5 trivia που δεν ήξερες για τα εστιατόρια

744

Εσύ ξέρεις πότε άνοιξε “επίσημα” το πρώτο εστιατόριο; Πότε ξεκίνησε το concept του fine dining? Ποιό είναι το πιο μεγάλο εστιατόριο; Αυτά και άλλα “άχρηστα” trivia θα μάθεις μέσα από αυτό το άρθρο!

  • Ποιό είναι το πιο παλιό εν λειτουργία εστιατόριο στον κόσμο;

Σύμφωνα με το Βιβλίο με τα ρεκόρ Guiness το πιο παλιό σε συνεχόμενη λειτουργία εστιατόριο είναι το εστιατόριο Botin στην Μαδρίτη, το 1725. Παρόλα αυτά τα πρωτεία διεκδικεί και το Stiftskeller St. Peter στο Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας, με χρονολογία το 803.

  • Πότε ξεκίνησε το fine dining;

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο ο όρος fine dining εδραιώθηκε μετά την Γαλλική Επανάσταση, το 1789. Με την πτώση της αριστοκρατίας οι σεφ που ετοίμαζαν πολυτελή γεύματα για τους αριστοκράτες έμεινα στην ουσία χωρίς δουλειά και κατά συνέπεια ξεκίνησαν να δημιουργούν εστιατόρια με συγκεκριμένα μενού σε προκαθορισμένες τιμές.

  • Ποιό είναι το πρώτο εστιατόριο στις ΗΠΑ;

Το πρώτο εστιατόριο στις ΗΠΑ βρίσκεται στην Βοστώνη και είναι το Union Oyster House. Το εστιατόριο λειτουργεί από το 1826 και από τότε εξειδικεύεται στα φρέσκα στρείδια και όχι μόνο.

  • Πόσο κοστίζει το πιο ακριβό burger του κόσμου;

Τo πιο ακριβό Burger του κόσμου  σερβίρεται στο εστιατόριο Fleur de Lys, στο ξενοδοχείο Mandalay Bay του Las Vegas και κοστίζει $5000.  Το οποίο περιέχει εξαιρετική ποιότητας μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φουά γκρα, σος μαύρης τρούφας, brioche με τρούφα και σερβίρεται αποκλειστικά με ένα πολύ εκλεκτό κρασί.

  • Που βρίσκεται το πιο μεγάλο εστιατόριο στο κόσμο;

Το μεγαλύτερο εστιατόριο του κόσμου ονομάζεται Bawabet Dimashq που σημαίνει η Πύλη της Δαμασκού και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6000 πελάτες σε μια τεράστια έκταση 54.000m2 και βρίσκεται στην Δαμασκό της Συρίας.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close