10 εστιατόρια που αγαπάμε σε Παγκράτι και Καισαριανή

6.7K

Από τη μία έχουμε το Παγκράτι, μία από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες συνοικίες της Αθήνας, κι από την άλλη την Καισαριανή, μια από τις πιο γραφικές περιοχές στα ανατολικά του κέντρου. Τι λείπει από την «εξίσωση»; Φυσικά το καλό φαγητό στο κατάλληλο εστιατόριο. Ακολουθούν 10 νόστιμες προτάσεις για αγαπημένα εστιατόρια σε Καισαριανή και Παγκράτι που μας ενθουσιάσαν και πιστεύουμε πως αξίζει να τα επισκεφτείς!

Για τους λάτρεις του κρέατος, το Κρεατοφαγείον στο Παγκράτι είναι ο απόλυτος προορισμός. Εδώ θα δοκιμάσεις ελληνικά παραδοσιακά πιάτα με βάση το ποιοτικό ζουμερό κρέας, στις πιο large εκδοχές της αγοράς. Όλα τα πιάτα είναι με υλικά αυστηρά ελληνικής προέλευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ετοιμάσου για νόστιμη ελληνική κουζίνας  με έμφαση σε καλά και ζουμερά κρέατα και ποιοτικά υλικά!

e-table tip: Συνδύασε μια ποικιλία κρεατικών ή το μπιφτέκι γεμιστό με κεφαλοτύρι με τις πατάτες της μαμάς, φρέσκιες τηγανιτές πατάτες με 3 αυγά μάτια!

Κρεατοφαγείον, Παγκράτι

 

Ένα αγαπημένο στέκι στην πλατεία Προσκόπων, επί της πολυσύχναστης Αρριανού στο Παγκράτι, είναι το εστιατόριο Music Cafe.  Εκεί θα συναντήσεις έναν μοντέρνο και ζεστό χώρο με βιομηχανική αισθητική και ευχάριστο κλίμα για να απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα. Εκεί στο ψηλοτάβανο χώρο με τα τρομερά φωτιστικά και την ωραία μπάρα, θα βρεις λαχταριστά snacks και finger food, δροσερές σαλάτες, και νόστιμα κυρίως πιάτα, ετοιμάζονται με εκλεκτά υλικά από τη Νάξο.

e-table tip: Δοκίμασε το μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο Νάξου με πουρέ πατάτας, κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο, το χοιρινό ψητό Ρόστο με σκόρδο σάλτσα ντομάτας, λινγκουίνια και φλέικς αρσενικού Νάξου, τα μπρουσκετάκια με μοσχαρίσιο καρπάτσιο, λάδι τρούφας, ρόκα και παρμεζανα, το σνίτσελ προβατίνας με χωριάτικη τηγανιτή πατάτα και κρέμα γραβιέρας  Νάξου και τα σπαγγέτι με φρέσκια τρούφα και μοσχαρίσιο μεδούλι!

To Musique Cafe

Φύγαμε τώρα για μπύρα και συγκεκριμένο στο Berlin by 5 drunk men . Σε ένα μοντέρνο beer-bar restaurant, παρά κλασσική ελληνική μπυραρία, θα βρεις  φοβερά πιάτα διεθνούς κουζίνας, νόστιμα ορεκτικά και finger food, όπως και μεγάλη ποικιλία σε εγχώριες, εισαγόμενες και βαρελίσιες μπύρες. Το στοιχείο που κάνει το Berlin μοναδικό όμως, είναι ότι κάθε τραπέζι έχει από 2 προσωπικές κάνουλες μπύρας, οπότε θα μπορείς σερβιριστείς μόνος/η σου!

e-table tip: Δοκίμασε την “ποικιλία τα σπάει“με τυριά, λουκάνικα και σαλάμι, ποικιλία από γερμανικά λουκάνικα με ξινολάχανο και σπιτική πατατοσαλάτα!

Berlin by 5 drunk men, Παγκράτι

 

Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Caravel θα βρεις το εστιατόριο ΒάρκαΠρόκειται για ένα εστιατόριο με θαλασσινές γεύσεις, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Το μενού της Βάρκας εκτός από ψαρομεζέδες περιλαμβάνει και φρέσκα ψάρια αλλά και μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Καθημερινά, το εστιατόριο σερβίρει διαφορετικά πιάτα ανάλογα με την ψαριά της ημέρας!

e-table tip: Δοκίμασε μαζί με τσίπουρο ή ουζάκι, χταπόδι με λαδόξιδο, καλαμαράκια, καβουροδαγκάνες, γαρίδες σαγανάκι, μυδοπίλαφο και γιουβέτσι θαλασσινών.

Βάρκα, Παγκράτι

 

Αν ψάχνεις για ένα ιστορικό εστιατόριο με καλή ελληνική κουζίνα, που φημίζεται για τις σπιτικές συνταγές και τα εξαιρετικά κρεατικά στα κάρβουνα, τότε πρέπει να πας στο Μαύρο Γάτο στο Παγκράτι. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, θα δοκιμάσεις νόστιμα εδέσματα της γαστρονομικής μας παράδοσης με τη συνοδεία εκλεκτού τσίπουρου από τα Ιωάννινα και καλού κρασιού από την ορεινή Αρκαδία. Η ατμόσφαιρα και το περιβαλλον του Μαύρου Γάτου, θα σου θυμίσει τις ζεστές παραδοσιακές ταβέρνες της Παλιάς Αθήνας.

e-table tip: Δοκίμασε εκπληκτικές πίτες με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο, μεγάλη ποικιλία από μαγειρευτά φαγητά, παϊδάκια, παραδοσιακό λουκάνικο, ζουμερό μοσχαρίσιο συκωτάκι καθώς και μεγάλη ποικιλία κρεατικών.

Μαύρος Γατός, Παγκράτι

 

Φύγαμε τώρα για τα στέκια στην Καισαριανή!

Ξεκινάμε με το παραδοσιακό γερμανικό εστιατόριο Το Beer Garden Rittenburg. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο θα απολαύσεις παραδοσιακές γερμανικές γεύσεις και βαυάρικα πιάτα, που θα σε ταξιδέψουν στο φεστιβάλ του Oktoberfest. Το μενού διαθέτει μεγάλη γκάμα σε σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα με λουκάνικα, σνίτσελ και ποικιλίες που συνοδεύουν άριστα μεγάλη ποικιλία σε μπύρες.

e-table tip: Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε την ποικιλία από λουκάνικα, το χοιρινό κότσι στο φούρνο και το σουφλέ πατάτας!

Beer Garden Rittenburg, Καισαριανή

 

Τώρα ας πάμε σε ένα από τα καλά μεζεδοπωλεία της Καισαριανής με νόστιμες προτάσεις κι έναν πλούσιο κατάλογο. Μιλάμε για το Λόρδος Μεζεδάκι , που ξεχωρίζει για τους νόστιμους μεζέδες του! Στα σύνορα Καισαριανής – Παγκρατίου, θα βρεις ένα ωραίο χώρο με παραδοσιακή διακόσμηση, που σερβίρει νόστιμο φαγητό με πολύ κέφι! Φρέσκα ψαρικά, ψητά στη σχάρα, νόστιμες ποικιλίες και καλό χύμα κρασί σε περιμένουν!

e-table tip: Ξετρελαθήκαμε με τα ρολάκια μελιτζάνας με μπέικον και καπνιστό τυρί, την καρυδάτη μελιτζανοσαλάτα, τις φλογέρες με κοτόπουλο και ανθότυρο και το χοιρινό ψαρονέφρι σχάρας, με σαγανάκι γραβιέρας και σάλτσα με άρωμα θυμαριού! Δοκίμασε τα!

Λόρδος Μεζεδάκι, Καισαριανή

 

Είναι γνωστό χρόνια τώρα ότι η πλατεία Καισαριανής αποτελεί στέκι καλοφαγάδων! Εκεί θα βρεις την Κύρα Ζωή, ένα αγαπημένο στέκι με δικές της συνταγές και  νόστιμες ιδέες από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με έμφαση στα θαλασσινά και στα ψάρια. Είναι πρώτη ψαροταβέρνα που άνοιξε στην πλατεία της Καισαριανής, που προσφέρει φρέσκους μεζέδες της θάλασσας. Έχε στο νου σου ότι εκτός από φρέσκο ψάρι, θα βρεις και μεγάλη ποικιλία κρεατικών, αν προτιμάς κρεατολιχουδιές!

e-table tip:Συστήνουμε την αχινοσαλάτα, μύδια στον αχνό, παέγια και ποικιλίες θαλασσινών. Από κρεατικά, κεφτεδάκια, μπεκρή μεζέ και μπριζόλα μοσχαρίσια!

Κυρά Ζωή, Καισαριανή

Επόμενη πρόταση αν θες να βγεις στην Καισαριανή είναι το Ρακάκι. Το Ρακάκι στην Καισαριανή είναι ένα από πιο γνωστά κρητικά εστιατόρια στην Αθήνα. Σε ένα φιλόξενο χώρο θα δοκιμάσεις αυθεντικές κρητικές γεύσεις με υλικά πρώτης ποιότητας και φαγητά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές. Και να ξέρεις ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είναι Κρητικής προέλευσης.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις γνήσιο οφτό αρνάκι του με τις πατάτες, παραδοσιακό γαμοπίλαφο, συκώτι μοσχαρίσιο μαγειρεμένο με γλυκό κόκκινο κρασί και διάφορα πιπέρια και τους φοβερούς χοχλιούς μπουμπουριστούς.

Το κρητικό στέκι στην Καισαριανή, το Ρακάκι

Τελευταία πρόταση αν θες να βγεις για φαγητό σε εστιατόρια σε Παγκράτι και Καισαριανή είναι η Ελιά που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel. Πρόκειται για ένα αυθεντικό ελληνικό εστιατόριο όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, αλλά και επιλεγμένες μεσογειακές συνταγές. Χαρακτηριστικό του εστιατορίου είναι οι μεγαλές μερίδες και η πιστή πελατεία, που το επισκέπτεται ξανά και ξανά για να απολαύσει το νόστιμο φαγητό του!

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις το μουσακά, το καλαμάρι ψητό, το κοτόπουλο στήθος στη σχάρα γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά και τις παπαρδέλες με γαρίδες και σπαράγγια!

Ελιά, Καισαριανή

 


Ανακάλυψε περισσότερες γευστικές επιλογές σε Παγκράτι και Καισαριανή!

 

Βγες Παγκράτι

 

Βγες Καισαριανή

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close