Για burger στο Barbara Que!

907

Barbara kou, barabaraque, barbeque, ούτε που θυμάμαι πόσες παραφθορές του ονόματος του εστιατορίου προς το οποίο κατευθυνόμουν πέρασαν από το μυαλό μου κατά τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι τα Βριλήσσια.

BarBara Que, μου υπενθύμισε για 4η φορά η Έλενα καθώς βγαίναμε από το αυτοκίνητο, ακριβώς μπροστά από τον προσωπικό μου γλωσσοδέτη. «Έχει πάρει το όνομά του από μια δοξασία που υπάρχει εδώ και αιώνες στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την οποία γύρω στα 1700 ζούσε εκεί μια μάγισσα”, συνέχισε, σαν πιο διαβασμένη, όσο μας έδειχναν το τραπέζι μας. “Σαν πολύ προοδευτικοί οι τότε άποικοι, την καταδίκασαν σε θάνατο και την έριξαν στην πυρά. Το όνομα της μάγισσας ήταν Barbara Que. Από την παραφθορά του ονόματός της λέγεται πως βγήκε και η λέξη “Barbeque”.

barbaraque2

Τι μαθαίνεις τελικά στην προσπάθειά του να δοκιμάσεις την κουζίνα ενός burgerάδικου.

Αν και αυτό που αντιλαμβάνεται κάποιος τόσο από το στήσιμο του χώρου – διαθέτει bar για παράδειγμα, γεγονός σπάνιο για hard core burger spots – όσο και από τη λιτή, κομψή διακόσμηση που δεν παραπέμπει σε κλασικό burger house, είναι πως εδώ ίσως η γαστρονομική του εμπειρία δεν θα περιοριστεί μόνο μεταξύ δύο buns.

Και κάπως έτσι έγινε και στην μεσημεριανή δική μας επίσκεψη.

Πρώτα από όλα, ανακάλυψα έναν σεφ με ταλέντο. Με γνώση και ένστικτο στην επιλογή καλών πρώτων υλών και, εξαιρετικά σημαντικό, με μαεστρία στον τρόπο που τα μεταχειρίζεται. Ο Στέλιος Μάνταλος έχει δομήσει έναν κατάλογο με τέτοιο τρόπο που να γίνεται σαφές πως το κρέας, και δη το burger, είναι ο βασιλιάς, όμως δεν υστερεί σε άλλους τομείς.  Για παράδειγμα η σαλάτα με τα ψητά λαχανικά και τη βαλεριάνα δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που φαντάζονται οι περισσότεροι όταν ακουν “ψητά λαχανικά”. Ωραίο, ελαφρώς όξινο, “μουσταρδάτο» dressing, σωστά ανακατεμένη σαλάτα, τραγανά υλικά που δεν προκαλούν γευστική μονοτονία.  Για “ορεκτικό” εμείς επιλέξαμε ένα νόστιμο συκώτι (το οποίο εγώ θα το “έβλεπα” ακόμα πιο χοντροκομμένο και λιγότερο ψημένο βέβαια), που το βρήκα εξαιρετικά τολμηρή επιλογή, καθώς ο μέσος Έλληνας “φοβάται” τέτοια πιάτα εκτός του σπιτιού του.

Το αποκορύφωμα όμως μέσα στα 5-6 πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν το, φερώνυμο, BarBara Que Burger, το «σπέσιαλ» του μαγαζιού.

barbaraq

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ήταν ένα από τα 3-4 πιο νόστιμα και καλοφτιαγμένα burgers που έχω φάει στη ζωή μου. Και έχω φάει πολλά.

Από εξαιρετικής ποιότητα Black Angus, όπως όλα τα κρέατα του καταλόγου, τέλεια πλασμένο σε πάχος και πυκνότητα, ήρθε ιδανικά ψημένο, medium rare προς rare, μεταξύ δυο εξαιρετικής ποιότητας μπριοσέ buns και με ένα αυγό μάτι να το σκεπάζει στοργικά.

Μετά τις πρώτες μπουκιές έχασα τη δυνατότητα ορθής σκέψης.

Απλώς περιμένω πότε θα ξαναπάω Βριλήσια.

Αν και εσύ θέλεις να δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα burgers της πόλης δεν έχεις παρά να κάνεις κράτηση online και δωρεάν μέσα από το e-table!

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close