Τα 5 πιο Δημοφιλή Επιδόρπια

660

Ένας γνήσιος food lover δεν μπορεί παρά να ολοκληρώνει το γεύμα του με ένα καλό επιδόρπιο, είτε πιο σοκολατένιο είτε πιο σιροπιαστό. Στα εστιατόρια, βέβαια, υπάρχουν 5 επιδόρπια που κάνουν πάντοτε την εμφάνισή τους, ευχάριστη ή μη.

  1. Panna Cotta

Δε νομίζω ότι υπάρχει ιταλικό εστιατόριο που να μην έχεις στον κατάλογο των επιδορπίων του, τη διάσημη σε όλον τον κόσμο panna cotta. Παρόλο που υπάρχει παντού, λίγοι είναι αυτοί που την πετυχαίνουν γευστικά έτσι όπως θα έπρεπε να είναι, τόσο στη γεύση όσο και στην υφή. Όταν είναι, όμως, σωστή αποτελεί μια ελαφρύ και ευχάριστο κλείσιμο του γεύματος.

  1. Παγωτό

Ανεξάρτητα από τον τύπο του εστιατορίου και το είδος της κουζίνας που αυτό προσφέρει, με κάποιον τρόπο το παγωτό θα περιλαμβάνεται στο μενού. Θα είναι αυτοτελές πιάτο με κάποια γαρνιτούρα; Θα είναι το ίδιο μια γαρνιτούρα σε κάποιο άλλο γλυκό; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας περιμένει εκεί να το απολαύσουμε.

  1. Κορμός

Εύκολος στην παρασκευή και διατηρητέος, ο κορμός σοκολάτας ή αλλιώς μωσαϊκό αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, ιδίως του καλοκαιριού και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά. Ένας συνδυασμός από σοκολάτα και μπισκότα σε ποιον δεν αρέσει, άλλωστε;

  1. Τιραμισού

Το τιραμισού είναι ίσως το πιο γνωστό επιδόρπιο της ιταλικής κουζίνας με φανατικούς λάτρεις σε κάθε γωνιά. Κάτι η αφράτη του κρέμα πάνω στα lady fingers, κάτι το topping του κακάο, ποιος μπορεί να τους αδικήσει; Σίγουρα όχι εμείς!

  1. Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Κλασικό «μαμαδίστικο» γλυκό, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς έχει καταφέρει να εισχωρήσει στα περισσότερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι το συγκεκριμένο επιδόρπιο δε βγάζει έναν ξεκάθαρο αέρα παράδοσης που ειδικά όταν σερβίρεται ζεστό σου φέρνει στο μυαλό κάτι από οικογενειακό τραπέζι.

Εσάς πιο είναι το αγαπημένο σας επιδόρπιο;

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close