…για Αυθεντική Κρητική Κουζίνα!

783

Όλοι έχουμε διαβάσει κατά καιρούς για τα οφέλη της Κρητικής Κουζίνας και φυσικά για την νοστιμιά της. Πολλοί από εμάς όμως δεν γνωρίζαμε ότι η Κρητική Κουζίνα μπορεί να πιστοποιηθεί ανάλογα με την αυθεντικότητά της. Η πιστοποίηση Κρητικής Κουζίνας δίνεται σε εστιατόρια και γενικότερα σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, που σερβίρουν κρητική κουζίνα και γενικότερα εδέσματα που παρασκευάζονται αποκλειστικά με Κρητικά προϊόντα, δηλαδή με πρώτες ύλες που έχουν παραχθεί στην Κρήτη και παρασκευάζονται είτε με αυθεντικές κρητικές συνταγές είτε με πιο δημιουργικές νεότερες συνταγές που δεν αλλοιώνουν όμως την ποιότητα της Κρητικής  παράδοσης.

Με οδηγό λοιπόν την ποιότητα της Κρητικής Κουζίνας και την αυθεντικότητα της γεύσης σας παρουσιάζουμε σήμερα κάποια εστιατόρια στην Κρήτη που έχουν λάβει την πιστοποίηση της Κρητικής κουζίνας και αξίζει πραγματικά να τα επισκεφτείτε.

Πρώτο στην λίστα μας βρίσκεται το εστιατόριο Veneto, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Ρέθυμνο με πραγματικά πλούσιο μενού και σπεσιαλιτέ το αρνί με σταμναγκάθι, τις κρητικές μακαρούνες αλλά και την εκτενή λίστα κρασιών που προσφέρει.  Στο Ρέθυμνο πάλι , βρίσκεται το εστιατόριο Αλάνα με νόστιμες κρητικές σπεσιαλιτέ όπως γαύρο μαρινάτο με αγουρίδα, σαλάτα από κρίταμο αλλά και νόστιμα κρητικά γλυκά.

Για ψαγμένα Κρητικά εδέσματα μπορείτε να επιλέξετε το εστιατόριο Avli   στην Παλιά Πόλη του Ρέθυμνου με κρητικά ζυμαρικά με γαρίδες, αρνάκι παραδοσιακά μαγειρεμένο με κρητικά βότανα και μυρωδικά, γεμιστό καλαμάρι με άγρια κρητικά χόρτα και πολλά άλλα κρητικά αυθεντικά πιάτα.  Τέλος, αν θέλετε να πάτε σε μια παραδοσιακή Κρητική ταβέρνα , το Κάστρο  στον Πάνορμο είναι σίγουρα ένα μέρος που θα ευχαριστηθεί κανείς αυθεντικούς κρητικούς μεζέδες και κρητική τσικουδιά.

Αν πάλι  επιλέξετε να πάτε προς το Ηράκλειο, οι προτάσεις μας είναι η ταβέρνα Έργανος που με τα πιάτα της αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και θρεπτική της αξία των ντόπιων εδεσμάτων αλλά και η ταβέρνα Κρήτες όπου το φαγητό ετοιμάζεται με αυστηρά παραδοσιακό τρόπο και είναι εμπνευσμένο από την παλαιά κρητική κουζίνα.

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close