4+1 Εγκλήματα κατά του Κρασιού

490

Το συνοδεύουμε με κάθε είδους φαγητό ή ακόμα και μόνο του σε ένα ωραίο βραδάκι. Όσο και να μας αρέσει, όμως, η αλήθεια είναι πως τα λάθη που κάνουμε μερικές φορές είναι τόσο «σοβαρά» που καταστρέφουμε την ίδια του την υπόσταση, απολαμβάνοντας λιγότερο αυτό που θα μπορούσε να είναι θείο «νέκταρ». Εσείς ποιο από τα παρακάτω κάνετε;

  1. Το σερβίρετε πολύ ζεστό.

Σήμερα, ένα κρασί είναι πολύ σύνηθες να σερβιριστεί στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, μία θερμοκρασία που μπορεί να κάνει τα μεγάλα κόκκινα κρασιά υπερ-αλκοολικά. Η ιδανική θερμοκρασία, αν θέλετε να το απολαύσετε 100%. είναι γύρω στους 18 βαθμούς, γι’ αυτό κι αν δείτε παραπάνω, αφήστε το να κρυώσει πριν το πιείτε.

  1. Το σερβίρετε πολύ κρύο.

Να κρυώσει ναι, να παρακρυώσει όχι. Ο πειρασμός του να το τοποθετήσετε στο ψυγείο και να το πιείτε παγωμένο παγωμένο ύστερα σαφώς και είναι μεγάλος αλλά, αν μείνει πολύ ώρα, το αποτέλεσμα δε θα είναι θετικό. Αυτό μπορεί να μην επηρεάζει τόσο τα πιο φθηνά κρασιά αλλά η γεύση ενός καλού Chardonnay θα υποστεί πλήγμα.

  1. Γεμίζετε μέχρι πάνω το ποτήρι.

Εάν δεν έχετε ποτήρι κρασιού την ώρα που το σερβίρετε, είναι εξαιρετικά πιθανό να παρασυρθείτε και να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα ή ακόμα και να γεμίσετε όλο το ποτήρι (και που να είναι και νερού!). Σαν αποτέλεσμα, όμως, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ζεσταθεί το κρασί στο ποτήρι και στο τέλος κανείς να μη θέλει να το τελειώσει.

  1. Σερβίρετε σε σκονισμένο ποτήρι.

Όλοι λίγο πολύ αφήνουμε τα καλύτερα γυαλικά για μία πιο ιδιαίτερη περίσταση. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, όμως, για το κρασί σας, σιγουρευτείτε ότι είναι καλά πλυμένα. Κανείς δε θέλει να γευτεί κρασί με νότες σκόνης στο στόμα του.

  1. Δεν του δίνετε αρκετό αέρα.

Τα νεαρά κόκκινα κρασιά με γεμάτο σώμα ειδικά ωφελούνται σε μεγάλο βαθμό όταν τα αερίζεις για να μαλακώσουν οι τανίνες τους. Μην αγχώνεστε, βέβαια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χύσετε το κρασί σε μία μεγάλη κανάτα και μετά πάλι στο μπουκάλι.

Αν είστε λάτρεις του κρασιού, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα καλά wine restaurants του e-table.gr και να κάνετε την κράτησή σας εύκολα και γρήγορα κερδίζοντας εκπτώσεις και προσφορές.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close