10 Εστιατόρια Υψηλής Γαστρονομίας στο e-table.gr

1.5K

Το e-table.gr καλωσορίζει 10 κορυφαία εστιατόρια και σας καλεί σε νέες μοναδικές εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας.

Το εστιατόριο Σπονδή φημίζεται για την υψηλών προδιαγραφών γαλλική κουζίνα, που επιμελείται ο Άγγελος Λάντος, αποτελώντας σταθερή αξία στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης. Έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin, είναι μέλος των Grands Tables du Monde ενώ έχει αποσπάσει επί σειρά ετών το βραβείο του Καλύτερου Εστιατορίου στην Ελλάδα.

Στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών επανασχεδιάστηκε πρόσφατα το εστιατόριο Hytra, που το καλοκαίρι μεταφέρεται στον 7ο όροφο με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Δύο αστέρια Michelin και ενθουσιώδεις διακρίσεις απογειώνουν την ελληνική γαστρονομία, κατατάσσοντας το Hytra ανάμεσα στα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας.

Το F + W by Olivier Campanha στο Κολωνάκι υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία fine dining. Με κοσμοπολίτικο αέρα, γαλλικό φινίρισμα και έναν Χρυσό Σκούφο στο δυναμικό του ξεκίνημα, το F + W by Olivier Campanha βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της γαστρονομικής Αθήνας.

Η Fuga Restaurant στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας. Ο σύμβουλος σεφ Andrea Berton (δύο αστέρια Michelin από το εστιατόριο Trussardi alla Scala στο Μιλάνο) εγγυάται τη μοναδικότητα μεσογειακών πιάτων υψηλού επιπέδου.

Η υψηλή γαστρονομία συνεχίζεται στα Ιλίσια με το νεότερο degustation εστιατόριο της Αθήνας, CTC. Ο πολυβραβευμένος  σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης δημιουργεί έναν minimal χώρο με ευρωπαϊκό αέρα  όπου θα απολαύσετε βραβευμένα πιάτα σε μια πανδαισία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων.

Το Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο ανοίγει και πάλι τα πανιά του για να μετουσιωθεί στο όνειρο ζωής και το νέο σπίτι του Λευτέρη Λαζάρου.  Ένα αστέρι Michelin, η σημαντικότερη διάκριση στον διεθνή χώρο της γαστρονομίας, αγάπη, γνώση και δημιουργικότητα ανάγουν το φαγητό σε υψηλή τέχνη.

Το εστιατόριο Matsuhisa Athens στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Astir Palace είναι το «σπίτι» της παγκοσμίου φήμης κουζίνας του Nobu. Η ιαπωνική φιλοσοφία συναντά εκλεκτά υλικά και εξαιρετικές πρώτες ύλες απογειώνοντας την ιαπωνική γαστρονομία.

Στα στενά του Μικρολίμανου, το εστιατόριο Παπαϊωάννου αποτελεί ένα γαστρονομικό βασίλειο με ψάρια, θαλασσινά και gourmet συνταγές.  Έχει διαγράψει μεγάλη ιστορία στην υψηλή γαστρονομία της πόλης ενώ το 2015 απέσπασε το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για μεσογειακή κουζίνα στη Βουλιαγμένη είναι το Malabar InHouse του ξενοδοχείου The Margi. Οι δημιουργίες του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή προσφέρουν αξέχαστες γευστικές εμπειρίες και γαστριμαργικές απολαύσεις.

Για ένα γεύμα υψηλών προδιαγραφών με μεσογειακές γεύσεις και γαλλικές πινελιές, το εστιατόριο Première βρίσκεται στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental στη Λεωφόρο Συγγρού, μετατρέποντας το φαγητό σε ένα κορυφαίο γαστριμαργικό ταξίδι.

Ανακαλύψτε τα απολαυστικά μυστικά της υψηλής γαστρονομίας κάνοντας δωρεάν online κράτηση στα κορυφαία εστιατόρια του e-table.gr!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close