Τα 5 πιο Aκριβά Πιάτα Eστιατορίων

624

Το ότι κάποιοι μπορεί και να το παρακάνουν λιγάκι με την κοστολόγηση στον κατάλογό τους είναι κάτι που όλοι από λίγο ως πολύ φανταζόμαστε. Τα πιάτα των εστιατορίων που ακολουθούν, όμως, έχουν σαφώς ξεφύγει από την έννοια του «παρακάνω» και μάλλον έχουν αγγίξει παράλογα όρια.

Guy Savoy, Παρίσι (Warm lobster in a summer preparation) – 330 ευρώ

Ο chef Guy Savoy αποφάσισε να ανοίξει εστιατόριο κι, όπως φαίνεται, έχει αποφασίσει να κάνει τους πελάτες του να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα του πιάτα είναι αυτό με το φρέσκο αστακό και επιλεγμένα οστρακόδερμα, λαχανικά και κεφάλια από φρέσκο σκόρδο σε μία ελαφριά και αφρώδη vinaigrette. Κόστος: «Μόλις» 330 ευρώ.

Dons de La Nature, Τόκιο (Kobe and Matsusaka)- 260 ευρώ

Dons de La Nature

Βασιζόμενο στη Γαλλική κουζίνα, το Dons de La Nature είναι γνωστό για τις μπριζόλες στα κάρβουνα. Γιατί η βαβούρα για το συγκεκριμένο κρέας; Γιατί ο chef Yoshiji Otsuka χρησιμοποιεί κιμά παρθένα βοοειδή, μόλις 32 μηνών. Εξαιτίας, λοιπόν, του παραπάνω το κρέας κοστολογείται –ούτε λίγο ούτε πολύ- με 100 λίρες ανά 200 γραμμάρια.

Kadowaki, Τόκιο (Shirasu) – 190 ευρώ

Kadowaki

Το πιάτο «από χρυσάφι» του συγκεκριμένου εστιατορίου, αν και οπτικά μοιάζει με χιλιάδες μικρά σκουλήκια, θεωρείται μία από τις καλύτερες σπεσιαλιτέ του Kadowaki αλλά και του ομώνυμου chef. Ουσιαστικά είναι ένας σωρός από αποξηραμένες αντζούγιες σερβιρισμένες πάνω σε πράσινα φύλλα.

De Librije, Ολλανδία (Dairy Cow Beef) – 192 ευρώ

De Librije

Το De Librije μέσα σε ένα Δομινικανό μοναστήρι του 16ου αιώνα φαίνεται να έχει γίνει ένας ναός για τους λάτρεις των κρεατικών, προσφέροντας εξαιρετικό βόειο κρέας από Ολλανδικά βοοειδή. Στο μενού του ξεχωρίζει ένα πιάτο με κρέας από μία αγελάδα γαλακτοπαραγωγής 7 ετών που συνοδεύεται από ξεροτηγανισμένες πατάτες και μανιτάρια. Τα 192 ευρώ που πληρώνει ο πελάτης είναι υπέρ αρκετά για να τους κινητοποιήσουν για τα καλύτερα!

Akelarre, San Sebastian (Suckling Pig) – 155 ευρώ

Akelarre

Στην Ισπανία, το Akelarre είναι ένα εστιατόριο που σίγουρα σε προβληματίζει με τις τιμές του. Ανάμεσα στις δημιουργίες του chef, Pedro Subijana, δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο ένα πιάτο με ζουμερό γουρουνόπουλο με bolao (μπάλες ντομάτας) και μαρμελάδα ντομάτας. Για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση τοποθετείται και confi σκόρδου. Όχι ότι αυτό δικαιολογεί τα 155 ευρώ αλλά λέμε τώρα!

Αν σου αρέσουν όλα αυτά τα εξεζητημένα πιάτα ή απλά είσαι λάτρης των εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας  δεν έχεις παρά να κάνεις κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας του e-table.gr και να απολαύσεις ένα γεύμα εμπειρία!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close