8 πράγματα που δεν ξέρατε για το sushi

794

Είναι απίστευτη η διάδοση και η δημοφιλία που έχει αποκτήσει το sushi τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις 25 χρόνια πριν πολλοί Αμερικάνοι δεν ασχολούνταν καν μαζί του, αφού το θεωρούσαν μια περίεργη εξωτική λιχουδιά. Τώρα, όμως, δεν υπάρχει περιοχή που να μην έχει sushi ενώ παράλληλα έχει εξαπλωθεί και παγκοσμίως κι έχει «μεταμορφωθεί» σε ένα περιζήτητο φαγητό. Εσείς, όμως, ξέρατε αυτά που ακολουθούν;

  1. Τον 8ο αιώνα το ρύζι δεν τρωγόταν αλλά το χρησιμοποιούσαν ως μέσο για να διατηρήσουν το ψάρι και να το αποτρέψουν από το να χαλάσει. Έτσι, όταν ερχόταν η ώρα του φαγητού, πετούσαν το ρύζι κι έτρωγαν μόνο το ψάρι.
  2. Κανονικά, όλα τα sushi, εκτός από τα sashimi που πρέπει να χρησιμοποιούνται chopsticks, πρέπει να τρώγονται με τα χέρια και σε μία μπουκιά.
  3. Ο σολομός στο sushi δεν υπήρχε πριν το 1980, αφού στην Ιαπωνία δεν είχαν το συγκεκριμένο ψάρι. Το ψάρι αυτό ήταν ευγενική χορηγία των Νορβηγών τη δεκαετία αυτή.
  4. Και μιλώντας για σολομό, το φυσικό του χρώμα είναι άσπρο αλλά επειδή τρέφεται με πολλά καρκινοειδή (κάβουρας, γαρίδες, κτλ) παίρνει αυτήν την πορτοκαλί απόχρωση.
  5. Στην Αμερική όλα τα ψάρια πρέπει να καταψύχονται πριν να σερβιριστούν για να σκοτώνονται τα παράσιτα. Ακόμη και μερικά sushi bar στην Ιαπωνία το κάνουν.
  6. Το όνομα «sashimi» είναι ο,τι πιο ακριβές θα μπορούσε να υπάρξει, αφού «sashi» σημαίνει «κόβω» και «mi» σημαίνει «σώμα».
  7. Μέχρι το 1923 τα sushi ήταν περισσότερο street food αλλά με το σεισμό εκείνης της χρονιά και την καταστροφή που προκάλεσε, οι τιμές της ακίνητης περιουσίας έπεσαν τόσο που επέτρεψαν στους chef του sushi να φτιάξουν κανονικά εστιατόρια.
  8. Το ότι αν βάλετε πολύ wasabi στο στόμα σας θα καείτε, το ξέρετε. Το ότι αν σταματήσετε να αναπνέετε από το στόμα και αρχίσετε γρήγορες αναπνοές από τη μύτη, θα σας ανακουφίσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το ξέρατε; Ιδού, λοιπόν, το κόλπο.

Εάν θέλετε να απολαύσετε το αγαπημένο σας sushi, δείτε τα εστιατόρια που συμμετέχουν στο φετινό Sushi Restaurant Week και κλείστε τραπέζι για αποκλειστικές προσφορές.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close