4 εστιατόρια χωρίς …καπνό!

680

Αν και τα άκαπνα εστιατόρια θα περίμενε κανείς ότι θα αποτελούσαν την πλειοψηφία σε μία χώρα, όπου η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημοσίους χώρους θεσπίστηκε το 2009, αν ζείτε στην Ελλάδα, γνωρίζετε ότι αυτό κάθε άλλο παρά δεδομένο είναι. Φυσικά, υπάρχει πλήθος εστιατορίων με ξεχωριστούς χώρους καπνιζόντων και μη, σε αυτό το άρθρο όμως, θα μιλήσουμε αποκλειστικά και μόνο για εστιατόρια, όπου το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κανέναν από τους χώρους του.

Ξεκινώντας, αν απολαμβάνετε τη χαλαρή ατμόσφαιρα μίας παμπ, αγαπάτε όμως τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις, το 7 Food Sins στην Πλάκα είναι για εσάς. Πρόκειται για μία gastropub, που τιμά τον τίλο της με τον καλύτερο τρόπο, συνδυάζοντας γεύσεις street food από όλον τον κόσμο και όχι μόνο με γκουρμέ εκτέλεση και παρουσίαση. Ενδείκνυται για τους λάτρεις του μπέργκερ, αφού εδώ θα φάτε ίσως το καλύτερο της Αθήνας! Λιτή και καθαρή διακόσμηση, ποτά και κοκτέιλ πλην του φαγητού, πολύ καλή επιλογή για brunch και φυσικά ατμόσφαιρα καθαρή από καπνό.

Αν από την άλλη είστε λάτρης πιο μεσογειακών γεύσεων, θα εκτιμήσετε το O&B Athens All Day Bar Restaurant, το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου στου Ψυρρή. Συνδυάζει οικείες αλλά ραφιναρισμένος γεύσεις, με ένα κομψό και διακριτικά πολυτελές περιβάλλον, ενώ στο χώρο του δε θα σας ενοχλήσει ο καπνός. Στα plus του, οι τιμές που για τα δεδομένα της ποιότητας που προσφέρει είναι ιδιαίτερα προσιτές.

Δεδομένης της αγάπης που τρέφουμε και για την έθνικ κουζίνα, θα αναφερθούμε επίσης και σε ένα εστιατόριο για τους λάτρεις και αυτής της κατηγορίας.  Το Αναχίτα, βρίσκεται στο Χαλάνδρι και προσφέρει Περσική κουζίνα. Προσεγμένος χώρος, με διακριτικές έθνικ επιρροές στη διακόσμησή του, όπως είναι φυσικό και παραδοσιακή Περσική κουζίνα -κατάλληλο επίσης και για χορτοφάγους, με ποικιλία σχετικών πιάτων στο μενού.

Τελειώνοντας, δε θα μπορούσαμε παρά να αναφερθούμε στο Kuzina, την  πιο διάσημη ταράτσα του Θησείου. Στο μενού του θα βρείτε πιάτα ελληνικής κουζίνας, χωρίς όμως να λείπουν από το μενού και οι διεθνείς επιρροές δια χειρός του διάσημου σεφ Άκη Τσανακλίδη. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η πλούσια κάβα του με κάποια από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, καθώς και αρκετές ξένες ετικέτες. Εξαιρετικό φαγητό, μίνιμαλ διακόσμηση, πανέμορφη θέα στην Ακρόπολη και φυσικά… άκαπνο.

Δείτε περισσότερα εστιατόρια όπου απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα στο e-table.gr/apagoreyetai-to-kapnisma-pantoy

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close