6 εξωτικά φρούτα που πρέπει να δοκιμάσεις

1.6K

Αν σκοπεύεις να επισκεφτείς μια διαφορετική χώρα ή να κάνεις διακοπές σε ένα τροπικό νησί -εκτός φυσικά από το γεγονός ότι θα ζήσεις μία ξεχωριστή τουριστική εμπειρία- θα έχεις την ευκαιρία ν’ απολαύσεις και τις καλύτερες εκδοχές των εξωτικών φρούτων, καθώς είναι τοπικά και φρέσκα. Είτε λοιπόν σχεδιάζεις ένα ταξίδι έξω από την Ελλάδα σύντομα είτε απλώς έχεις περιέργεια να μάθεις για άλλα φρούτα για μελλοντική αναφορά, σε αυτό το άρθρα θα βρεις τα καλύτερα εξωτικά φρούτα που μπορείς να δοκιμάσεις!

1. Φρούτο του δράκου

Το Dragon Fruit είναι ένα από τα αγαπημένα τροπικά φρούτα για τους περισσότερους. Θα το βρεις εύκολα στο Μπαλί και σε άλλα μέρη της Ινδονησίας. Είναι πάντα τόσο ζουμερά, με το σωστό επίπεδο γλυκύτητας. Συχνά χρησιμοποιούνται στα smothies, καθώς η νόστιμη και ευχάριστη γεύση τους που συνδυάζεται σχεδόν με κάθε άλλο φρούτο. Το όμορφο βαθύ ροζ χρώμα τους κυριαρχεί, αλλά μπορείς να βρεις dragon fruit σε κίτρινο και λευκό, με ελαφρώς διαφορετικές γεύσεις..

2. Guava

Η guava βρίσκεται στην κεντρική και άνω Νότια Αμερική. Είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, αλλά και μια δημοφιλής επιλογή για χυμούς, τις μαρμελάδες και τα ζελέ. Η γεύση του φρούτου είναι ένα μείγμα μεταξύ αχλαδιού και φράουλας, με ελαφρώς γλυκιά και όξινη γεύση. Η υφή του είναι πιο απαλή από το αχλάδι, αλλά όχι τόσο μαλακή όσο μια φράουλα. Ο καρπός του τρώγεται συνήθως ωμός, ενώ είναι από τα φρούτα που μπορείς να φας ακόμη και τους σπόρους του. 

3. Φρούτο του πάθους

Το Passion fruit είναι ένα μικρό, στρογγυλό φρούτο που σίγουρα έχεις δοκιμάσει πίνοντας coctail σε κάποιο από τα καλύτερα μπαράκια και τα εστιατόρια της Αθήνας. Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνά και σε χυμούς, μαρμελάδες, smoothies και επιδόρπια λόγω της υφής του και της ελαφρώς γλυκιάς γεύσης του. Το εξωτερικό των φρούτων του πάθους είναι συνήθως σκούρο μωβ ή κίτρινο και το εσωτερικό είναι γεμάτο με μικροσκοπικούς, μαύρους σπόρους.

4. Acai

Το Acai Berry είναι ένα μικροσκοπικό, στρογγυλεμένο, μαύρο φρούτο που προέρχεται από τον φοίνικα Acai. Θα το βρεις ειδικά σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Βενεζουέλα, αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και στη Ευρώπη λόγω των πλεονεκτημάτων του για την ανθρώπινη υγεία. Τα μούρα acai έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες, καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικές για την υγεία του πεπτικού συστήματος και περιέχουν λίπη που είναι υγιεινά για την καρδιά.

5. Λωτός

Ο λωτός είναι ένα φρούτο που προέρχεται από την Κίνα, αλλά καλλιεργείται επίσης ευρέως στην Ιαπωνία και την Κορέα. Η στυφή ποικιλία λωτού είναι πολύ πιο κοινή, αλλά η μη στυφή είναι πιο γλυκιά και πιο νόστιμη. Πολλοί επιλέγουν να τρώνε λωτούς ως σνακ ή να τους προσθέτουν στις σαλάτες τους.

6. Cherimoya

Το Cherimoya είναι ένα φρούτο που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και πιο συχνά θα το βρεις στο Εκουαδόρ, το Περού και τη Βολιβία. Διαθέτει μία χαρακτηριστική κρεμώδη υφή και γλυκύτητά, κάτι που οδηγεί πολλούς να το συγκρίνουν με τον ανανά. Το Cherimoya είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και B, και μπορείς να το βρεις σε πολλές αγορές της Λατινικής Αμερικής, ώστε να το απολαύσεις μόνο του ή να το συμπεριλάβεις σε μια φρουτοσαλάτα με σταφύλια, πορτοκάλια και μήλα.

Αν αναρωτιέσαι ποιά εξωτικά φρούτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διευρύνεις κι άλλο τη μαγειρική σου φαντασία, διάβασε εδώ!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close