10 Oικογενειακές Ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα

5.1K

Έξοδος για φαγητό με την οικογένεια; Τι πιο ωραίο από μία οικογενειακή ταβέρνα με κήπο; Μπορεί θέα θάλασσα να μην έχει, ωστόσο ο καιρός επιβάλλει τραπέζι σε ένα δροσερό σημείο με σκιά και θέα το πράσινο. Φέρε τα παιδιά ή τους γονείς σου πιο κοντά στη φύση, πηγαίνοντας για φαγητό σε μία από τις καλύτερες οικογενειακές ταβέρνες με κήπο στην Αθήνα. Δες 10 από τις καλύτερες προτάσεις μας και βρες το επόμενό σου στέκι για όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος, Πλάκα

Τις δροσερές αυτές φθινοπωρινές ημέρες, όπως είπαμε και πριν, μία έξοδος με την οικογένεια επιβάλλεται! Τι πιο ωραίο λοιπόν, από μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στα γραφικά στενάκια της Πλάκας και στην όμορφη Ακρόπολη συνοδεία από μία επίσκεψη σε μία από τις πιο παλιές ταβέρνες της πόλης για νόστιμους μεζέδες; Η Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, στην οδό Λυσίου 26 και σερβίρει από το 1882, νόστιμη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Εκεί μπορείς να απολαύσεις το προσεγμένο του μενού, στον καταπράσινο κήπο του, με την παραδοσιακή του διακόσμηση και την οικογενειακή του ατμόσφαιρα, δημιουργώντας ευχάριστες αναμνήσεις με τους αγαπημένους σου. Μία μόνο επίσκεψη, είμαστε σίγουροι πως θα σε πείσει.

e-table tip: Παράγγειλε μία χωριάτικη σαλάτα, αρνάκι λεμονάτο, μουσακά από τα μαγειρευτά του πιάτα και ένα ζουμερό μπιφτέκι από τα πιάτα ώρας και θα μας θυμηθείς.

 

Κάνε κράτηση στην Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος

 


Λεύκα, Εξάρχεια-Νεάπολη

Αν επιθυμείς να συνεχίσεις τη βόλτα σου στο κέντρο της πόλης, χαζεύοντας μαγαζιά και αξιοθέατα, μπορείς να σταματήσεις στην οδό Μαυρομιχάλη 121 & Βουλγαροκτόνου στην περιοχή των Εξαρχείων και της Νεάπολη. Εκεί θα βρεις την ταβέρνα Λεύκα, η οποία φημίζεται για την ελληνική κουζίνα της, τους νόστιμους μεζέδες της, αλλά και τον πανέμορφο κήπο της με τις κληματαριές. Ο χώρος της είναι τόσο αυθεντικός, με τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια κρασιού να διακοσμούν τον κήπο της και τα πράσινα φύλλα σε όλο τον χώρο, που σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα ελληνικό παραδοσιακό χωριό, μακριά από τη βαβούρα του κέντρου, σε ένα καταφύγιο ζεστασιάς, θαλπωρής και φιλοξενίας.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές, οι παραδοσιακοί και νόστιμοι ντολμάδες που προσφέρει, οι καλοψημένες χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες που διαθέτει, αλλά και τα αχνιστά του σαλιγκάρια που σίγουρα θα αρέσουν ακόμα και σε αυτούς που διστάζουν να τα δοκιμάσουν.

 

Κάνε κράτηση στη Λεύκα

 


Ο Κούβελος, Κουκάκι

Μία ακόμα όμως πολύ καλή επιλογή στο κέντρο, είναι και η ταβέρνα Κούβελος. Βρίσκεται στην οδό Γενναίου Κολοκοτρώνη 66 στο Κουκάκι και αποτελεί μία από τις πιο παλιές ταβέρνες της Αθήνας. Η νόστιμη ελληνική του κουζίνα, αλλά και το καλής ποιότητας κρασί του, το έκαναν πάντοτε νούμερο ένα επιλογή για όλες τις οικογένειες και τις μεγάλες παρέες της Αθήνας. Ο καταπράσινος και δροσερός του κήπος και ο υπέροχος εσωτερικός του χώρος με το παραδοσιακό μωσαϊκό και τους πέτρινους τοίχους, σε ταξιδεύουν στις παλιές γιορτές που διοργανώνονταν στην ταβέρνα, δίνοντάς σου μία γεύση νοσταλγίας και ταυτόχρονα ζεστής φιλοξενίας, μόνο έτσι όπως ξέρουν να προσφέρουν οι παλιές παραδοσιακές και αυθεντικές ταβέρνες.

e-table tip: Κάνε την εξαίρεση και δοκίμασε κάτι πιο πρωτότυπο, όπως παστουρμαδόπιτα, ριζότο θαλασσινών ή μανιταριών, χιουγκάρ με μοσχαράκι και πεντανόστιμο μαριναρισμένο κοκοράκι.

 

Κάνε κράτηση στην ταβέρνα Κούβελος

 


 

Το Καλωσόρισμα Του Αντώνη, Κηφισιά

Και τώρα θα πάμε μία βόλτα προς τα βόρεια, για εσένα που μένεις Κηφισιά και θέλεις να βγεις με την οικογένειά σου σε μία παραδοσιακή ταβέρνα με δροσερό κήπο δίπλα στο σπίτι, αλλά και για εσένα που θέλεις να φύγεις λίγο πιο μακριά για μία βόλτα και επιθυμείς να φέρεις την οικογένεια στα Βόρεια. Η καλύτερη επιλογή σου στην περιοχή της Κηφισιάς λοιπόν, είναι η ταβέρνα το Καλωσόρισμα Του Αντώνη, η οποία διαθέτει πέρα από μία μεγάλη, άνετη και δροσερή αυλή, γνήσια και νόστιμη ελληνική κουζίνα, αλλά και εξαιρετική φιλοξενία. Γεύσου την ποικιλία των συνταγών του και το καλό του κρασί, διασκέδασε και δημιούργησε μοναδικές οικογενειακές στιγμές και πες μας αν βρήκες το νέο αγαπημένο σου φθινοπωρινό πιάτο.

e-table tip: Παράγγειλε γιουβετσάκι, λαχανοντολμάδες, τυροπιτάκια, κεφτεδάκια, μοσχαράκι με πουρέ, φάβα και για το τέλος ένα από τα λαχταριστά του γλυκά με παγωτό, αφού ο καιρός το επιτρέπει ακόμα.

 

Κάνε κράτηση στo Καλωσόρισμα Του Αντώνη

 


 

Κισσός, Χαλάνδρι

Επόμενη στάση, η ταβέρνα Κισσός στο Χαλάνδρι. Καλά κρυμμένο, μέσα στα μυστικά στενάκια του Χαλανδρίου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ρούμελης 28 & Σπάρτης, θα σε κάνει να νιώσεις σαν το σπίτι σου, με την μοναδική του φιλοξενία και την οικογενειακή του ατμόσφαιρα. Ξεκινώντας τη λειτουργία του το μακρινό 1987, αποφάσισε να έχει ως στόχο του να δημιουργήσει έναν χώρο, στον οποίο το καταπράσινο περιβάλλον του, η ζεστή του ατμόσφαιρα και τα υγιεινά σπιτικά φαγητά του, θα προσφέρουν ξέγνοιαστες στιγμές σε όλους τους επισκέπτες της. Οι νόστιμες σπιτικές σπεσιαλιτέ του, ετοιμάζονται καθημερινά, με τα πιο αγνά υλικά και γίνονται αγαπημένες επιλογές μικρών και μεγάλων που τις δοκιμάζουν.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα ζουμερά μπιφτέκια και τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Σοφίας, τα τηγανιτά κολοκυθάκια του, αλλά και τους φρέσκους και μυρωδάτους λουκουμάδες του, για τα οποία φημίζεται.

 

Κάνε κράτηση στην ταβέρνα Κισσός

 


Ο Κορομηλάς, Αγία Παρασκευή

Μία ακόμη καταπράσινη, παραδοσιακή και οικογενειακή επιλογή για φαγητό προς τα Βόρεια Προάστια, είναι η ταβέρνα Κορομηλάς. Μετρώντας παραπάνω από 60 χρόνια λειτουργίας, στην οδό Γοργοποτάμου 6, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έχει αποτελέσει πόλο έλξης για οικογένειες και παρέες από όλα τα μέρη της Αθήνας. Φτιαγμένο με μεράκι και γούστο, διαθέτει έναν μεγάλο, δροσερό και άνετο κήπο, τον οποίο χαρακτηρίζει η ζεστασιά και η φιλοξενία του προσωπικού της. Ο κατάλογός του, γεμάτος από οικονομικές και νόστιμες ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, με έμφαση φυσικά στο κρέας, για όλα τα γούστα. Μία μόνο επίσκεψη σίγουρα δε θα σου είναι αρκετή για να δοκιμάσεις τις πλούσιες επιλογές του.

e-table tip: Ξεχωρίσαμε την κόκκινη τηγανιά, το μπον φιλέ, το ψαρονέφρι, αλλά και τα παϊδάκια γάλακτος.

 

Κάνε κράτηση στον Κορομηλά

 


Το Στέκι του Φετάνη, Γέρακας

Μία επίσης καταπράσινη, παραδοσιακή, οικογενειακή, αλλά και νόστιμη επιλογή, αποτελεί η ταβέρνα το Στέκι του Φετάνη στην περιοχή του Γέρακα. Βρίσκεται σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία, στην οδό Κλεισθένους 334 και σε μαγεύει με τοπλούσιο και πράσινο περιβάλλον του, αλλά και με την παραδοσιακή και απλή του ατμόσφαιρα. Προσφέρετε ιδικά για οικογένειες και παρέες, οι οποίες επιθυμούν να απολαύσουν νόστιμους μεζέδες και σπιτικές ελληνικές συνταγές, όλες μαγειρεμένες με τα πιο αγνά υλικά και κρεατικά άριστης ποιότητας, μόνο από επιλεγμένους κτηνοτρόφους. Δοκίμασε τα χορταστικά ορεκτικά του, τα ποιοτικά και λαχταριστά πιάτα του και συνόδευσέ τα με κρασί, τσίπουρο ή μπύρα.

e-table tip: Εξαιρετική επιλογή αποτελούν οι πίτες οι οποίες ψήνονται στον ξυλόφουρνο εκείνη τη στιγμή, η πεντανόστιμη γουρουνοπούλα του που σιγοψήνεται όλη τη νύχτα, αλλά και οι δροσερές και φρέσκες σαλάτες του που θα σε ξετρελάνουν.

 

Κάνε κράτηση στο Στέκι του Φετάνη

 


Τα Φιλαράκια, Παλαιό Φάληρο

Και τώρα, έφτασε η στιγμή για εσένα που μένεις στη Νότια πλευρά της πόλης και θέλεις να βγάλεις την οικογένειά σου για μία νόστιμη και δροσερή έξοδο, αλλά και για εσένα που βαρέθηκες όλο τα ίδια και τα ίδια και θέλεις να επισκεφθείς και μία άλλη περιοχή για φαγητό! Μία από τις καλύτερες επιλογές σου, είναι σίγουρα η ταβέρνα τα Φιλαράκια, η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας 63, στο Παλαιό Φάληρο. Νόστιμοι ελληνικοί μεζέδες, παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, φρέσκες γεύσεις, φιλικό περιβάλλον, λιτή διακόσμηση και ένας όμορφος και φωτεινός κήπος με αρκετό πράσινο που σου ανοίγει το μάτι, είναι αυτά που προσφέρει.

e-table tip: Σαγανάκι με μέλι, κολοκυθοκεφτέδες, ψαρονέφρι, κοτόπουλο στη σχάρα και πολλοί ακόμα κρεατομεζέδες, αλλά και θαλασσινοί μεζέδες, σε περιμένουν!

 

Κάνε κράτηση στα Φιλαράκια

 


Αρσένης, Παλαιό Φάληρο

Λίγο πιο κάτω, στην οδό Ζησιμοπούλου 19, θα βρεις μία εξίσου καλή, παραδοσιακή και οικογενειακή ταβέρνα με γνήσια ελληνική κουζίνα, η οποία ακούει στο όνομα Αρσένης. Διαθέτει έναν άνετο και φωτεινό εξωτερικό χώρο, αλλά και έναν όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό χώρο, με ένα παλιομοδίτικο ντεκόρ, με φόντο μεγάλες τοιχογραφίες, ο οποίος αποπνέει ένα χαλαρό και ζεστό οικογενειακό περιβάλλον. Ο Κερκυραίος στην καταγωγή ιδιοκτήτης του, Αρσένης Ίσερης, φροντίζει για τις πάντα ποιοτικές και παραδοσιακές του συνταγές, αλλά και για τον φιλόξενο χαρακτήρα του. Διασκέδασε παρέα με την οικογένειά σου, ακούγοντας live μουσική και απολαμβάνοντας νόστιμες σπεσιαλιτέ, καλό κρασί και μπύρα.

e-table tip: Άρχισε το γεύμα ή το δείπνο σου με ψητό ψωμί με λαδορίγανη, συνέχισε με φλογέρες, φέτα φούρνου, τηγανιτές πιπεριές και μία σπέσιαλ σαλάτα, χοιρινή μπριζόλα, γαρίδες σαγανάκι, αθερίνα ή μουσακά και για το τέλος, παρήγγειλε έναν λαχταριστό και γευστικό μπακλαβά με παγωτό.

 

Κάνε κράτηση στον Αρσένη

 


Το Κοντοπήγαδο, Καλαμάκι

Τελευταία πρόταση για οικογενειακές ταβέρνες με κήπο είναι η ταβέρνα Κοντοπήγαδο στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου και να απολαύσεις όμορφες οικογενειακές στιγμές, στον πράσινο δροσερό του κήπο. Ξεκινώντας τη λειτουργία του το 1977, στην οδό Κουμουνδούρου 52 & Μιχαλακοπούλου, μάγεψε τους πάντες με την απλότητά του, την ατμόσφαιρά του και τα καλομαγειρεμένα φαγητά του. Οι ελληνικές του παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες απολαμβάνεις στην όμορφη φθινοπωρινή και πράσινη αυλή του, ετοιμάζονται καθημερινά, με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Χορταστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, κρεατικά της ώρας και πολλές ακόμα λαχταριστές επιλογές, περιμένουν εσένα και την οικογένειά σου να τα απολαύσετε.

e-table tip: Δοκίμασε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, μοσχαράκι στάμνας, που λιώνει πραγματικά στο στόμα, ντολμαδάκια αβγολέμονο και τα διάσημα και λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια γάλακτος.

 

Κάνε κράτηση στην ταβέρνα Κοντοπήγαδο

 


 

Κάνε κράτηση σε ταβέρνες με κήπο

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close