Αμαδρυάς στο Φίλυρο

Τελευταία στάση μου στην Θεσσαλονίκη ήταν ο πολυχώρος Αμαδρυάς, ένας όμορφος χώρος λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης, μέσα στο δάσος! Η πρώτη μου αντίδραση όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο ήταν να απολαύσω την δροσιά του δάσους και φυσικά το όμορφο τοπίο.

Μπαίνοντας στο χώρο  εντυπωσιάστηκα από το πόσο προσεγμένο κήπο έχει και πως δένουν τα σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία με την πέτρα και το ξύλο! Το γεγονός ότι είναι μέσα στην φύση και το δάσος προφανώς ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες για να δώσουν το όνομα Αμαδρυάς , μιας και κατά την ελληνική μυθολογία οι Αμαδρυάδες ήταν νύμφες προστάτιδες των δέντρων!

Το εστιατόριο Αμαδρυάς άνοιξε τις πόρτες του 1976 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει στους θαμώνες του νόστιμη ελληνική κουζίνα. Επιλέξαμε να κάτσουμε στο κιόσκι, και όχι στον κύριο χώρο του εστιατορίου, που βρίσκεται στην μέση του μεγάλου κήπου.  Δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικό φιλέτο κοτόπουλο ψητό, νόστιμο και πολύ ελαφρύ και ένα ψητό χοιρινό σε σούβλα που μας εντυπωσίασε το πόσο μαλακό και νόστιμο ήταν.  Highlight των όσων δοκιμάσαμε ήταν το μανούρι σε τραγανό φύλλο με μέλι !  Από ότι μάθαμε στο Αμαδρυάς, τα σαββατοκύριακα μπορεί κανείς να δοκιμάσει διάφορων λογιών κρέατα στην σούβλα, κοκορέτσι και την ξακουστή γεμιστή πανσέτα που δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε.

Στο Αμαδρυάς, εκτός από το εστιατόριο, έχει κατάλληλο χώρο και για εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσεις ακόμα και κοκτέιλ πάρτι δίπλα στην πισίνα και ρωτώντας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με τις εκδηλώσεις έμαθα πως ο εσωτερικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 700 άτομα και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές!

Θα ήθελα πολύ να το επισκεφτώ και το χειμώνα, σίγουρα ο χώρος και το τοπίο θα μοιάζουν σαν βγαλμένα από παραμύθι! Αν μου ζητούσαν να πω δυό λόγια για το εστιατόριο αυτά θα ήταν για το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του, το καλό φαγητό και το άριστο σέρβις του.

Κάνε Κράτηση στο Αμαδρυάς

 

 

Σχετικά με τον Αρθογράφο

e-table.gr
Author with 994 posts
Περισσοτερα για e-table.gr

Σχετικά Άρθρα