Chopsticks 101: Τι ξέρεις γι’ αυτά;

Και αφού μάθαμε 5-6 πράγματα για το σούσι, ας δούμε και μερικές άλλες πληροφορίες για τα chopsticks, αυτά τα ξυλάκια που σε δυσκολεύουν κάπως γιατί δεν ξέρεις πως να τα κρατήσεις!

  1.  Το 1/3 της ανθρωπότητας χρησιμοποιεί chopsticks καθημερινά δηλαδή σχεδόν όσοι χρησιμοποιούν μαχαιροπήρουνα!
  2. Το 80% της κατασκευής chopsticks γίνεται στην Ιαπωνία, και πιο συγκεκριμένα στην μικρή πόλη Ομπάμα
  3. Σε κάθε μπουκιά που θα φας με chopsticks, κινούνται στο σύνολο 50 μύες και εκατοντάδες νεύρα
  4. Παλιότερα, τα chopsticks ήταν ασημένια για να ελέγχουν την τοξικότητα του φαγητού. Στις αυτοκρατορικές οικογενειες χρησιμοποιούσαν μόνο ασημένια, τα οποία “μαύριζαν” όταν έρχονταν σε επαφή με το “δηλητήριο”.
  5.  “Το μέγεθος μετράει” και στα chopsticks,  στην Ιαπωνία είναι μικρότερα (20εκ.) ενώ στις υπόλοιπες ασιατικές χώρες (Κίνα, Κορέα και Βιετνάμ) μεγαλύτερα κατά 5 εκατοστά κατά μέσο όρο.
  6. Υπάρχουν ειδικά chopsticks για την προετοιμασία ιαπωνικού φαγητού, έχουν μήκος 30 εκατοστά και λέγονται shaibashi
  7. Δεν υπάρχουν μόνο chopsticks από ξύλο, ασήμι και μπαμπού, αλλά και από ελεφαντόδοντο, χρυσό και πορσελάνη
  8. Στο τέλος ενός γεύματος δεν σταυρώνουμε ποτέ τα chopsticks ούτε τα καρφώνουμε στο ρύζι γιατί αυτό συμβολίζει το θάνατο.
  9. Όπως και οτιδήποτε άλλο στην γη, έχουν κι αυτά μια ημέρα αφιερωμένη σε αυτά, την 6η Φεβρουαρίου!
  10. Υπάρχει ακόμα και φοβία που ονομάζεται Consecotaleophobia.

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 972 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα