Ο Θύμιος Βούλγαρης στο Artisanal Lounge & Gardens

Από σύμπτωση ή υποσυνείδητα, δεν έχω καταλήξει, ο μεγαλύτερος μάλλον αριθμός εστιατορίων που έχω παρουσιάσει για το e-table τους 3 αυτούς μήνες κατοικοεδρεύουν στα Β. Προάστεια. Ίσως γιατί προσπαθώ να αποδείξω, στον εαυτό μου κυρίως, πως ΚΑΙ στα Βόρεια έχει καλό φαγητό, ή ίσως γιατί, όπως στην περίπτωση του Artisanal, απλώς ξεφυτρώνουν άξαφνα ενδιαφέρουσες και ελκυστικές προτάσεις.

Σε μια βόλτα τους στην Κηφισιά, ο Φώτης  Σεργουλόπουλος, ο Κώστας Σκουληκαράκης και ο Βαγγέλης Γερασίμου αντίκρυσαν ένα κτίριο των αρχών του προηγούμενου αιώνα, το ερωτεύτηκαν, και αποφάσισαν πως το Shamone πρέπει να αποκτήσει «αδερφάκι».

Ανέθεσαν λοιπόν στους αρχιτέκτονες Γιάννη Μουρίκη και Γιώργο Γαβαλά τη δημιουργία ενός bar restaurant που θα ταξιδεύει σε Γαλλία, με λίγο από Παρίσι των ’50-60s με αντίκες αλλά και τα χρηστικά αντικείμενα και λίγο από Νότο Γαλλίας, ειδικά στον υπέροχο κήπο, τον οποίο επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν. Και τον άγγιξε με τόση φροντίδα, γούστο και ενδιαφέρον που τον μετέτρεψε σε έναν από τους ομορφότερους, μακράν, της πόλης.

Και αυτό δείχνουν να το εκτιμούν ουκ ολίγοι από τους “beautiful people” αυτής – και όχι μόνο κάτοικοι Β. Προαστείων, όχο και αν αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία. Το mélange μεταξύ ηλικιών και στυλ πελατών που, σαν φυσική επιλογή, έχει επιτευχθεί μου φάνηκε, το βράδυ της καθημερινής που το επισκέφτηκα, ελκυστικότατο.

Ακόμα πιο ελκυστικό αποδείχτηκε το μενού του καλού σεφ Δημήτρη Δημητριάδη. Μια μείξη ελληνικής και γαλλικής διάθεσης στις συνταγές, οι οποίες αν και με αρκετές τεχνικές υψηλής γαστρονομίας από πίσω, δεν κούραζαν τόσο στο μάτι όσο και τον ουρανίσκο με περιττές φιοριτούρες. Καλές πρώτες ύλες, τρια – τέσσερα υλικά σε κάθε πιάτο, μεταχειρισμένα με σεβασμό από την ομάδα της κουζίνας, που είχαν σαν αποτέλεσμα νόστιμο, τίμιο φαγητό.

Όπως το μαριναρισμένο λαυράκι με φινοκιο πορτοκάλι και lime ή το ποσαρισμένο αυγό επάνω στα al dente πικρούτσικα βραστά χόρτα και σπαράγγια, στα πρώτα και το sous vide μαγειρεμένο, ζουμερό κοτόπουλο με κριθαράκι a la provencale στα κυρίως.

Όταν το σύνολο συνοδεύεται από τα cocktails του Δημήτρη Κιάκου, του γνωστού Gin Joint, δεν μένει παρά να προγραμματίσουμε την επόμενη επίσκεψη.

 

Κράτηση στο Artisanal Lounge & Gardens

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Θύμιος Βούλγαρης
Author with 17 posts
Περισσοτερα για Θύμιος Βούλγαρης

Ο Θύμιος Βούλγαρης γεννήθηκε στην Πάτρα τον Ιούνιο του 1973. Έκτοτε άφησε ένα πτυχίο Νομικής να τον περιμένει, ακόμη, κάπου στο Βέλγιο, συνεργάστηκε από διάφορες θέσεις με περιοδικά όπως τα : Βημαγκαζίνο, Status, Vogue, ΜΕΝ, ΒημαDonna, ΒημαLife, Lifo, Time Out Athens, Ταχυδρόμος, Εικόνες, Exodos, Paper, Homme, Maison & Decoration, Ευ Ζην, Fooding, Αλλάξτε Γεύσεις, Hilton Magazine κ.α., καθώς και με sites όπως το gourmed.gr, σε θέματα γαστρονομίας, κριτικής εστιατορίων, ποτών, καφέ, deco, ξενοδοχείων, ταξιδιών και γενικότερα ευζωίας.

Σχετικά Άρθρα