8 +1 Fun Facts για τον Βασιλικό

557

Η έντονη και χαρακτηριστική μυρωδιά του είναι αυτή που έχει κάνει τον βασιλικό ένα από τα πιο βασικά αρωματικά φυτά, όταν πρόκειται για την παρασκευή φαγητού αλλά ακόμα και για την απλή ύπαρξή του στις βεράντες και στους κήπους μας. Υπάρχουν, όμως, πολλές αλήθειες που σίγουρα δεν γνωρίζατε για το αγαπημένο αρωματικό φυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

  1. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι τοποθετώντας ένα φύλλο βασιλικού στο στήθος του νεκρού, τότε εκείνος πηγαίνει στον παράδεισο.
  2. Έχει πεπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι’ αυτό και αποτελεί ένα ιδανικό φάρμακο για τη ναυτία και τη δυσπεψία.
  3. Ακριβώς επειδή είναι ένα βασικό ιατρικό βότανο, χρησιμοποιείται πολύ συχνά κατά του βήχα, όπως επίσης κατά του άγχους, του στρες και της αϋπνίας, αφού αποτελεί ένα φυσικό χαλαρωτικό.
  4. Μπορεί ο βασιλικός να είναι γνωστός ως ένα πράσινο φυτό, δεν είναι, όμως, το μοναδικό του χρώμα. Υπάρχει, επιπλέον, και με μωβ ή μπορντό φύλλα.
  5. Ως φυτό ο βασιλικός κρατάει για έναν χρόνο. Από εκεί και μετά πρέπει να φυτέψετε τους σπόρους τους για να βγει καινούργιος.
  6. Η δυνατή του μυρωδιά τον κάνει εξαιρετικό απωθητικό για τα έντομα ακόμη και για τα κουνούπια.
  7. Λέγεται ότι το να τρίψεις φύλλα βασιλικού στα σημεία του παλμού πριν από ένα ραντεβού έχει αφροδισιακές ιδιότητες.
  8. Είναι ιδανικός όταν προσέχετε τη διατροφή σας ή όταν θέλετε να χάσετε κιλά. Περιέχει μόνο 15 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και καθόλου λιπαρά κι έτσι μπορείτε άφοβα να δώσετε γεύση στο πιάτο σας.
  9. Σας λύνει τα χέρια γιατί ταιριάζει με κάθε είδους φαγητό, από απλές σάλτσες μέχρι ψάρια και αυγά.

Αν τώρα αναρωτιέσαι έναν τρόπο για να φας κάποιο πιάτο με βασιλικό μπορείς να επιλέξεις ένα καλό ιταλικό εστιατόριο και να παραγγείλεις μια μακαρονάδα με pesto al genovese και να απολαύσετε το άρωμα και την γεύση του.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close