8 πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε για το μέλι

614

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα αλλά, για να λέμε και την αλήθεια, οι περισσότεροι που το εντάσσουν στη διατροφή τους δεν είναι για άλλο παρά για την εξαιρετική του γεύση. Άλλωστε, είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που ταιριάζει άψογα με κάθε πιάτο μας, και όχι μόνο, είτε είναι γλυκό είτε αλμυρό. Εσείς, όμως, γνωρίζατε αυτά που ακολουθούν;

  1. Η πρώτη γραπτή αναφορά για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού ανάγεται στο 2100-2000 π.Χ. και σε μια πλάκα των Σουμέριων, όπου αναφέρεται ως φάρμακο και αλοιφή.
  2. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πληγές, ακόμη και καψίματα, για να επιταχύνεται τη θεραπεία τους, αφού το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό.
  3. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το μέλι ως μαλακτικό, χάρη στην ικανότητά του να ανακουφίζει το στόμα και το λαιμό από τον ερεθισμό, δημιουργώντας ένα προστατευτικό περίβλημα. Έρευνες, δε, έχουν δείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει όπως οποιοδήποτε φάρμακο για το βήχα.
  4. Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το μέλι σαν μία μορφή χρήματος και, μάλιστα, τάιζαν με αυτό τα ιερά τους ζώα.
  5. Πρόκειται για ένα τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ με αποτέλεσμα να μπορείτε να το κρατήσετε όσο καιρό θέλετε μέχρι να το καταναλώσετε χωρίς να χαλάσει. Ακόμη κι αν πάρει πιο κρυσταλλική μορφή ή αποκτήσει κόκκους, απλά τοποθετήστε το βαζάκι του ανοιχτό σε ένα μπολ με ζεστό νερό και θα αποκτήσει ξανά την υγρή του μορφή.
  6. Οι μέλισσες είναι τα μόνα έντομα που παράγουν πραγματική τροφή για τους ανθρώπους.
  7. Σύμφωνα με πολλούς, λίγο τοπικό μέλι στη διατροφή των παιδιών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κάποιων αλλεργιών. Κι αυτό γιατί οι μέλισσες μαζεύουν τον πολτό, o οποίος είναι υπεύθυνος για πολλές αλλεργίες. Ουσιαστικά, λοιπόν, οι μικρές δόσεις αυτού του πολτού μπορούν να λειτουργήσουν σαν εμβόλια αλλεργιών, βοηθώντας το σώμα να αποκτήσει αντισώματα για τον ίδιο τον πολτό.
  8. Το μέλι αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ενέργειας, ειδικά αν ψάχνετε για ένα άμεσο boost, όπως για παράδειγμα πριν ή μετά τη γυμναστική.
Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close