4 Διαλεχτές Ταβέρνες στην Κύπρο

494

Παρ’ολο που δε λέμε όχι σε κάτι πιο εκλεπτυσμένο και κομψό -όλα τα είδη εστιατορίων έχουν άλλωστε τη γοητεία τους- ποιος δεν αγαπά μία καλή ταβέρνα, με φιλόξενη ατμόσφαιρα, και γευστικούς παραδοσιακούς μεζέδες που ανοίξουν την όρεξη ακόμα και στον πιο επιλεκτικό επισκέπτη; Εμείς μια φορά έχουμε μεγάλη αδυναμία στις παραδοσιακές ταβέρνες και σε αυτό το αφιέρωμα θα αναφερθούμε σε 4 καλές ταβέρνες στην Κύπρο, δίνοντάς τους την αγάπη που τους αξίζει!

Ξεκινώντας από το ανανεωμένο και πανέμορφο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού, έχουμε να προτείνουμε το Κυπριακόν, μία μοντέρνα ταβέρνα, με υπέροχη ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, όπου θα απολαύσετε φρεσκομαγειρεμένους κυπριακούς μεζέδες. Οι παραδοσιακές συνταγές και η άριστη εκτέλεση, σε συνδυασμό με τις τις φρέσκες πρώτες ύλες, που είναι αυστηρά κυπριακής παραγωγής, δημιουργούν ένα εξαιρετικό, πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα, που δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά κουπέπια και τον τταβά!

Μία ακόμα επιλογή στην όμορφη Λεμεσό είναι το Meze Taverna. Η διακόσμηση δεν είναι το στοιχείο που θα σας εντυπωσιάσει εδώ -είναι αυτή όμως, που θα συνθέσει μία φιλική ατμόσφαιρα, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Εδώ θα βρείτε μία ποικιλία από κυπριακά εδέσματα, μερακλίδικα και καλομαγειρεμένα, ενώ θα δεχτείτε αληθινή κυπριακή περιποίηση. Εμείς προτείνουμε να δοκιμάσετε ποικιλία από μεζέδες για μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, που θα θυμάστε για καιρό.

Στρέφοντας το βλέμμα στην πρωτεύουσα του νησιού, στην Παλιά Λευκωσία, ξεχωρίζει το Στέκι της Λωξάντρας, χαλαρό και δημοφιλές στέκι με κοινό που πίνει… κρασί στ’ όνομά του. Προσφέρει ελληνική κουζίνα με άρωμα Πόλης, με τις πολίτικες επιρροές να είναι εμφανείς και στο διάκοσμο του χώρου. Απλό και φιλόξενο, είναι ο,τι πρέπει για να απολαύσετε νόστιμους μεζέδες, φτιαγμένους με προσεκτικά διαλεγμένα υλικά και να τους συνοδεύσετε με ντόπιο κρασάκι.

Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στο Kellari Fish And Grill Tavern, στη Λάρνακα, που φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά του -χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα βρείτε νόστιμα πιάτα και για τους κρεατοφάγους της παρέας. Κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της, προσεγμένα πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και τέχνη. Ο χώρος, που είναι επενδυμένος με πέτρα, σε συνδυασμό με την εγκάρδια εξυπηρέτηση και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκεστε σε εστιατόριο!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close