Τα Food Trends που τρελαίνουν την Αμερική!

33

Για εμάς τους food lovers το φαγητό δεν είναι παιχνίδι και γι’ αυτό δεν παίζουμε με αυτό. Εάν υπάρχει κάτι καινούργιο στο γαστρονομικό χάρτη θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα το ξέρουμε, τελεία και παύλα. Η Αμερική, ως μπροστάρης σε νέες τάσεις, έχει σοφία να μας μεταλαμπαδεύσει κι εμείς την καλοδεχόμαστε με πολύ αγάπη.

Αυτά είναι τα 5 νέα food trends που πρέπει να ξέρετε:

  1. Σούπες Pho 

Το Pho είναι μια βιετναμέζικη σούπα με μοσχάρι και noodles που τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα από το 2013 και εξής, γνωρίζει μια όλο και αυξανόμενη απήχηση στα αμερικανικά σπίτια. Μάλιστα, τα ποσοστά ανόδου της φτάνουν το 11% κάθε χρόνο.

  1. Χοιρινή ωμοπλάτη 

Η σχέση του αμερικανικού λαού με την παράδοση του BBQ νομίζω είναι γνωστή. Αυτό που βλέπουμε και στις ταινίες με κρέατα στη σχάρα και την οικογένεια με την πιρούνα να τα αναποδογυρίζει αποτελεί μια άκρως ρεαλιστική εικόνα αυτού που συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Όπως είναι αναμενόμενο, το κρέας κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους, πειραματίζονται με αυτό και δημιουργούν weekend BBQ  με νέο «ρεπερτόριο».

  1. Mug cake 

Όπως υποδεικνύει και το όνομά του, το «mug cake» είναι ένα κέικ μέσα σε μία πολύ μικρή κούπα κι έχει κάνει πάταγο κατά μήκος της Αμερικής και λόγω του γευστικού και λόγω του οπτικού θεάματος. Η ποικιλία στην οποία κυκλοφορεί κιόλας σε διευκολύνει ακόμα περισσότερο να το επιλέξεις, κι έτσι έχουμε «vegan», «gluten free», «no egg» και «paleo» ενώ από γεύσεις το red velvet αποτελεί σίγουρα την top επιλογή.

  1. Turmeric ή αλλιώς κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς ανήκει στην οικογένεια του ginger κι αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις trend, αφού κατάφερε να ανέβει κατά 56% από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, λόγω του ρόλου του στην υγιεινή διατροφή. Οι πιστοί του πελάτες λατρεύουν να το χρησιμοποιούν ως καρύκευμα σε χυμούς και smoothies.

  1. Pasta

Μπορεί να ακούγεται πολύ mainstream σαν φαγητό αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα  δεν ήταν τόσο δημοφιλή

όσο φανταζόμασταν στην Αμερική και ήρθε η ώρα για το comeback τους. Τορτελίνια, πέννες, λιγκουίνι, αυτόνομο πιάτο ή σουφλέ και πίτες, τα μακαρόνια σε όλες τους μορφές γίνονται ξανά αγαπημένο συνήθειο. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 η δημοφιλία τους αυξήθηκε κατά 26%.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close