5 tips για να προωθήσετε το εστιατόριό σας μέσω Instagram

727

Το φαγητό κατέχει μια τεράστια θέση στη ζωή των ανθρώπων. Το καλό φαγητό, τα αγαπημένα εστιατόρια και η ανακάλυψη συναρπαστικών χώρων για να απολαύσει κάποιος νόστιμες γεύσεις με την παρέα του, κατατάσσονται ανάμεσα σε πολλές κοινωνικές προτεραιότητες των ανθρώπων. Πολλοί επιθυμούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να δουν τι τρώνε άλλοι άνθρωποι και πού γευματίζουν.

Τα εστιατόρια μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Instagram για πολλά οφέλη μάρκετινγκ, επειδή  όπως αναφέραμε, οι άνθρωποι αγαπούν να βγάζουν φωτογραφίες όταν γευματίζουν, γιορτάζουν ή έχουν ένα ποτό με φίλους. Εσείς μπορείτε να ενθαρρύνετε τους πελάτες σας να φωτογραφίζουν τα πιάτα, τη διακόσμηση ή και τα θεαματικά επιδόρπια, καθώς αυτό αποτελεί άμεση διαφήμιση του εστιατορίου σας από τους χρήστες, που είναι δωρεάν, πειστική και αυθόρμητη.

Εμείς μοιραζόμαστε 5 tips για να χρησιμοποιήσετε το Instagram για μάρκετινγκ ενέργειες του εστιατορίου σας

1. Κάντε το εστιατόριο σας αναζητήσιμο

Επιλέξτε ένα εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα για το εστιατόριο σας στο Instagram, ιδανικά στα αγγλικά και χωρίς πολλά σημεία στίξης και χρησιμοποιήστε σχετικές επιχειρηματικές λέξεις-κλειδιά  στο προφίλ σας για να αυξήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν ανεβαζετε φωτογραφίες, χρησιμοποιήστε hashtags, τα οποία σχετίζονται με τη φωτογραφία και το εστιατόριο σας, αλλά και την τοποθεσία του εστιατορίου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να σας βρουν.

tip: Δημιουργήστε και συμπεριλάβετε hashtag με το όνομα του εστιατορίου σας ή και των πιάτων σας. Και θυμηθείτε, να παραμείνετε συνεπείς στη χρήση τους .

2. Ενσωματώστε το Instagram με άλλα κοινωνικά μέσα

Ακόμα κι αν κάποιος χρήστης δεν σας ακολουθεί στο Instagram, μπορεί ακόμα να σας ακολουθεί στο Facebook ή στο Twitter. Μοιραστείτε φωτογραφίες σε όλα τα δίκτυά σας για να αυξήσετε τις προβολές και να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους.

tip: Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Instagram (embed) Τώρα μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο στην ιστοσελίδα ή στο blog του εστιατορίου σας. Αυτή η φιλική προς το χρήστη δυνατότητα ενσωμάτωσης, επιτρέπει απλά να αντιγράφετε και να επικολλάτε τον κώδικα της φωτογραφίας Instagram, και να τοποθετείτε εύκολα την εικόνα στο site σας. Αρκεί να πατήσετε τις 3 τελείες και embed/αντιγραφή συνδέσμου.

3. Διοργανώστε διαγωνισμούς 

Οι διαγωνισμοί στο Instagram  επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται άμεσα με το εστιατόριο σας και τα πιάτα σας – με έναν προσωπικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Επιπλέον, τα βραβεία δημιουργούν κινητικότητα μέσα στα social media, παρέχοντας για ακόμα μια φορά δωρεάν, πειστική και αυθόρμητη διαφήμιση προς το εστιατόριο σας.

tip: Οργανώστε έναν διαγωνισμό ενθαρρύνοντας τους πελάτες σας να ανεβάσουν μία φωτογραφία του αγαπημένου τους πιάτου, χρησιμοποιώντας το hashtag #όνομα του εστιατορίου σας (χωρίς κενά, κατά προτίμηση στα αγγλικά) μαζί με τη λέξη Diagonismos ή Contest. Το βραβείο μπορεί να είναι στους τοπ 3 χρήστες που θα πάρουν τα πιο πολλά likes να κερδίσουν κάποια έκπτωση, δωρεάν γλυκό ή δωρεάν δείπνο.

4. Αλληλεπιδράστε με τους followers σας

Ανεβάστε μία φωτογραφία στο προφίλ σας και ρωτήστε κάτι τους followers σας, όπως “Το αγαπημένο μου πιάτο από το μενού είναι ____” ή αν θέλετε να εντάξετε ένα νέο πιάτο στο μενού σας, ζητήστε να σας βοηθήσουν με το όνομά του.

tip: Όπως είναι λογικό, ενδέχεται να δεχτείτε θετικά, αρνητικά και μη σχετιζόμετα με αυτό που ρωτάτε, σχόλια. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να απαντάτε σε όλους, πάντα με ευγενικό τρόπο.

5. Ανεβάστε φωτογραφίες “Behind-the-Scenes”

Το να ανεβάζετε στο λογαριασμό του εστιατορίου σας στο Instagram φωτογραφίες που δείχνουν την προσπάθεια πίσω από την δημιουργία γευστικών αποτελεσμάτων, μπορεί να δημιουργήσει ένα προσωπικό δεσμό με τους πελάτες σας και το ευρύτερο κοινό σας.

tip: Ανεβάστε φωτογραφίες ή βίντεο σχετικά με το πώς ετοιμάζονται τα πιάτα στην κουζίνα, από πού προμηθεύεστε για παράδειγμα λαχανικά ή κρέατα, ή τις προετοιμασίες για μία ειδική ημέρα όπως του Αγίου Βαλεντίνου.


 

Έχοντας λοιπόν έμπνευση και κάποιες ιδέες, μπορείτε τις ενσωματώσετε σε κινήσεις μάρκετινγκ για το εστιατόριο σας στο Instagram. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε στρατηγικά τα 5 tips αυτά για να προσελκύσετε νέους πελάτες, να φροντίσετε ότι οι παλιοί πελάτες επιστρέφουν τακτικά και αλληλεπιδρούν με το Instagram σας, ώστε να σας βοηθήσουν να κερδίσετε νέους πελάτες.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close