10 Fun Facts για το Oυίσκι

682

Ο James Bond σίγουρα το απολαμβάνει κι εμάς -είτε το αντέχουμε είτε όχι- δε μας ακούγεται άσχημη η ιδέα ενός επιβλητικού γυάλινου μπουκαλιού του να κοσμεί κάποιο σημείο του σαλονιού μας. Μετά, δε, από αυτά που ακολουθούν θα συνειδητοποιήσετε ότι το ουίσκι κρύβει πολλά περισσότερα από ένα απλό ποτό.

  1. Το πιο ακριβό ουίσκι που έχει πωληθεί μέχρι σήμερα είναι μία μεγάλη κρυστάλλινη φιάλη που ανέρχεται στην τιμή των 628.205$ και ακούει στο όνομα Macallan “M”.
  2. Το Σκοτσέζικο Ουίσκι για να γίνει έτοιμο χρειάζεται να περάσει από μια περίοδο τριών χρόνων.
  3. Αφού ανοιχτεί το μπουκάλι, το ουίσκι μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση για 5 περίπου χρόνια.
  4. Στην Αυστραλία υπάρχουν οι πιο υψηλοί φόροι για τα ποτά. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι Johnnie Walker Red έχει συνολικό κόστος περίπου 35 δολάρια, εκ των οποίων 22 είναι μόνο για τον φόρο.
  5. Η Ινδία πίνει το περισσότερο ουίσκι στον κόσμο. Το 2012, μάλιστα, έφτασε το αστρονομικό νούμερο των δύο δισεκατομμυρίων μπουκαλιών.
  6. Ένα 3-4% από το ουίσκι που βρίσκεται σε ξύλινα βαρέλια κάθε χρόνο εξαφανίζεται. Καλά ακούσατε, εξαφανίζεται!
  7. Τοποθετώντας το ουίσκι μέσα σε ξύλινα βαρέλια επιτρέπουμε τη διαδικασία της ωρίμανσης ενώ, όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια ακριβώς για να σταματήσουμε την παραπάνω διαδικασία.
  8. Το ουίσκι μπορεί να φτιαχτεί από οποιοδήποτε σιτάρι: καλαμπόκι, κριθάρι, σίκαλη, ακόμη και κινόα.
  9. Εάν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να αποκτήσει διδακτορικό στη ζυθοποιία και την απόσταξη. Μέχρι στιγμής, δεν είναι πολλοί οι δόκτορες του είδους αλλά οι πόρτες είναι σίγουρα ανοιχτές.
  10. Λίγο ουίσκι μπορεί να έχει κάποια οφέλη στην υγεία μας, όπως να συμβάλλει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικού και καρκίνου.

Και αφού τα μάθαμε όλα αυτά ήρθε η ώρα να κάνουμε κράτηση σε ένα από τα καλά bar restaurant για να απολαύσουμε ένα ποτήρι ουίσκι μετά από το δείπνο!

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close