4 Λόγοι Για Να Επιλέξετε Τofu Αντί Για Κρέας

417

Το tofu, αν και όχι τόσο γνωστό στην Ελλάδα, είναι βασικό υλικό στην Ασιατική διατροφή εδώ και 2000 χρόνια και φημίζεται για τις αναρίθμητες ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει τη μορφή και την υφή μαλακού τυριού και ουσιαστικά είναι ένα τυρί από πηγμένο γάλα σόγιας. Εάν είστε χορτοφάγοι, το γνωρίζετε, εάν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να δείτε γιατί το tofu μπορεί επιτυχημένα να αντικαταστήσει το κρέας σε θρεπτικά συστατικά, χωρίς να έχει κανένα από τα επιβλαβή του στοιχεία.

  1. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και βιταμίνες.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να τρώμε κρέας για να προσλάβουμε την απαραίτητη πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Δεν είναι, όμως, η μοναδική πηγή πρωτεΐνης που υπάρχει και σίγουρα όχι η πιο υγιεινή. Το tofu είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β αλλά και σε πρωτεΐνη απλά χρειάζεται να καταναλώσουμε μεγαλύτερη ποσότητα για την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη. Επιπλέον, συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης χάρις στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο.

  1. Μειώνει τη χοληστερίνη.

Το tofu, όπως συμβαίνει και σε άλλα φαγητά σόγιας, έχει την ικανότητα να μειώνει τη χοληστερίνη που προκαλεί καρδιακές παθήσεις, κρατώντας παράλληλα σε καλά επίπεδα την καλή, κάτι το οποίο σίγουρα δεν συμβαίνει με το κρέας.

  1. Μειώνει τις εγκεφαλικές ασθένειες του γήρατος.

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι πληθυσμοί που καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα σόγιας, τείνουν να εμφανίζουν στις μεγαλύτερες ηλικίες λιγότερα περιστατικά που σχετίζονται με εγκεφαλικές ασθένειες, σε σχέση με αυτούς που δεν την επιλέγουν τόσο στη διατροφή τους.

  1. Προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το tofu περιέχει μια καλή ποσότητα σεληνίου, του ανόργανου συστατικού που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να ρυθμίσει την καλή λειτουργία του αντιοξειδωτικού συστήματος, προστατεύοντας έτσι από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Σύμφωνα με έρευνες, επίσης, στις γυναίκες μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 60% ενώ στους άνδρες τον καρκίνο του προστάτη.

Αν πειστήκατε αλλά δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ τόφου, δεν έχετε παρά να το κάνετε άμεσα!

Κάνε Κράτηση στο Rοsebud

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close