Foodstories: Eggs Benedict

Τα αυγά, η αλήθεια είναι, ότι βρίσκονται συχνά πυκνά στο διατροφικό μας πρόγραμμα κι αυτό γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ποικίλους τρόπους, από τηγανητά ή βραστά μέχρι ως βασικό υλικό για ένα κέικ ή γλυκό. Και πώς να μη μας αρέσουν, πόσο μάλλον όταν βρίσκονται στο απόγειο της δόξας τους σε ένα πιάτο, όπως τα αυγά Βenedict.

Τα αυγά Benedict ανήκουν στα αγαπημένες επιλογές για πρωινό των Αμερικάνων ενώ είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα που θα συναντήσετε πηγαίνοντας σε brunch. Αποτελείται από τα δύο μισά ενός αγγλικού muffin πάνω στα οποία έχει τοποθετηθεί ζαμπόν, bacon, αυγά ποσέ και hollandaise sauce. Η γεύση που δημιουργεί ο συνδυασμός των παραπάνω μπορείτε και μόνοι σας να φανταστείτε πόσο λαχταριστή είναι.

Η ακριβής προέλευση του πιάτου δεν είναι σίγουρη, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πιθανά σενάρια. Ο Lemuel Benedict, για παράδειγμα, ένας χρηματιστής της Wall Street ισχυρίστηκε ότι το 1894 πήγε στο ξενοδοχείο Waldorf και ζήτησε για να ξεπεράσει το πρωινό hangover του «βουτυρωμένο τοστ, ποσέ αυγά, τραγανό bacon και ένα σφηνάκι hollandaise sauce». Ο chef του ξενοδοχείου, εντυπωσιασμένος από τη συνταγή, την ενσωμάτωσε στον κατάλογο, κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές, όπως το αγγλικό muffin. Μια άλλη εκδοχή, θέλει τον τραπεζίτη E. C. Benedict να έδωσε στα αυγά τη δόξα που γνώρισαν, κι αυτό μέσα από ένα γράμμα στη New York Times που περιελάμβανε τη συνταγή, την οποία έμαθε από τον θείο του.

Όποια και να ’ναι η αληθής προέλευσή τους, πάντως, ένα είναι σίγουρο. Πρόκειται για μία εκπληκτική συνταγή που αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για πρωινό!

Κάνε Κράτηση για Brunch

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 986 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα