10 Fun Facts Για Το Λουκάνικο

754

Και μόνο στην ιδέα ενός λουκάνικου να ξεροψήνεται πάνω στη σχάρα, νομίζω ότι πολλοί είναι αυτοί που ακούν το κάλεσμα της μητέρας φύσης για φαγητό. Όσο και να σας αρέσουν, όμως, υπάρχουν πράγματα για τα αγαπημένα σας αλλαντικά που ούτε καν φανταζόσασταν. Εμείς ξεχωρίσαμε 10 από τα πιο ενδιαφέροντα και σας τα παρουσιάζουμε.

  1. Το λουκάνικο είναι το πρώτο επεξεργασμένο φαγητό. Στην Οδύσσεια, μάλιστα, ο Όμηρος παρουσιάζει τον Οδυσσέα με ένα χοντρό λουκάνικο.
  2. Η αγγλική λέξη για το λουκάνικο «sausage» προέρχεται από τη λατινική «salsus» που σημαίνει αλατισμένος.
  3. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τη λέξη «botulus» για το λουκάνικο, από την οποία προέρχεται η λέξη «botulism», δηλαδή αλλαντίαση. Κι αυτό, γιατί η διαδικασία παρασκευής ενός λουκάνικου δημιουργεί το κατάλληλο (ζεστό, υγρό, κλπ) περιβάλλον για να αναπτυχθεί το βακτήριο που παράγει την τοξίνη της αλλαντίασης (clostridium botulinum).
  4. Για τον παραπάνω λόγο, αργότερα, στην Ασία και τη Μεσόγειο, οι άνθρωποι άφηναν τα λουκάνικα να περάσουν από ζύμωση με σκοπό να παραχθεί γαλακτικό οξύ που καθυστερεί την ανάπτυξη του βακτηρίου.
  5. Μέσα σε μια μηχανή κιμά μπορεί να δημιουργηθεί μια θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου. Πολλοί παρασκευαστές, για να αποτρέψουν να λιώσει το λίπος, βουτάνε τις μηχανές τους σε υγρό άζωτο.
  6. Υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στο διάσημο λουκάνικο currywurst, το Currywurst Museum. Που αλλού; Στη Γερμανία.
  7. Ένα παραδοσιακό λουκάνικο περιέχει στο εσωτερικό του το στρώμα του κολλαγόνου από τα έντερα των ζώων. Αυτό σημαίνει ότι για τη μορταδέλα, παραδείγματος χάρη, είναι η κύστη της αγελάδας.
  8. Το μεγαλύτερο λουκάνικο που έχει φτιαχτεί έχει μήκος 59.14 χιλιόμετρα και φτιάχτηκε στην Αγγλία εκ μέρους των Asda stores.
  9. To rekor, από την άλλη, για την κατανάλωση των περισσότερων λουκάνικων σε διάστημα ενός λεπτού κατέχει ο Stefan Paladin από τη Νέα Ζηλανδία που κατάφερε να εξαφανίσει 8 ολόκληρα λουκάνικα. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι έτρωγε ένα λουκάνικο μέσα σε 7.5 δευτερόλεπτα.
  10. Υπάρχει μέχρι και τριχωτό λουκάνικο. Μην τρομάζετε, όμως! Η πλούσια «χαίτη» του αποτελείται από σκληρά μακαρόνια που έχουν τοποθετηθεί μέσα στο λουκάνικο.

Αν είστε από αυτούς που αγαπούν αυτή το έδεσμα, δεν έχετε παρά να κάνετε online κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια με γερμανική κουζίνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close