Ψαροφαγία, τι να προσέξετε όταν τρώτε έξω

Λίγο πριν το Πάσχα και ενόψει της 25ης Μαρτίου που το παραδοσιακό φαγητό είναι ο μπακαλιάρος αλλά και η κατανάλωση των ψαριών την ημέρα των Βαΐων, σας δίνω μερικά tips για να απολαύσετε χωρίς αμφιβολίες το ψάρι στην ψαροταβέρνα  που θα επιλέξετε από το e-table για κάθε τσέπη και γούστο!

Αρχικά έχει σημασία το εστιατόριο που θα επιλέξουμε να φάμε!
Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι αν κάποιο εστιατόριο διαθέτει στον κατάλογό του ψάρι και κρέας, ένα από τα δύο θα σε απογοητεύσουν, άποψη που πια δεν ισχύει, καθώς οι σεφ ή οι μάγειρες των εστιατορίων φροντίζουν να υπάρχει επιλογή για όλους, την οποία επιμελούνται συνήθως προσεκτικά και αποδίδουν σωστά!

  • Αν επιλέξουμε μια κατεξοχήν ψαροταβέρνα και παραγγείλουμε ψάρι για κυρίως, δικαιούμαστε να ζητήσουμε να δούμε το ψάρι που θα φάμε και συνηθίζεται να διαλέγουμε τα ψάρια, τα οποία διατηρούνται με προϋποθέσεις φρέσκα στην «βιτρίνα-ψυγείο».
  • Το ψάρι και τα θαλασσινά αλλοιώνονται πολύ εύκολα, διότι φυσικά έχουν αυξημένη μικροβιακή χλωρίδα. Εύκολα μπορούμε διακρίνουμε την φρεσκάδα ή την αλλοίωση, με βάση τα εξής:
    γυαλιστερή και ζωηρή εμφάνιση, ευχάριστη θαλασσινή μυρωδιά και τα κόκκινα βράγχια, η γλοιώδης αίσθηση σε εμφάνιση και η έντονη δυσάρεστη «ψαρίλα» είναι σημάδι αλλοίωσης.
  • Τα ολόφρεσκα ψάρια πρέπει να καταναλώνονται τις 4 ημέρες από την αλίευσή τους και να μην έχουν καταψυχθεί.
  • Στα θαλασσινά θα πρέπει να προσέξουμε να είναι πεντακάθαρα και να δείχνουν υγιή με άριστη διακριτική θαλασσινή οσμή και να καταναλώνονται μόνο αν είναι ζωντανά.
  • Αν έχουμε αμφιβολίες παρόλο που διαλέξαμε κάποιο εστιατόριο που μπορεί αν είμαστε καλεσμένοι ή έτυχε να βρεθούμε , προτιμάμε τα κατεψυγμένα θαλασσινά και δεν τρώμε ποτέ όστρακα και ωμό ψάρι.
  • Αν θέλουμε να δοκιμάσουμε ψάρι ταρτάρ ή καρπάτσιο που είναι τάση απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε «απόλυτη εμπιστοσύνη» στο εστιατόριο που θα επιλέξουμε να το δοκιμάσουμε.
  • Φυσικά η επιλογή μπορεί να γίνει πιο εύκολα διαβάζοντας τις κριτικές του κάθε εστιατορίου από τους χρήστες του e-table που ήδη το έχουν επισκεφθεί.

Μετά την καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αν αποφασίσετε να απολαύσετε ένα ωραίο γεύμα με μπακαλιάρο σκορδαλιά ή ψάρια, μην παραλείψετε να κάνετε την κράτησή  σας «ανακαλύπτοντας» το ιδανικό εστιατόριο μέσα από τις πολλές επιλογές που σας δίνει το e-table!

Σχετικά με τον Αρθογράφο

Εύα Μονοχάρη
Author with 7 posts
Περισσοτερα για Εύα Μονοχάρη

Το φαγητό είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends των τελευταίων ετών κι ενώ πάντα υπήρχε στην καθημερινότητα μας, πλέον όλοι το μοιραζόμαστε, το αξιολογούμε, το εκθειάζουμε μέσω των social media, το επικοινωνούμε κάθε στιγμή, το φαγητό στις μέρες μας δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη αλλά περιέχει τις λέξεις όπως απόλαυση, αγάπη και lifestyle.

Σχετικά Άρθρα