Για φαγητό λίγο έξω από την Αθήνα

1.1K

Τις μέρες του Πάσχα οι περισσότεροι φεύγουν εκτός Αθηνών, έτοιμοι να ανακαλύψουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής εξοχής. Οι υπόλοιποι όμως που μένουν στην Αθήνα και κυκλοφορούν από φιλικό σε οικογενειακό τραπέζι και το αντίστροφο… μπορούν να βρουν μια διέξοδο για κάτι διαφορετικό; Φυσικά, είναι η απάντηση!

Δε χρειάζεται να φύγετε μακριά για να ζήσετε μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εμπειρία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μια κοντινή εκδρομή για φαγητό, λίγο έξω από την Αθήνα, είναι ό,τι πρέπει για να αλλάξετε παραστάσεις, να γεμίσετε ωραίες στιγμές και εικόνες, να περάσετε καλά και να φάτε ακόμα καλύτερα. Το e-table.gr βρήκε για εσάς τα καλύτερα εστιατόρια για ενδιαφέροντες γευστικούς προορισμούς.

Το Αμμούδι των Γεύσεων άνοιξε και σας περιμένει στην παραλία της Αρτέμιδας! Είναι η ιδανική επιλογή για να βγείτε λίγο έξω από την Αθήνα και να απολαύσετε υπέροχη μεσογειακή κουζίνα. Η ατμόσφαιρα είναι καλαίσθητη και προσεγμένη. Εδώ θα γευτείτε γνήσιες γεύσεις από την ελληνική κουζίνα δίπλα στο κύμα. Το μενού διαθέτει καλά μαγειρεμένα ορεκτικά, πολύχρωμες σαλάτες σε πολλές εκδοχές για να επιλέξετε, ιδιαίτερες συνταγές και θαλασσινά. Το ευγενικό προσωπικό θα σας βοηθήσει να λύσετε κάθε απορία σας, ενώ εσείς θα χαλαρώνετε στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του εστιατορίου.

Στην κοντινή Ελευσίνα βρίσκεται το καλαίσθητο εστιατόριο Το Στάχυ. Προσφέρει μεσογειακό μενού, με έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες που  χαρακτηρίζουν την κουζίνα της χώρας μας, άλλοτε μαγειρεμένες παραδοσιακά (εδώ θα βρείτε την καλύτερη φάβα της περιοχής) κι άλλοτε πρωτότυπα σερβιρισμένες (σπεσιαλιτέ είναι το χταποδάκι μαριναρισμένο σε μοσχολέμονο σερβιρισμένο με πουρέ ρεβίθι). Από τα κεφτεδάκια μόσχου με κρούστα παρμεζάνας έως το ψαρονέφρι σχάρας με σάλτσα μουστάρδα και άγριο ρύζι, το Στάχυ γοητεύει με τη σταθερότητα στις γεύσεις, την ποιότητά του και την lounge ατμόσφαιρα.

Το Τρεχαντήρι είναι μία ψαροταβέρνα-μεζεδοπωλείο στον Μαραθώνα, που συνεχίζει για πολλοστή χρονιά τα γευστικά ταξίδια σε ένα υπέροχο περιβάλλον δίπλα στο κύμα. Το χειμώνα σας περιμένει με αναμμένο το τζάκι για να δοκιμάσετε: φρέσκα ψάρια από το καΐκι των ιδιοκτητών, εκλεκτούς σπιτικούς μεζέδες, ψαγμένες, χειροποίητες συνταγές, αλλά και κρεατικά. Αν ο καιρός είναι καλός, στο Τρεχαντήρι θα νιώσετε πώς στα τραπέζια δίπλα στη θάλασσα, το καλοκαίρι ήρθε νωρίς.

To Belle Amie είναι ένα υπέροχο εστιατόριο – ουζερί, με φόντο την υπέροχη θάλασσα του Πόρτο Ράφτη και ιστορία… Λειτουργεί από το 1993 κουβαλώντας όλες τις εμπειρίες τόσων ετών, μαζί με τις πιο αξιόλογες παραδοσιακές συνταγές και την εστίαση υψηλής ποιότητας. Του Μπελαμή το Ουζερί έχει γίνει θρύλος. Η γκάμα των πιάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι μεγάλη και λαχταριστή. Ξεκινάει από μεζέδες και ορεκτικά ελληνικής κουζίνας και φτάνει μέχρι ζουμερά κρέατα, ζυμαρικά και φρέσκα ψαρικά. Μη χάσετε την ευκαιρία να γευματίσετε στο πιο θρυλικό ουζερί, το Belle Amie.

Aπό το 1985 στην παραλία στο Μάτι Αττικής, χειμώνα – καλοκαίρι, το Ena Restaurant Pizza προσφέρει μοναδικές γεύσεις με τα πιο αγνά υλικά. Καθημερινά, ετοιμάζονται μαγειρευτά φαγητά ελληνικής κουζίνας, πίτσα σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα που διαφέρει για την ξεχωριστή γεύση της. Εδώ θα δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα χειροποίητα και φρέσκα ιταλικά παγωτά, με τη σφραγίδα της ποιότητας και της αυθεντικότητας, του φημισμένου σε όλο τον κόσμο “Patagonia Group”! Αξίζει τον κόπο ένα μικρό ταξιδάκι!

Αν θέλετε και εσείς κάτι διαφορετικό τις μέρες του Πάσχα, κάντε τώρα την κράτησή σας σε ένα από τα παραπάνω εστιατόρια, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν μόνο στο e-table.gr .

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close