Bait Fish Bar στο Κολωνάκι

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι η αδυναμία μου, τελευταία έχω αρχίσει να την ψάχνω και με το καλό κρασί οπότε νομίζω πως βρήκα ιδανικό προορισμό για τις εξόδους μου!  Το Bait Fish Bar στο Κολωνάκι και πιο συγκεκριμένα στον εμπορικό κέντρο Lemos είναι μάλλον το μοναδικό μέρος στην περιοχή που σερβίρει ψάρια και θαλασσινά!

Μπαίνοντας στο χώρο θα καταλάβεις αμέσως ότι πρόκειται για ένα πολύ cozy εστιατόριο που σου αποπνέει αμέσως μια ζεστασιά. Ίσως είναι το ξύλο, οι πράσινες λεπτομέρειες  και ο φωτισμός που τα κάνουν όλα αυτά αλλά και το προσωπικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Με το που καθίσαμε μας υποδέχτηκαν εγκάρδια και νιώσαμε λες και πρόκειται για ένα εστιατόριο που πηγαίνουμε καιρό.

Για αρχή δοκίμασα κάτι που δεν είχα ξαναφάει, μια φανταστική μπουκιά από καπνιστό γριβάδι με σχοινόπρασο πάνω σε φύκι. Ιδανικό ξεκίνημα  για το γεύμα που θα ακολουθούσε. Έπειτα μετά από παρότρυνση της συν-ιδιοκτήτριας του εστιατορίου Μελίνας Αντωνοπούλου, δοκιμάσαμε το ταρτάρ κιτρινόπτερου τόνου με ginger. Εδώ να στα σταθώ λίγο παραπάνω και να πω ότι δεν είμαι λάτρης του τόνου γενικά και δεν είναι ένα πιάτο που προτιμώ. Αλήθεια όμως, περιμένω την επόμενη φορά που θα πάω στο Bait Fish Bar για να το ξαναφάω.  Συνεχίσαμε με χτένια σωτέ με μοσχάτο Λήμνου, ένα εξίσου καλομαγειρεμένο πιάτο.  Ας περάσουμε τώρα στα κυρίως. Φιλέτο τσιπούρας μαζί με ριζότο με λεμόνι και λινγκουίνι με αυγοτάραχο Τρικαλινού.  Δεν θέλω να ακουστώ υπερβολική αλλά και τα δύο πιάτα ήταν πραγματικά καλά! Καλομαγειρεμένο ριζότο με διακριτικό λεμονάτο άρωμα που ταιριάζει με το φιλέτο της τσιπούρας και al dente βρασμένα linguini ελαφρώς κρεμώδη σάλτσα με όσο πρέπει ακέρωτο αυγοτάραχο για να έχεις όλη την πλούσια γεύση του.   Τέλος να αναφέρω ότι ρίχνοντας μια ματιά στη κάρτα κρασιών του εστιατορίου παρατήρησα ότι διαθέτει ευρεία γκάμα ιταλικών και ελληνικών κρασιών και κουβεντιάζοντας με την Μελίνα Αντωνοπούλου κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα “σοβαρό” wine restaurant το οποίο ήρθε για να μείνει.  Μετά το γεύμα, ήρθε στο τραπέζι μας και ο ανερχόμενος και ταλαντούχος σεφ Σπύρος Ασημάκης, ο οποίος παρότι νέος σε ηλικία αγαπά πολύ αυτό που κάνει και ψάχνεται πολύ σε σχέση με τα υλικά και τις τεχνικές  για το καλύτερο αποτέλεσμα!  Αν ρωτήσεις αν θα ξαναπάω για φαγητό στο Bait Fish Bar η απάντηση είναι εννοείται!

Αν αγαπάς το καλό κρασί, τα θαλασσινά και τα ψάρια τότε το Bait Fish Bar είναι σίγουρα το κατάλληλο εστιατόριο για να κάνεις την επόμενη κράτησή σου μέσα από το e-table.gr.

Κάνε Κράτηση στο Bait Fish Bar

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Έλενα Σμπώκου
Author with 52 posts
Περισσοτερα για Έλενα Σμπώκου

Σχετικά Άρθρα