Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής | Tips για Υγιεινή Έξοδο στο Εστιατόριο

524

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σου ορισμένα tips για να απολαύσεις ένα ένα υγιεινό γεύμα ή δέιπνο σε ένα εστιατόριο.

  1. Δώσε προσοχή στο ποτό.

αποτοξίνωση

Το νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου γενικά και ειδικά, αφού όχι μόνο είναι το πιο υγιεινό ποτό που υπάρχει αλλά, για τον σκοπό που συζητάμε, όσο περισσότερο πίνεις τόσο περισσότερο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το πολυπόθητο αίσθημα κορεσμού. Παρόλα αυτά υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές.

e-table detox tip: Νερό, ανθρακούχο νερό αντί για αναψυκτικά, τσάι μέντας, χυμός ντομάτας.

 

  1. Ξεκίνησε με σαλάτα ή σούπα.

αποτοξίνωση

Όταν βγεις σε ένα εστιατόριο, προσπάθησε να ξεκινήσεις με μία σαλάτα ή μια σούπα,  για να σου μειωθεί το αίσθημα της πείνας και να στη συνέχεια να φας λιγότερο. Διάλεξε μία με πολλά πράσινα χορταρικά, με σάλτσα με χαμηλά λιπαρά και αν θέλεις κρέας επιλέξτε ιδανικά ψητό κοτόπουλο ή μοσχάρι.

e-table detox tip: Βελουτέ σούπες, ψαρόσουπα, σούπα λαχανικών, σαλάτα με σπανάκι και κοτόπουλο, όπως επίσης και κάποια με θαλασσινά (καλαμάρι, γαρίδες, κλπ), hot and sour soup.

  1. Οτιδήποτε στον ατμό ή στο grill.

αποτοξίνωση

Πρόκειται για τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρικής που σίγουρα αν ψάχνεις μία πιο υγιεινή ή light επιλογή πρέπει να δοκιμάσεις. Το κρέας, τα ψάρια και τα λαχανικά του πιάτου σου θα ψηθούν χωρίς λάδια και περιττά λίπη σε αντίθεση με τηγανητά, crispy, alfredo, dipped ή άλλους ανθυγιεινούς όρους που πρέπει να αποφύγεις!

e-table detox tip: Fajitas, ψητά λαχανικά, ψητό κοτόπουλο ή ψάρι, μπιφτέκια γαλοπούλας, σολωμός.

 

  1. Ακόμα και το γλυκό μπορεί να είναι υγιεινό.

αποτοξίνωση

Για να κλείσει ωραία το γεύμα είναι λογικό ότι ένα γλυκό χρειάζεται. Και μπορεί ακούγοντας τη λέξη «γλυκό» να μην πιστεύεις  ότι μπορεί να συνδυαστεί με το υγιεινό της υπόθεσης, εμείς όμως έχουμε να σου προτείνουμε αρκετά.

e-table detox tip: Σορμπέ αντί για παγωτό που δεν έχει λιπαρά και συνήθως είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες, κρεμώδες γιαούρτι με φρούτα της επιλογής σας, smoothie φρούτων ή και μία ζεστή σοκολάτα με κακάο.

 


 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close