέτο.

 

Κλείσε στo Isalos Tavernaki με -15%

 


 

🌊 To Αρχοντικόν, Αρτέμιδα

Το Αρχοντικόν στην περιοχή Άρτεμις είναι μια πολύ καλή επιλογή για ελληνική κουζίνα δίπλα στην θάλασσα. Στην Λεωφόρο Βραυρώνος θα συναντήσεις  έναν όμορφο χώρο με πολλά παραδοσιακά στοιχεία και νησιώτικο χαρακτήρα.  Το μενού είναι πλούσιο και περιλαμβάνει θαλασσινά και κρεατικά, που προσφέρονται σε χορταστικές μερίδες! Live μουσική κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σαββάτο 22:00- 03:00 και κάθε Κυριακή 14:00 – 19:00.

e-table tip: Δοκίμασε Πατάτα γεμιστή στη χόβολη με ζαμπόν, μπέικον και 4 τυριά, πανσέτα γλυκόξινη, τα περίφημα Φιλετάκια Αρχοντικόν με χοιρινό, κοτόπουλι, αρνάκι σωταρισμένα με λαχανικά και κρασί και ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον, ντομάτα και πιπεριά. Από θαλασσινά, μύδια και γαρίδα σαγανάκι, μακαρονάδα του ψαρά και τσιπούρα μερίδα! Θα βρεις επίσης για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων, μενού με απεριόριστη καταναλωση με 18€/άτομο μαζί με ποτά, από Δευτέρα έως Κυριακή. Κάθε Τετάρτη μενού με απεριόριστο φαγητό  με 10€/άτομο.

 

 

Κλείσε στo Αρχοντικόν με -15%

 


 

🍴Εστιατόρια με αίθριο

🍴Topos by Yolenis, Κολωνάκι

Ανανεωμένο και με νέα διάθεση, το All-Day Cafe Restaurant  Topos, άνοιξε τις πόρτες του και σε περιμένει, με ένα ολοκαίνουργιο concept, μετατρέποντας το αίθριο του πολυχώρου της Yoleni’s, σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξερεύνησης ελληνικών παραδοσιακών πιάτων. Βρισκόμενο στο Κολωνάκι, έχει ήδη καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις νέες του γευστικές προτάσεις, καθώς και την lounge μοντέρνα και χαλαρή ατμόσφαιρά του. Συνταγές από ολόκληρη την Ελλάδα, προσεκτικά επιλεγμένες από 6 προικισμένες μαγείρισσες, με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά, συνθέτoυν έναν ευφάνταστο και χορταστικό κατάλογο, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις τους.

e-table tip: Δοκίμασε σαλάτα Σαντορίνηςφάβα Σχοινούσας και κρητική πίτα χαρουπιού με αρωματικά χόρτα για αρχή, ενώ για κυρίως κόκορα παστιτσάδα, σουζτουκάκια και παπουτσάκια!

 

 

Κλείσε στo Topos by Yolenis με -20%

 


 

🌳 Εστιατόρια με κήπο/αυλή

🌳 Piu Verde, Παπάγου

Κάτω από τα δροσερά πεύκα και δίπλα σε μία λίμνη, θα απολαύσεις εκλεκτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, στο καταπράσινο Piu Verde στου Παπάγου. Μέσα στο άλσος στου Παπάγου θα βρεις έναν καταπράσινο παράδεισο, που είναι από τα πιο γνωστά στέκια των Βορειών Προαστίων, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας: εξαιρετικό brunch με 3όροφα pancakes, φοβερή μεσογειακή κουζίνα από τον Executive Chef Χρήστο Τζιέρα και ευφάνταστα cocktails, σε περιμένουν!

e-table tip: Δοκίμασε τα κεφτεδάκια chorizo με πικάντικη κρέμα ντομάτας και καπνιστό τυρί, τα μανιτάρια στο τηγάνι με σάλτσα καπνιστού τυριού και κρουτόν, Ταλιολίνι με κοτόπουλο, μπρόκολο, κρέμα παρμεζάνας και πούδρα μυρωδικών, νιόκι με Περουβιανή πατάτα, πουρέ τρούφας και προσούτο, την Pizza με κρέμα τρούφας, φρέσκια μοτσαρέλα και άγρια μανιτάρια και τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και sweet chili. Από επιδόρπια, ξετρελαθήκαμε με το δίχρωμο cheesecake φούρνου με σοκολάτα και κρέμα και τη Paris-Brest πραλίνα με κροκάν φεγιετίνης, ganache σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

 

Κλείσε στo Piu Verde με -20%

 


 

🌳 Da Nonna, Χαλάνδρι

Mία φοβερή πρόταση για ιταλικό στο Χαλάνδρι, είναι το εστιατόριο Da Nonna. Μία μοντέρνα πιτσαρία σε έναν απλό, μοντέρνο και προσεγμένο χώρο,αλλά και ένα δροσερό κήπο, σερβίρονται πίτσες ζυμαρικά και ριζότι από αυθεντικές Ναπολιτάνικες συνταγές, μαγειρεμένα με αγνά βιολογικά προϊόντα Ιταλικής ή Ελληνικής παραγωγής. Τα χειροποίητα ζυμαρικά του όπως και οι πίτσες του ψήνονται στον ξυλόφουρνο για 1,5-2 λεπτά σύμφωνα με τον παραδοσιακό Ναπολιτάνικο τρόπο ψησίματος, θα σε εντυπωσιάσουν.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα πουγκιά από προσούτο γεμισμένα με κρέμα τυριών, βότανα και σάλτσα πεπονιού, τα ravioli ripieni di funghi porcini, όπου είναι ραβιόλια γεμιστά με τυριά, μανιτάρια πορτσίνι και μαύρη τρούφα σε σάλτσα κρέμας, παρμεζάνας και μανιταριών, το risotto con pollo, που είναι ριζότο με σάλτσα ντομάτας, κοτόπουλο, μανιτάρια και καπνιστή πάπρικα και την κόντρα σπαλομπριζόλα κομμένη σε λεπτές φέτες. Δοκίμασε επίσης ζυμαρικά και φοβερές πίτσες στον ξυλόφουρνο και στο τέλος καλτσόνε σοκολάτας για 2 άτομα!

 

 

Κλείσε στo Da Nonna με -25%

 


 

🌳 Sea Bar, Ηλιούπολη

Το εστιατόριο Sea Bar στην Ηλιούπολη είναι μία ακόμα αγαπημένη πρόταση για μεσογειακή κουζίνα στα νότια προάστια. Ένας όμορφος και φωτεινός χώρος, με μοντέρνο και καλαίσθητο design, χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, θα σε μεταφέρει στο καλοκαίρι μέσα από γεύσεις και αρώματα θάλασσας.

e-table tip: Δοκίμασε μύδια αχνιστά, χταπόδι καρπάτσιο, καλαμάρι κοντοσούβλι και τα σπέσιαλ κεμπαπάκια σουπιάς, gourmet επιλογές όπως μαύρο burger τόνου, fish and chips, κριθαρότο θαλασσινών και linguini με γαρίδες καθώς και τα φρεσκότατα ψάρια ημέρας.

 

 

Κλείσε στo Sea Bar με -25%

 


 

🌳 Παλαιά Ιθάκη, Κέντρο Αθήνας

Tι και αν βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα; Τι και αν είναι στο κέντρο της Αθήνας; Η Παλαιά Ιθάκη, διαθέτει πιάτα και γεύσεις που μπορούν να σε ταξιδέψουν σε νησί! Ο εσωτερικός τους χώρος φωτεινός, άνετος και προσεγμένος, ενώ οι εκπληκτικές του συνταγές μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Στο μενού του πρωταγωνιστούν το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, όμως δε λείπουν τα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και οι ζουμεροί μεζέδες κρέατος.

 e-table tip: Δοκίμασε πέρα από το ψητό ή τηγανιτό φιλέτο ψαριούριζότο θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και πιπεριές, γαρίδες σαγανάκι, και για την παρέα σου που αγαπά το κρέας, σπέσιαλ γεμιστό ψαρονέφρι με ντομάτα, φέτα, τυρί, ζαμπόν και πιπεριές. Πολύ καλή επιλογή είναι οι πολλές και διαφορετικές λαχταριστές μακαρονάδες του, αλλά αυτή που ξεχωρίσαμε είναι η αστακομακαρονάδα, φτιαγμένη με παραδοσιακή Κεφαλωνίτικη συνταγή.

 

Κλείσε στην Παλαιά Ιθάκη με -30%

 


 

Foodies Left Behind στη Θεσσαλονίκη

Τσέρκι, Λαδάδικα 

Το Τσέρκι βρίσκεται στον ιστορικό πεζόδρομο Κατούνη στα Λαδάδικα και προσφέρει σπιτικές γεύσεις και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ο χώρος συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία με τη μοντέρνα διακόσμηση και χαρακτηρίζεται από minimal αισθητική. Αν ψάχνεις για οικονομικά μεζεδοπώλεια στη Θεσσαλονική, το Τσέρκι είναι μια πολύ καλή επιλογή!

e-table tip: Να δοκιμάσεις το χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης με αυγά μάτια, καβουρμά Κομοτηνής και ημίσκληρο κασέρι Σοχού, χοιρινό γύρο κομμένο σε λεπτές φέτες, βουτηγμένο σε μυρωδάτα μπαχαρικά, φιλετάκια χοιρινά με πουρέ πατάτας και βασιλικό και χοιρινό εξοχικό με πατατούλες,ντομάτα,πιπεριές και γραβιέρα Νάξου.

 

 

Κλείσε στo Τσέρκι με -20%

 


 

ΑνφάνΓκατέ, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Στο κτίριο του Τελογλείου Μουσείου στην Αγίου Δημητρίου, θα βρεις μέσα στο πράσινο το καταπληκτικό εστιατόριο ΑνφάνΓκατέ. Εκεί θα δοκιμάσεις ένα εξαιρετικό μενού δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, το οποίο μπορείς να συνοδεύσεις με ένα κρασί από την μεγάλη κάβα, καθώς επίσης και με ένα cocktail από το μπαρ του εστιατορίου. Το εμπνευσμένο του όνομα του Ανφάν Γκατέ, που πάει να πει κακομαθημένο παιδί. Όπως λένε και οι δημιουργοί του “ο ΑνφάνΓκατέ είναι ένας από εμάς. Ένα αγαπημένο βουτυρόπαιδο που έχει μεγαλώσει με τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας!”

e-table tip: Δοκίμασε τη χωριάτικη σαλάτα με μους φέτας, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα Χαλκιδικής, πατάτες τηγανιτές με μανούρα Σύρου και κόκκορα με σιουφιχτά μακαρόνια.

 

Κλείσε στo ΑνφάνΓκατέ με -20%

 


 

Tzaki Ho, Χορτιάτης 

Ένας cozy χώρος που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το παραδοσιακό με το μοντέρνο, προσεγμένη διακόσμηση και ένα όμορφο τζάκι με ζεστασιά για τις κρύες μέρες και μία δροσερή αυλή για το καλοκαίρι, θα γίνει το στέκι της παρέας και των καλοφαγάδων. Το Tzaki Ho στον Χορτιάτη προσφέρει κρέας από όλον τον κόσμο, ντόπιες εκλεκτές πρώτες ύλες και εξαιρετικό κρασί!  

e-table tip: Δοκίμασε τα ψητά σουτζουκάκια που πλάθονται με κρέας νεροβούβαλου, λαχταριστά burger, rib eye, αρνίσια παϊδάκια από την Κρήτη, φιλέτα και T-bone από την Αργεντινή και λαχανικά από τον λαχανόκηπο του εστιατορίου και τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα απο την Κερκίνη.

 

 

Κλείσε στo Tzaki Ho με -20%

 


 

Pajari Μεζεδοπωλείο, Εύοσμος

 

Τελευταία πρόταση είναι το εξαιρετικό Pajari Μεζεδοπωλείο στον Εύοσμο. Εκεί θα δοκιμάσεις φοβερά μεζεδάκια θάλασσας και ξηράς. Σε ένα δροσερό και μοντέρνο χώρο θα συνδυάσεις νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας με τσίπουρο, μπύρες και εκλεκτά κρασιά!

e-table tip: Δοκίμασε πράσινη δροσερή σαλάτα με χταποδάκι, φιλέ αμύγδαλο, πιπεριές και ντοματίνια, χοιρινή τηγανιά του καλοφαγά,  λαχανικά σχάρας με καραμελωμένο βαλσάμικο, φρέσκα τηγανιτά καλαμαράκια, μεγάλη ποικιλία τυριών, χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με σπιτικό πουρέ, ντάκο παντρεμένο με φρέσκια ντομάτα, φέτα και ελιές Χαλκιδικής και κριθαρότο θαλασσινών.

 

 

Κλείσε στo Pajari με -20%

 


 

 

 

 

Κλείσε για την πιο ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close