10 Λόγοι που τα Food Festival μας απογοήτευσαν

849

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κάνουν ολοένα και πιο συχνή την εμφάνιση τους κάθε λογής Food & Beverage Festivals. Η ιστορία ξεκίνησε με τις εσωτερικές και τις υπαίθριες εκθέσεις φαγητού με γκουρμέ πινελιές. Εκεί, μπορούσες να δοκιμάσεις και να αγοράσεις προϊόντα εγχώριων και ξένων παραγωγών. Σε αυτές τις εκθέσεις, γνωστοί σεφ δημιουργούσαν ένα μενού, το οποίο μπορούσες να απολαύσεις καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό. Βέβαια το πόσο μπορούσες να χορτάσεις από μία μερίδα είναι σχετικό, καθώς το μέγεθος ίσως χαρακτηριζόταν και δείγματος…

Από τις εκθέσεις φαγητού, συνεχίζουμε σήμερα με την επέλαση των Burger Festival, Street Food Festival, Food and Tunes Festival και φυσικά μην ξεχνάμε τα Wine και Beer Festival. Δεν αντιλέγουμε φυσικά ότι σε αυτά τα festival μπορείς να δοκιμάσεις εξαιρετικά προϊόντα, να ανακαλύψεις new entries, να ψωνίσεις πολλά καλούδια για το σπίτι και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες που θα ανεβάσεις στο Instagram με το hashtag #foodporn. Ωστόσο, πηγαίνοντας κάθε χρόνο σε αυτά τα γαστρονομικά πάρτυ και όντας καλοφαγάδες, μοιραζόμαστε μαζί σου κάποια πράγματα που μας απογοήτευσαν και μας έκαναν να επιστρέψουμε πίσω στα εστιατόρια, στα μπεργκεράδικα, στις μπυραρίες  και στα wine bar.

 

1. Μεγάλες ουρές στα stand

Πόσες φορές περιμένεις σε μία ουρά όση η Αθηνών -Λαμίας, ίσως και 40λέπτο στην καλύτερη περίπτωση, για να δοκιμάσεις τις λαχταριστές πατάτες με σως ή την αγαπημένη σου μπύρα; Η απάντηση είναι πολλές! Στο τέλος αναγκάζεσαι να προχωρήσεις σε επόμενο stand και να συμβιβαστείς με κάτι άλλο!

2. Μικρή Ποσότητα

Πάντα στα  Food Festival αλλά και στα Wine και Beer Festival οι ποσότητες που προσφέρονται δωρεάν για να δοκιμάσεις, αλλά και αυτές που θα αγοράσεις για να φας ή να πιεις είναι μικρές.

3. Αμφίβολη Ποιότητα

Και να μην είσαι σε του fast food, η ιδεά των food festival είναι να φας κάτι γρήγορο, έξω από τα συνηθισμένα. Όταν σε ένα stand πρέπει να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα 15-20 άτομα, γρήγορα, διότι η ουρά όπως προαναφέραμε όλο και μεγαλώνει, στην τελική αυτό που θα φας μπορεί να μην είναι το signature πιάτο!

4. Χωρίς να το καταλάβεις, χαλάς πολλά λεφτά

Αν συλλογιστείς ότι πρέπει να πληρώσεις το εισιτηρίο εισόδου, το φαγητό σου, την έξτρα μερίδα φαγητού επειδή όπως είπαμε οι μερίδες είναι μικρές, θα καταλήξεις σε 2 συμπεράσματα:

  • Θα φας πολύ παραπάνω από όσο ήθελες. Ειδικά αν είσαι σε δίαιτα να έχεις ήδη ετοιμάσει σνακ αποτοξίνωσης για τις επόμενες μέρες.
  • Θα χαλάσεις πολλά παραπάνω λεφτά, από ότι αν έβγαινες σε εστιατόριο

Επίσης, οι διαφορετικές τιμές εισόδου σε καθημερινές ή Σαββατοκύριακο, όπως και το γεγονός ότι στην τιμή εισόδου συμπεριλαμβάνεται η είσοδος σε συναυλία εντός του festival και όχι έστω ένα αναψυκτικό ή μία μπύρα, κάνουν αυτόματα ένα Food ή ένα Beer Festival να χάνει την αξία του.

5. Ακριβά Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά αντί να μας δροσίσουν μας κάψανε. (2 ευρώ/τεμάχιο σε πολλές περιπτώσεις!)

6.  Απρόσμενοι τσακωμοί με την παρέα

Εδώ επιβεβαιώνεται το γνωστό απόφθεγμα “Συγνώμη για ό,τι είπα όσο πεινούσα”. Βάσει όλα τα παραπάνω, την αναμονή στα stand αλλά και τα διαφορετικά γούστα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν μικρο-παρεξηγήσεις σε μία παρέα. Αυτό συν το γεγονός με το λόγο 8. παρακάτω, θα σε κάνουν να σκεφτείς αν θα πας σε τέτοιο festival με μεγάλη παρέα.

7. Ελλιπής υγιεινή

Εδώ απλά να πούμε ότι η καθαριότητα του χώρου και το θέμα της ανακύκλωσης θα πρέπει να προσεχθούν πιο πολύ.

8. Πόλλες φορές δεν βρίσκεις να κάτσεις

Ειδικά αν πρόκειται να πας με μεγάλη παρέα, απλά να σε προειδοποιήσουμε ότι είναι πολύ πιθανό είτε να κάθεστε ανά δόσεις, ή να απολαύσετε το φαγητό και τη μπύρα σας όρθιοι. Θα υπάρχει βέβαια και ο τυχερός της παρέας που θα ψάχνει τραπέζι να κάτσετε και δεν θα ευχαριστηθεί καθόλου το festival.

9. Ζεστά αναψυκτικά  και κρύο φαγητό

Ένας συνδυασμός που σκοτώνει…Δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω πολύ κόσμου, το φαγητό που περιμένεις  1 ώρα είναι κρύο ή/και η μπύρα σου ζεστή.

10. Τις περισσότερες φορές θέλεις κάτι παραπάνω

Πολλές φορές είναι που καταλήγεις ότι θα ήθελες  περισσότερες ιδέες για φαγητό, γλυκό και ποτό. Η επιτυχία καθενός festival είναι να σε κεντρίσει να σηκωθείς από το σπίτι για να φας, να πιείς αυτό το ξεχωριστό “κάτι” που μπορείς να βρεις μόνο εκεί!

 

Βάσει αυτών των 10 λόγων, αν δεν θέλεις να ξαναστριμωχτείς, να φας κρύο φαγητό ή να πιεις την μπύρα σου ζεστή, όρθιος σε μία γωνία για να μην σου πέσει κάτι κάτω, να μας ακολουθήσεις και κανονίσεις την επόμενη σου έξοδο σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπεργκεράδικο ή και σε μία μπυραρία !

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close