Celebrity Chef: Γιάννης Λουκάκος

646

Ο Γιάννης Λουκάκος είναι ακόμα ένας διάσημος Έλληνας σεφ που έγινε πολύ αναγνωρίσιμος μετά από την τηλεοπτική του επιτυχία. Η καριέρα του όμως ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια όταν αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα και από μηχανολόγος μηχανικός να ξεκινήσει και πάλι σπουδές στο Culinary Institute of America, μια από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο και να ακολουθήσει επαγγελματικά πλέον το αγαπημένο του χόμπι, την μαγειρική.

Το ταλέντο του και η αγάπη του για το αντικείμενο αυτό, τον έκαναν να εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία 5 αστέρων στις ΗΠΑ και κατόπιν να επιστρέψει στην Ελλάδα σαν sous chef σε ένα από τα καλά εστιατόρια της εποχής, το Boschetto, το οποίο αργότερα ανέλαβε ως head chef. Αργότερα, ασχολήθηκε με τις κουζίνες των ξενοδοχείων του ομίλου Yes Hotels & Restaurants ενώ το 2008 αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Έτσι άνοιξε το δικό του εστιατόριο Ψωμί και Αλάτι στο Χαλάνδρι.  Το Ψωμί και Αλάτι είναι ένα εστιατόριο πειραγμένης ελληνικής κουζίνας και το μενού της βασίζεται σε τρεις κανόνες την άριστη πρώτη ύλη, την άρτια παρασκευή και τέλος την δημιουργικότητα ενώ έχει βραβευθεί με Χρυσό Σκούφο αλλά και με το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Κάνε Κράτηση στο Ψωμί & Αλάτι

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close