5 wine bar στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

3.4K

Καλό κρασί, καλό φαγητό και καλή παρέα είναι πάντα η συνταγή για ένα αξέχαστο γεύμα ή δείπνο. Αν είσαι λοιπόν wine lover και σου αρέσει να απολαμβάνεις καλό κρασί με εκλεκτές γεύσεις, ρίξε μια ματιά σε 5 φοβερά wine bar στο κέντρο της Αθήνας και ανακάλυψε τα αρώματα του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα στο ποτήρι σου.

Monk grapes and spirits, Μοναστηράκι

wine bar στο κέντρο της Αθήνας

Σε μία ταράτσα όαση, αλλά και σε ένα φοβερό εσωτερικό χώρο με ένα “μπαλκονάτο” όροφο, με θέα όλο το μαγαζί, θα βρεις το αγαπημένο μας wine bar restaurant κοντά στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ο “μοναχός που ξέρει από καλό κρασί” όπως το αποκαλούνε, το Monk Grapes and SpiritsΜε βιομηχανική αισθητική με arty στοιχεία, με μια μεγάλη μακρόστενη μπάρα και μία σάλα γεμάτη με stands και ψηλά σκαμπό σε στυλ φελλού, θα απολαύσεις καλό κρασί και αλλά και δημιουργικά cocktails με νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, παρέα με jazz, bossa nova, funky και soul μελωδίες. Η wine list περιλαμβάνει 200 διαφορετικές ετικέτες από 136 διαφορετικά οινοποιεία και ένα σύνολο 16 χωρών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως όλες οι ετικέτες της wine list σερβίρονται σε ποτήρι (150ml ή 75ml) με τη βοήθεια του συστήματος Coravin το οποίο μπορεί να “αντλήσει” κρασί από μια φιάλη, δίχως να αφαιρεθεί από αυτό ο φελλός, μέσω μιας ειδικής βελόνας.

e-table tip: Παράγγειλε ποικιλίες σε finger food για να συνοδέυσεις το κρασί σου, δροσερές σαλάτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ξεχωρίσαμε τη σαλάτα MONK με λόλα, καρύδι, ξινόμηλο, σαλάμι αέρος, τη σαλάτα κινόα με φύλλα σπανάκι, φράουλα, αβοκάντο, γκοργκοντζόλα, φρέσκο κρεμμύδι, αμύγδαλο φιλέ και ντρέσινγκ από χαρουπόμελο, το chicory γεμιστό με μπουκιές μόσχου πάνω σε σάλτσα από κατίκι Δομοκού, τα χοιρινά φιλετάκια με κρούστα γραβιέρας, λιαστή ντομάτα, μουστάρδα και ρύζι μπασμάτι, τις πέννες με μελιτζάνα, ντομάτα, λουκάνικο και το φιλέτο σολωμού με πορτοκάλι και ροζ πιπέρι!

 

 

 

Κλείσε Τραπέζι στο Monk Grapes and Spirits

 


 

By the glass, Κέντρο Αθήνας

wine bar στο κέντρο της Αθήνας

Σε μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας, τη στοά Ράλλη, θα βρεις είναι ένα από τα καλύτερα wine bar στο κέντρο της Αθήνας για καλό κρασί και  νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.  Ο χώρος είναι κομψός και cozy, με μια υπέροχη μπάρα, ένα δροσερό αίθριο και μία φοβερή θέα στη Ρώσσικη Εκκλησία, θα φιλοξενήσει εσένα και την παρέα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού του By the glass περιλαμβάνει κλασικές επιλογές και gourmet σπεσιαλιτέ για να συνοδεύσεις περισσότερες από 300 ετικέτες, με περισσότερες από 100 σε ποτήρι – από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και σπάνιες συλλεκτικές φιάλες!

e-table tip: Συνδύασε το κρασί σου με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών ωρίµασης µε σπιτική µαρµελάδα από ντοµατίνια Σαντορίνης και σπιτικά κριτσίνια ολικής αλέσεως, με ρολάκι από προσούτο µε δαµάσκηνο, καρύδι, baby ρόκα και mascarpone και με τη μπρουσκέτα απο focaccia µε µανιτάρια, κρέµα τυριού, ρόκα και λάδι τρούφας. Από τα ζεστά πιάτα προτείνουμε το ιβηρικό χοιρινό σιγοµαγειρεµένο µε baby λαχανικά, θυµάρι και Porto, το αρνάκι σιγομαγειρεμένο σε κενό αέρος με πουρέ σελινόριζας, πατάτες σωτέ και γιαούρτι, το λινγκουίνι ολικής άλεσης µε γαρίδες σωτέ, άγριο µάραθο και βολάκι άνδρου και το λαβράκι σωτέ με χόρτα εποχής και σάλτσα εσπεριδοειδών. Για το τέλος, οπωσδήποτε να τιμήσεις το cheesecake με coulis φράουλας και άρωμα limonchello και την πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι.

 

 

 

Κλείσε Τραπέζι στο By the glass

 


 

Scala Vinoteca, Κολωνάκι

wine bar στο κέντρο της Αθήνας

Ένα ακόμα wine bar στο κέντρο της Αθήνας που πρέπει να πας οπωσδήποτε για καλό κρασί και νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με επιρροές από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική είναι το εστιατόριο Scala Vinoteca στο Κολωνάκι. Ένας μοντέρνος χώρος όπου κυριαρχούν το ξύλο, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, μια υπέροχη μαύρη deco κάβα και η hit ξύλινη βεράντα στην οδό Σινά, αποτελεί ιδανικό τόπο συνάντησης για κρασί και εκλεκτισμένες γεύσεις αλλά και σπεσιαλιτέ από τον γνωστό και μοναδικό στο είδος του σεφ Δημήτρη Κοντόπουλο. Οι αγνές πρώτες ύλες και οι ραφινάτες γεύσεις που συνδυάζονται με την ενδιαφέρουσα οινική λίστα του Scala Vinoteca, που προσφέρει επιλογές με 200 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, καθιστούν το εστιατόριο ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυσηζητημένα στέκια της Αθήνας.

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα ωμών και ψητών baby λαχανικών με dressing από γιαούρτι και βασιλικό, το ceviche ροφού με σάλτσα εσπεριδοειδών και ψητά λαχανικά, την ταλιάτα χοιρινού Iberico με μικρές πατατούλες, καπνιστή πιπεριά και σάλτσα από αστεροειδή γλυκάνισο, τα tagliolini με αστακό, το εξαιρετικό ταρτάρ και τη σούπα με στρείδια, νιόκι και μπακακαλιάρο.

 

 

 

Κλείσε Τραπέζι στο Scala Vinoteca

 


 

Zampano, Ψυρρή

wine bar στο κέντρο της Αθήνας

Αν τώρα ψάχνεις  να βγεις στην περιοχή του Ψυρρή, τότε θα κλείσεις τραπέζι στο Wine Restaurant Zampano. Το όνομα του, προέρχεται από τον ομώνυμο ήρωα του Fellini στην ταινία “La Strada” και προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα, που συχνά όμως θυμίζει σπιτικό φαγητό. Κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα από όλη την χώρα κυριαρχούν στον κατάλογο και συνδυάζονται άρτια με τα νόστιμα πιάτα του. Μπορείς να απολαύσεις το brunch του κάθε Σάββατο και Κυριακή, αλλά και τη live lounge και jazz μουσική του, συνοδεία με ένα από τα γευστικά του πιάτα και τα εξαιρετικά του κρασιά. Διαθέτει ένα μοντέρνο, προσεγμένο, κομψό και φωτεινό περιβάλλον, με πινελιές από vintage στοιχεία, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας

e-table tip: Μπορείς να αρχίσεις με μία σαλάτα prosciutto, να συνεχίσεις με πετεινό σιγομαγειρεμένο σε σάλτσα κρασιού, τις σπιτικές χυλοπίτες με ανθότυρο και σάλτσα, το ριζότο με γαρίδες, το φιλέτο σολωμού μαριναρισμένο με σόγια και τζίντζερ, εξαιρετικό ceviche λαυράκι, τη picania με πατάτες φούρνου, δεντρολίβανο και καπνιστό άνθος αλατιού και να κλείσεις το γεύμα ή το δείπνο σου με μία lemon pie.

 

 

 

Κλείσε Τραπέζι στο Zampano

 


 

2 Μαζί, Πλάκα

wine bar στο κέντρο της Αθήνας

Η τελευταία πρόταση μας για wine bar στο κέντρο της Αθήνας, σε πάει στην Πλάκα. Το wine restaurant 2 Μαζί προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τον ξεχωριστό χώρο και το ποιοτικό φαγητό του. Εσωτερικά κυριαρχούν οι άνετοι κόκκινοι καναπέδες και οι αρτιστίκ λεπτομέρειες στον εντυπωσιακό πέτρινο τοίχο, ενώ στον εξωτερικό χώρο θα βρεις μία δροσερή αυλή με δέντρα και κομψά φαναράκια. Στο 2 Μαζί το motto είναι “όταν η παράδοση συναντά το σήμερα, η γεύση συναντά την δημιουργία”.

e-table tip: Δοκίμασε γιουβέτσι με σουπιά, κρόκο Κοζάνης αρωματισμένο με αρμπαρόριζαραβιόλι με γέμιση καραβίδαςλαχανικών, ζωμό καρότου, κόλιανδρο και λάδι χαμομήλι, βοδινό φιλέτο με γλυκοπατάτες και βούτυρο καρύδαςγλυκάδια μόσχου και σάλτσα visanto, χοιρινό φιλέτο σε κρούστα αρωματικών βοτάνων με αφρό γιαούρτι, φασολάκια, τρούφα, λιαστή ντομάτα και σάλτσα εστραγκόν και τσιπούρα με μανιτάρια, αφρό μωβ κουνουπιδιού και ντομάτα με αρωματικά βότανα. 

 

 

 

Κλέισε Τραπέζι στο 2 Μαζί

 


 

 

Κάνε κράτηση σε Wine Restaurants στο κέντρο της Αθήνας 

 

 

Κάνε κράτηση σε Wine Restaurants στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close