4+1 απίστευτα facts για τις αγαπημένες μας γεύσεις!

692

Τα γούστα μας σίγουρα ποικίλλουν και μπορεί να μην ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας οι ίδιες γεύσεις, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρατε –μέχρι σήμερα τουλάχιστον- για καθημερινές λιχουδιές που θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα.

  1. Η σάλτσα ντομάτας δημιουργήθηκε για να θεραπεύσει διαταραχές του ύπατος.

Το 1834 δημοσιοποιήθηκε από τον dr. John Cook Bennett ότι οι ντομάτες μπορούσαν να θεραπεύσουν πολλά από τα προβλήματα των ανθρώπων, από απλούς πονοκεφάλους μέχρι χολέρα. Έκτοτε πολλοί γιατροί άρχισαν να χρησιμοποιούν εκχύλισμα ντομάτας για κρυολόγημα, δυσπεψία αλλά και νόσους του ήπατος.

  1. Ο φυσικός χυμός πορτοκάλι περιέχει αλκοόλ.

Μπορεί να μην πήγαινε το μυαλό σας ούτε κατά διάνοια, κι όμως ο φυσικός χυμός από πορτοκάλι είναι αλκοολούχος. Όταν στείβετε τη φέτα του πορτοκαλιού, ζύμη μεταφέρεται στο χυμό και μετατρέπει ένα μικρό μέρος των φυσικών σακχάρων σε διοξείδιο του άνθρακα και αλκοόλ. Αυτή η διαδικασία της ζύμωσης γίνεται ακόμη πιο γρήγορα αν αφήσετε το χυμό έξω από το ψυγείο.

  1. Η βανίλια είναι εθιστική.

Δεν είναι τυχαίο που το παγωτό, η σοκολάτα και τα διάφορα γλυκά είναι τροφές στις οποίες δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί και η επιστήμη είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας. Η βανίλια περιέχει το βανιλικό οξύ, το οποίο είναι παρόμοιο με τις ορμόνες αδρεναλίνη και νοραδρεναλίνη που διεγείρουν τον εγκέφαλο. Κάπως έτσι, λοιπόν, μας δημιουργείται αυτό το ευχάριστο συναίσθημα, όταν τα καταναλώνουμε.

  1. Τα πατατάκια Pringles δεν είναι πατατάκια.

Δεν μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει τη διαφορά στην υφή των Pringles, όταν τα τρώτε, σε σχέση με άλλα πατατάκια. Μπορεί να μην γνωρίζετε ακριβώς ποια είναι αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για την κλασική σύσταση πατατακίων. Αυτό συμβαίνει επειδή μόνο το 40% τους αποτελείται από πατάτες! Όλο το υπόλοιπο είναι ένα μείγμα από ρύζι, σιτάρι και καλαμπόκι σε μορφή σκόνης.

  1. Οι γρανίτες εφευρέθηκαν κατά λάθος.

Το 1905 ένα μικρό 11χρονο παιδί, ο Frank Epperson, ανέμειξε σκόνη από σόδα με νερό και άφησε το ποτήρι στην αυλή του. Η θερμοκρασία το βράδυ ήταν τόσο χαμηλή ώστε μέχρι το επόμενο πρωί να μετατρέψει το περιεχόμενο του ποτηριού σε παγωμένη σόδα. 20 χρόνια μετά άρχισε να φτιάχνει πάγο με γεύση φρούτου, τα Epsicles.

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close