Belle Amie, εκεί που το σήμερα ενώνεται γαστρονομικά με το χθες!

642

Η ιστορία έγραψε πως το παλιό, καλό Belle Amie αναβίωσε στον Πειραιά το Σεπτέμβριο του 2013. Η παρουσία του, πλέον, στην καρδιά του Πασαλιμανιού, φορώντας το σικάτο νεοκλασσικό πανωφόρι του, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη στην ίδια ακριβώς τοποθεσία από όπου ξεκίνησε να γράφει την ιστορία του χρόνια πριν… Τότε το τραγουδούσε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ως «του Μπελαμή»,  όταν τα παλικάρια έκλαιγαν τις αγάπες τους και ο βαρύ γλυκός εναλλασσόταν με το ούζο. Σήμερα, το δημιούργημα του επιχειρηματία Δημήτρη Παναγόπουλου και του Interior Architect Κοσμά Καραβά είναι αποτέλεσμα της συνάντησης των ανθρώπων με το μεράκι και το όνειρο, κάνοντας τον καφέ, το φαγητό και το ποτό να αποκτούν την αξία των αισθήσεων. Με σύνθημα «στο Belle Amie η ελληνικότητα μαγειρεύει το μέλλον της», το θρυλικό ουζερί στον Πειραιά παντρεύει υπέροχα το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, τόσο μέσα από τις γαστρονομικές προτάσεις του, όσο και από την ατμόσφαιρα του εκπληκτικού χώρου.

belle amie1

Στην κουζίνα του Belle Amie, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν παρά να κινούνται στους ίδιους ρυθμούς. Ο επικεφαλής σεφ Χρήστος Τζιέρας και η ομάδα του αναζητούν καθημερινά τις ελληνικές γεύσεις που ξεχωρίζουν σε κάθε γωνιά του τόπου μας και τις φέρνουν στο πιάτο σας, νόστιμα μαγειρεμένες, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά. Πέρα από τα ενδιαφέροντα κυρίως πιάτα και τις σαλάτες, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στο Belle Amie οι μεζέδες έχουν την τιμητική τους και μάλιστα αποτελούν μια πραγματική ιεροτελεστία για το μαγαζί. Δοκιμάστε όσους περισσότερους μπορείτε πραγματικά με την παρέα σας, συνοδεύοντας με αποστάγματα που θα απογειώσουν τη γεύση και τις αισθήσεις σας.  Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια από τα πιάτα, σίγουρα θα επιλέγαμε τα κεφτεδάκια της γιαγιάς που σε ταξιδεύουν σε γεύση σπιτική, οικογενειακή, οικεία… λες και μόλις στα μαγείρεψε η γιαγιά σου. Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την τραγανή σκοπελίτικη τυρόπιτα και το ηπειρώτικο χέλι. Τέλος, η σαλάτα με φακές Λευκάδας είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, που ξεχωρίζει για τον απλό αλλά καθόλα ταιριαστό συνδυασμό με την ντομάτα, τη φέτα και τα μυρωδικά, ενώ η πατατοσαλάτα με πέστροφα θα σας ενθουσιάσει και θα σας ανοίξει την όρεξη.

fVbhSMyby6pmoSiELsjuMJZkefK4N1HGuljzuSVZ

Όσοι επισκεφθείτε το Belle Amie, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στη μνήμη των γεύσεων. Ο τρόπος σερβιρίσματος, η μουσική που παραπέμπει σε σύγχρονο τραγούδι από την έντεχνη και τζαζ ελληνική σκηνή αλλά και σε μελωδίες από άλλες ρετρό εποχές… σάς περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Απολαύστε το πρωί τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ με το κλασικό λουκουμάκι, συνεχίστε με το κολατσιό σας και το πλήρες γεύμα, για να ολοκληρώσετε την γαστρονομική σας περιπέτεια στον χρόνο με ένα ελληνικό γαλακτομπούρεκο ή το γεμάτο αναμνήσεις υποβρύχιο… Όλα αυτά φυσικά με την καλύτερη θέα στο Πασαλιμάνι, εκεί που η θάλασσα έχει άλλη αξία και τα σκάφη στην μαρίνα προετοιμάζουν το μυαλό για ταξίδια. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αφεθείτε στο Belle Amie να σας παρασύρει στον χρόνο και να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις…

Κάντε τώρα κράτηση δωρεάν και online μέσα από το e-table και ετοιμάσου για γαστρονομικές εμπειρίες από άλλη εποχή.

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close