Μάθαμε τα 10 food trends που θα δοκιμάσουμε 2018

810

Πριν λίγες ημέρες, η μεγάλη αμερικάνικη αλυσίδα υγιεινών super market Whole Foods Market, ανακοίνωσε τα πιο αναμενόμενα food trends για το 2018. Όπως ανέφερε στο site της, η λίστα αυτή προέκυψε μετά από προσεκτική έρευνα στην προμήθεια προϊόντων και στις παγκόσμιες καταναλωτικές προτιμήσεις. Για δες παρακάτω 10 food trends που ίσως δοκιμάσουμε το 2018!

1. Λουλούδια που τρώγονται

food trends 2018

Σε πολλά εστιατόρια στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, έχουμε παρατηρήσει ότι αρκετά πιάτα συνοδεύονται με πέταλα ή και ολόκληρα λουλούδια. Αν και πολύ πιθανό να νόμιζες ότι είναι απλά διακοσμητικά, να σε ενημερώσουμε ότι είναι φαγώσιμα! Αυτή η προσθηκή σε φαγητά ή και σε ποτά, προσδίδει γλυκιά γεύση και ένα φρέσκο και αρωματικό χαρακτήρα. Σίγουρα θα έχεις δει ή και δοκιμάσει τσάι ιβίσκου στο παρελθόν, οπότε ετοιμάσου τώρα να απολαύσεις σε κάποιο πιάτο ή σε κοκτέιλ, ορισμένα πέταλα του. Το νέο MVP (most valuable petal) σημειώθηκε ότι είναι το elderflower, δηλαδή η κουφοξυλιά.

2. Καφές και σοκολάτα με έγχυση μανιταριών

food trends 2018

Τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται σε διαιτητικά συμπληρώματα για ευεξία και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το 2018 ορισμένες ποικιλίες μανιταριών, όπως το eishi, το chaga, το cordyceps και το lion’s mane, θα είναι συστατικό του καφέ, της σοκολάτας, ζωμών και πολλών smoothie. Η Whole Foods Market δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν μανιτάρια επίσης σε προϊόντα περιποίησης σώματος , όπως σαπούνι και σαμπουάν.

3. Υψηλής τεχνολογίας φυτικά τρόφιμα

food trends 2018

Γνωρίζουμε καιρό τώρα ότι χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές για τον χειρισμό φυτικών συστατικών για να έχουν γεύση κρέατος. Ετοιμάσου για vegan burger, για sushi τόνου που δεν περιέχουν το ψάρι τόνο, αλλά τόνο από ντομάτες, αλλά και βελτιωμένα επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα.

4. Ρίζες που μαγειρεύονται root-to-stem

food trends 2018

Δεν σου αρέσει να σπαταλάς φαγητό; Το μαγείρεμα ρίζας root-to-stem χρησιμοποιεί ουσιαστικά ολόκληρο το φρούτο ή το λαχανικό, συμπεριλαμβανομένων των μερών που τρώγονται λιγότερο, όπως ρίζες, κουκούτσια και φύλλα. Τουρσί φλούδες καρπουζιού και πέστο από τα φύλλα του παντζαριού είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

5. Σούπερ σκόνες

food trends 2018

Μπορεί να είχες δοκιμάσει κάποιο protein shake ή smoothie, με σκόνη πρωτεΐνης, ειδικά αν προσέχεις τη διατροφή σου ή αν πας γυμναστήριο. Το 2018 θα δοκιμάσεις σκόνες από σπιρουλίνα, λάχανο, βότανα και ρίζες. Ο κουρκουμάς προβλέπεται πως θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής , οι σκόνες matcha, από ρίζα maca και κακάο θα χρησιμοποιηθούν σε πολλά ροφήματα ως ενίσχυση ενέργειας ή ως εναλλακτική λύση στον καφέ.

6. Γεύσεις από τη Μέση Ανατολή

food trends 2018

Οι μαγειρικές επιρροές στη Μέση Ανατολή έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και χρόνια. Το hummus, οι πίτες και το falafel ήταν η αρχή, αλλά τώρα οι καταναλωτές είναι έτοιμοι να εξερευνήσουν τις βαθιές παραδόσεις και τα κλασικά συστατικά των πολιτισμών της Μέσης Ανατολής, με επιρροές της Περσίας, του Ισραήλ, του Μαρόκου, της Συρίας και του Λιβάνου να ανεβαίνουν στην κορυφή. Μπαχαρικά όπως harissa, cardamom και za’atar θα εμφανίζονται σε περισσότερα μενού, καθώς και πιάτα όπως shakshuka, ψητό halloumi και αρνί. Άλλα συστατικά της Μέσης Ανατολής περιλαμβάνουν ρόδι, μελιτζάνα, αγγούρι, μαϊντανό, μέντα, ταχίνι, μαρμελάδα ντομάτας και αποξηραμένα φρούτα.

7. Πρωτότυπα Tacos όλες τις ώρες της ημέρας

food trends 2018

Αυτό το αστέρι της λατινοαμερικάνικης κουζίνας δεν περιορίζεται πλέον σε μια τορτίγια ή σε αλμυρές συνταγές: τα Tacos το 2018 θα εμφανίζονται για πρωινό και θα  έχουν γλυκές παραλλαγές, όπως το ice cream taco trend που είχαμε προαναφέρει στο παρελθόν. Τα tacos θα αναβαθμίσουν το παιχνίδι τους και θα μπορείς να βρεις μέσα τους μέχρι και γέμιση με φύκια!

8. Αφρώδη ποτά στο φουλ

food trends 2018

Όχι, μην κάνεις το λάθος και αποκαλέσεις τα sparkling beverages “σόδα”. Τα ποτά αυτά είναι αρωματισμένα αφρώδη νερά, που προέρχονται κυριώς από φυτά και ξηρούς καρπόυς. Ολοένα και περισσότερο θα εμφανίζονται το 2018 τα mocktails, δηλαδή τα cocktails χωρίς αλκοόλ.

9. Γεμιστά και Τραγανιστά Σνακ

food trends 2018

Τα τραγανά σνακ είναι αιώνια αγαπημένα, αλλά η νέα τεχνολογία επαναστατεί δημιουργώντας σνακ που είναι γεμιστά, “σκάνε” όταν τα δαγκώνεις, είναι αποξηραμένα αλλά και τραγανιστά. Οι νέες μέθοδοι επεξεργασίας και συνδυασμού των συστατικών των σνακ δημιουργούν φουσκωτά ζυμαρικά, τσιπς από φύκια με γεύση φράουλα, αποξηραμένα κομμάτια μανταρινιού και γεμιστά πουγκάκια ρυζιού.

10. Διαφάνεια 2.0

food trends 2018

Η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν την προέλευση των προϊόντων που καταναλώνουν. Πλέον οι αγοραστές αναζητούν και άλλες λεπτομέρειες, όπως οι θερμίδες, η πιστοποίηση του δίκαιου εμπορίου, η υπεύθυνη παραγωγή και τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων. Από το 2018 θα δούμε περισσότερη διαφάνεια όσο αφορά τις διατροφικές επισημάνσεις, πιστοποιήσεις και πληροφορίες, γύρω από την παραγωγή και διανομή των προϊόντων.


 Εσύ θα τα δοκίμαζες;

 

 

 

 

 

(Πηγή Άρθρου: http://media.wholefoodsmarket.com, http://kristensraw.com, http://ohsheglows.com, images.food52.com, dietsinreview.com, www.luxos.com, imagesvc.timeincapp.com, doradaily.com fda.gov)

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close