5 στέκια για νόστιμα μεζεδάκια με την παρέα στην Καλαμαριά

1K

Κάναμε μία βόλτα σε μία από τις αγαπημένες μας περιοχές στη Θεσσαλονίκη για φαγητό, την Καλαμαριά και σου βρήκαμε 5 φοβερά στέκια για νόστιμα μεζεδάκια κρέατος και θαλασσινών.

 

Σταύρος Ουζάκι Σουβλάκι

Το Σταύρος Ουζάκι Σουβλάκι είναι μία από τις αγαπημένες ιστορικές ταβέρνες στην Καλαμαριά, που προσφέρει ελληνική κουζίνα από το 1999. Στον όμορφο και παραδοσιακό χώρο του θα απολαύσεις φρέσκα ψάρια στα κάρβουναθαλασσινούς μεζέδες με τη συνοδεία καλού κρασιού και άλλων εκλεκτών αποσταγμάτων, και πάνω απο όλα σπιτικές συνταγές.

e-table tip: Δοκιμάσε οπωσδήποτε την μοναδική ψαρόσουπα του παππού Σταύρου, ένα πιατό που θα σε εντυπωσιάσει. Αν είσαι κρεατοφάγος, τότε δοκίμασε τραγανό και καλοψημένο γύροπαραδοσιακά σουτζουκάκιαζουμερά μπιφτέκιαμπριζόλες, καθώς επίσης καιεξαιρετικές τηγανιές.

 

Κλείσε στο Σταύρο Ουζάκι Σουβλάκι

 


 

Ταβέρνα Όπως Παλιά

Η ταβέρνα ‘Οπως Παλιά αποτελεί ένα σταθερό σημείο συνάντησης για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στην Καλαμαριά. Λιτή διακόσμηση και παραδοσιακή ατμόσφαιρα θα σε μεταφέρουν σε παλιές εποχές. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 20:30 θα διασκεδάσεις με ζωντανή μουσική.

e-table tip: Δοκιμάστε νόστιμα μαγειρευτά και πιάτα της ώρας, όπως χειροποίητα μπιφτέκιαχοιρινό και γιουβέτσι.

 

Κλείσε στην ταβέρνα ‘Οπως Παλιά 

 


 

Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα

Η Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα είναι η γνωστή ταβέρνα μπροστά στην πλατεία Σκρα στην Καλαμαριά. Αποτελεί μια γνήσια ελληνική ταβέρνα που σερβίρει κάθε μέρα σούβλες στα κάρβουνα. Εδώ θα φας μπριζόλα σούβλας, κεμπάπ και γύρο που γίνεται ανάρπαστος. Τα μεσημέρια υπάρχουν πάντα προτάσεις για 5-6 μαγειρευτά φαγητά και τα Σαββατοκύριακα πολλές σπεσιαλιτέ όπως τζιγεροσαρμά, κότσι, εξοχικό και αγριογούρουνο με μανιτάρια.

e-table tip: Δοκίμασε από ορεκτικά μπουγιουρντί, πατάτα γεμιστή, μελιτζανοκροκέτες, κασεροκροκέτες και κολοκυθοκεφτέδες.

 

Κλείσε στην Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα

 


 

Βυζαντινό Πολίτικη κουζίνα

Το εστιατόριο Βυζαντινό Πολίτικη κουζίνα προσφέρει εκλεκτή πολίτικη κουζίναΌλα τα πιάτα ετοιμάζονται με παραδοσιακές συνταγές, που βασίζονται από φρέσκα και ποιοτικά υλικά, εμπλουτισμένα με καρυκεύματα. Ο χώρος είναι άνετος, περιποιημένος, με διακοσμητικές λεπτομέρειες που θυμίζουν την Πόλη και αποπνέουν παραδοσιακό, σπιτικό αέρα.

e-table tip: Δοκίμασε γεμιστά σουτζουκάκια, παστουρμαδοπιτάκια, μοσχαροκεφαλή, γιαουρτλού kebab, κιουνεφέ και τις πολίτικες σπεσιαλιτέ ημέρας.

 

Κλείσε στο Βυζαντινό Πολίτικη κουζίνα 

 


 

Ψαροταβέρνα ο Γιάννης

Μία από τις αγαπημένες μας ψαροταβέρνες στη Θεσσαλονίκη είναι η ψαροταβέρνα ο Γιάννης στην Καλαμαριά. Εδώ θα βρεις  ό,τι καλύτερο υπάρχει στο βόρειο Αιγαίο, από ψάρια και θαλασσινά. Απόλαυσε λαβράκια, τσιπούρες, μουρμούρες, σπάρους, γαρίδες, στρείδια και όλες τις σπεσιαλιτέ της θάλασσας φρέσκες στο πιάτο σου.

e-table tip: Μην ξεχάσεις τη τσιροσαλάτα, σκουμπρί καπνιστό και τη σαρδέλα μαρινάτη,  μαζί με κρασί, ούζο και τσίπουρο! Ειδικό μενού με 12€ το άτομο με 500gr ψάρια ψητά το άτομο, 2 σαλάτες το άτομο, γλυκό (τιραμισού, χαλβά, πολίτικο).

 

Κλείσε στην ψαροταβέρνα ο Γιάννης

 


 

Κλείσε για φαγητό στην Καλαμαριά

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close