10 νέα στέκια για καλοφαγάδες στην Αθήνα

2.7K

Αν σου αρέσει και εσένα να δοκιμάζεις συνεχώς νέες γεύσεις, αλλά και να ανακαλύπτεις νέα στέκια για φαγητό στην Αθήνα, τότε συνέχισε να διαβάζεις! Σου παρουσιάζουμε 10 νέα στέκια για όλους τους καλοφαγάδες της Αθήνας που σίγουρα θα λατρέψεις!

 

Mr. Pug Athens

Μετά την επιτυχημένη του πορεία στη Μύκονο, το Mr. Pug ήρθε να μας συστήσει τις τρομερές γεύσεις της Ασιατικής – Πολυνησιακής του κουζίνας, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας. Πιό συγκεκριμένα, θα το βρεις στην συμβολή των οδών Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου, σε έναν χορό minimal asiatique αισθητικής. Ο βραβευμενος του Chef Γιώργος Βενιέρης και η ομάδα του, ετοιμάζουν εκλεκτές γεύσεις επηρεασμένες  από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του Chef στην ταϊλανδή και στις χώρες της Ασίας, οι οποίες συνδυάζονται με την εφευρετική χρήση ελληνικών προϊόντων. Μια μόνο δοκιμή του, αρκεί για να γίνει το νέο σου στέκι για Ασιατική κουζίνα στο κέντρο!

 

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις τα συγκλονιστικά glass noodles που διαθέτει, με κιμά γίδας, τσίλι και λάιμ, Pad thai με γαρίδα (εναλλακτικά με κοτόπουλο ή ακόμα και με λαχανικά), Thai nigiri με λαβράκι, και πριν φύγεις μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα θεσπέσια bao buns με φουαγκρά, παπάγια και τσάτνεϊ μάνγκο.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Mr. Pug Athens

 


Fine Mess Smokehouse

 

Αν  αγαπάς και εσύτο low and slow barbecue, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Bar Restaurant Fine Mess Smokehouse στο Κολωνάκι. Πρόκειται για μια πρωτότυπη και μοναδική γαστρονομική πρόταση, έχοντας την φιλοσοφία του αυθεντικού barbecue, συνδυάζοντάς το όμως με τη σύγχρονη γαστρονομία. Στα custom-made καπνιστήρια του, θα βρεις να καπνίζονται σε ξύλο οξιάς εξαιρετικά κρέατα, τυριά, ψάρια και θαλασσινά. Το μενού του διαθέτει ιδιαίτερες και συναρπαστικές γεύσεις, καταφέρνοντας να σε εντυπωσιάσει, παραμένοντας όμως ταυτόχρονα casual και φιλικό. Θα το βρεις στην οδό Σκουφά 73, σε έναν φιλόξενο και chic χώρο με σύγχρονη αισθητική, στον οποίο μπορείς να απολαύσεις τη Διεθνή του κουζίνα, από νωρίς με Lunch και αργότερα με Dinner menus.

 

e-table tip: Αγαπημένα μας Lunch πιάτα, τα rustic spare ribs, όπου είναι χοιρινά ribs με καπνιστή κρέμα baked beans, αρωματισμένη coleslaw και κροκέτα με βασιλικό και ιταλική pancetta και η flat iron steak tagliata, όπου είναι steak από grain – fed, Black Angus shoulder blade σε κρέμα ψητού καλαμποκιού, με σπαράγγια, πολύχρωμα καρότα και chipotle butter sauce, ενώ από τα Dinner πιάτα του, αγαπήσαμε το pussion of the Caribbean και το fall apart pork & fregula.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Fine Mess Smokehouse

 


Old School • The Food Project

Ένα νέο και συνάμα παλιό στέκι στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί το Bar Restaurant Old School • The Food Project. Θα το βρεις στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, σε έναν μοντέρνο και ταυτόχρονα old school χώρο, θυμίζοντάς σου τα restaurant-bar του εξωτερικού! Αφού αποτελούσε για χρόνια το πιο γνωστό και “rock” cocktail bar στην περιοχή, μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του, αποφάσισε να προσθέσει ένα πλούσιο και μοντέρνο μενού φαγητού μεσογειακής κουζίνας,που σίγουρα θα λατρέψεις! Σε αυτόν θα βρεις ιδιαίτερες προτάσεις σε κρεατικά, θαλασσινά, ζυμαρικά, ριζότο, νόστιμα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και φυσικά λαχταριστά γλυκά.

 

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις με μία φάβα με καβουρδισμένα κουκουνάρια και παντζάρι μαγειρεμένο με κρασί vinsanto και μία πατατοσαλάτα με ψητές πιπεριές, ελιές και λιαστές ντομάτες με βινεγκρέτ μοσχολέμονο, να συνεχίσεις με λιγκουίνι με φρέσκα μύδια σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας, με κάρδαμο και τσίλι και γαρίδες σχάρας σε πικάντικη σάλτσα καρύδας και παπαρδέλες λαχανικών ή αν είσαι πιό πολύ του κρέατος να συνεχίσεις με ψαρονέφρι σωτέ με σάλτσα Μετσόβου, λιαστή ντομάτα και αγριόρυζο, ενώ για το τέλος να επιλέξεις ένα σουφλέ σοκολάτας με σάλτσα εσπρέσο.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Old School • The Food Project

 


Boccanegra

 

Ένα ακόμα νέο στέκι που θα αγαπήσεις στο κέντρο της Αθήνας , το οποίο προσφέρει ένα γευστικό διάλειμμα στην καθημερινότητα όλων μας, αποτελεί το Bar Restaurant Boccanegra. Βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου 4, ακριβώς δίπλα από το ξενοδοχείο Grande Bretagne στο Σύνταγμα. Το περιβάλλον του είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα κομψό και με ευρωπαϊκό αέρα. Εκεί μπορείς να απολαύσεις καθημερινά 10:00 – 13:00 ένα εξαιρετικό brunch, όπως επίσης και εμπνευσμένα απεριτίφ, επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και signature cocktails, μαζί με μικρά συνοδευτικά πιάτα, αλλά και φαγητό υψηλής και ταυτόχρονα προσιτής γαστρονομίας, με έντονη μεσογειακή ταυτότητα και διεθνείς επιρροές.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές τα πεντανόστιμα σπαγγέτι με πεκορίνο, μαύρο πιπέρι και μαύρη τρούφα, ραβιόλι με μανιτάρια και σιγοψημένο μοσχαράκι και λιγκουίνι με αχινό σε ζωμό αποξηραμένης παλαμίδας, από την κατηγορία των ζυμαρικών και μοσχάρι φιλέτο με φουντούκι ή εναλλακτικά με φουαγκρά και τρούφα εποχής από τα κυρίως.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Boccanegra

 


Μνήμες Καφέ – Μεζεδοπωλείο

Αν πάλι ψάχνεις για κάτι πιο παραδοσιακό, τότε σου προτείνουμε το μεζεδοπωλείο Μνήμες στη Νίκαια, στο οποίο θα βρεις νόστιμη ελληνική και παραδοσιακή κουζίνα. Μπορείς να το βρεις στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 241-243 & Προύσσης, σε έναν προσεγμένο και ζεστό χώρο. Στο μενού του κυριαρχούν οι εκλεκτοί και χειροποίητοι ελληνικοί μεζέδες, ο οποίοι ετοιμάζονται καθημερινά με μεράκι και φρέσκες πρώτες ύλες, αλλά και διάφορα λαχταριστά σπιτικά γλυκά. Τα Σάββατα, μπορείς να απολαύσεις τους εκλεκτούς μεζέδες που διαθέτει, με live μουσική και να τσουγκρίσεις και ένα ποτηράκι και για εμάς!

 

e-table tip: Μπορείς να παραγγείλεις χαλούμι στη σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, μπεκρή μεζέ με χοιρινό, πιπεριές, κρεμμύδι και λευκό κρασί και κεφτεδάκια τηγανιτά για αρχή, μία σαλάτα χωριάτικη για τη μέση, ενώ για κυρίως παρήγγειλε μυδοπίλαφο, γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας και φέτα ή μία μακαρονάδα του ψαρά με μύδια, σουπιά και γαρίδα.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Μνήμες Καφέ – Μεζεδοπωλείο

 


Η Κοκκινιά Μουσικό Μεζεδοπωλείο

 

Λίγο πιο δίπλα και πιο συγκεκριμένα, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 124, θα βρεις ένα άλλο νέο και πολύ αγαπημένο στέκι μας για ελληνική κουζίνα και μεζέδες στην περιοχή της Νίκαιας, το οποίο ακούει στο όνομα η Κοκκινιά. Πρόκειται για ένα μουσικό μεζεδοπωλείο, που άνοιξε μόλις τον Νοέμβριο του 2018 και έκτοτε αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για ποιοτικό και φθηνό φαγητό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ο χώρος του είναι ζεστός και όμορφα διακοσμημένος, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά, με μία δόση όμως λίγο πιο μοντέρνας διάθεσης. Σε αυτό θα βρεις εκλεκτούς μεζέδες, νόστιμα ορεκτικά, σαλάτες και ψητά σχάρας, τα οποία μπορείς να απολαύσεις κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, συνοδεία από live μουσική.

 

e-table tip: Ξεκίνα με φάβα, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, κολοκυθοκεφτέδες και με έναν μεζέ του κερατά, συνέχισε με έναν μπεκρή μεζέ, χοιρινή τηγανιά και μία ποικιλία κρεατικών και συνόδευσέ τα με κρασί, τσίπουρο ή ούζο.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Η Κοκκινιά Μουσικό Μεζεδοπωλείο

 


Henhouse

 

Εσύ που μένεις όμως στα Βόρεια και αναζητάς ένα νέο στέκι λίγο πιο κοντά σου, μπορείς να επισκεφθείς το ολοκαίνουργιο bistro Henhouse, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του μόλις τον Δεκέμβριο του 2018 και βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης 8, στο Χαλάνδρι.  Η ονομασία του προέρχεται από την Έσθερ Κλαρκ την Henhouse Bootleger, η οποία έμεινε στην ιστορία επειδή την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική, έκρυβε μεγάλες ποσότητες παράνομου αλκοόλ σε φωλιές, στο κοτέτσι του σπιτιού της. Η κουζίνα του…η αγαπημένη σε πολλούς American Style – Burgers, ενώ αποτελεί έναν χώρο με επιβλητική ατμόσφαιρα, καθώς διαθέτει μια εντυπωσιακή μπάρα,  σκούρα μαρμάρινα τραπέζια, πετρόλ απόχρωση στους τοίχους και διάφορα ρετρό φωτιστικά.

 

e-table tip: Παρήγγειλε Chicken Wings με BBQ sauce και Grill shrimps and corn για αρχή, κους κους γαρίδας, Rib eye ταλιάτα ή New York steak για κυρίως και ένα λαχταριστό Banoffe για το τέλος.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Henhouse

 


Τα Παπάκια

Μια ακόμα νέα και αγαπημένη επιλογή στα Βόρεια, αποτελεί το all day cafe restaurant bar Τα παπάκια στο Χολαργό. Θα το βρεις στη Λεωφόρο Μεσογείων, στο νούμερο 254, σε έναν πολύ προσεγμένο και διαφορετικό χώρο, που σίγουρα θα γίνει αγαπημένη σου επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Όσο κυλάνε οι ώρες, το σκηνικό του αλλάζει και μπορείς να απολαύσεις σε αυτό ένα special brunch και μετά να συνεχίσεις με ένα πλούσιο γεύμα μεσογειακής κουζίνας με τη συνοδεία ενός καλού κρασιού. Το brunch του, μπορείς να το απολαύσεις Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 13:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα μέχρι λίγο πιο αργά, δηλαδή 09:00 – 14:00.

 

e-table tip: Δοκίμασε τραγανό μαστέλο με σουσάμι, φιστίκια Αιγίνης και θυμαρίσιο μέλι, pizza chicken bbq με κοτόπουλο, μαϊντανό και μπούκοβο, ριζότο με ποικιλία μανιταριών, λάδι τρούφας και flakes παρμεζάνας και Brownies με παγωτό.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Τα Παπάκια

 


Delliniko

Και φυσικά, για σένα που αναζητάς νέες γεύσεις και νέα στέκια στα Νότια Προάστια, σου έχουμε το Delliniko! Μία επιλογή που σου προσφέρει θέα θάλασσα και γευστικά πιάτα θαλασσινών στο Παλαιό Φάληρο. Θα το βρεις στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο νούμερο 32, σε έναν χώρο με μοντέρνα διακόσμηση και το χρώμα του γαλάζιου να κυριαρχεί από άκρη σε άκρη. Στο ταβάνι του, υπάρχει σχεδιασμένος ένας καταγάλανος ουρανός με αφράτα λευκά σύννεφα, που σε συνδυασμό με τη μοναδική του θέα στο Σαρωνικό, σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι για φαγητό σε ένα καλοκαιρινό νησί, απολαμβάνοντας τις εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις των παραδοσιακών φαγώσιμων προϊόντων της χώρας μας και των συνταγών της, παρέα πάνταμε ένα καλό κρασί.

 

e-table tip: Αγαπημένα μας πιάτα, η παντζαροσαλάτα, τα λιγκουίνι με καραβιδοουρές,  το κριθαρότο με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα, πέστο βασιλικού και κατίκι Δομοκού και το ψητό φιλέτο σολομού με σαλάτα από ψητά παντζάρια, φινόκιο και σάλτσα μουστάρδας.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Delliniko

 


K Grill (Βούλα)

Για το τέλος, σου αφήσαμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας νέα στέκια στα Νότια, το οποίο ακούει στο όνομα K Grill και βρίσκεται στη Βούλα, στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου, στο νούμερο 78. Μέλος του βραβευμένου Ομίλου Καστελόριζο, παίζει στους ρυθμούς της προσιτής γαστρονομίας, κρατώντας την τέχνη του ψησίματος σε υψηλά επίπεδα με μεράκι και γνώση. Όλα τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, έχουν την τιμητική  τους στον κατάλογό του, όμως πέρα από αυτά, διαθέτει και μια σειρά από απολύτως ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, που κάνουν τη διαφορά! Ο χώρος του είναι απλός, λιτός και όμορφα διακοσμημένος, με το στοιχείο του ξύλου να έχει τον βασικό ρόλο στη διακόσμησή του.

 

e-table tip: Επέλεξε ζουμερό ψητό κοτόπουλο, νόστιμο κεµπάπ, χωριάτικο λουκάνικο ή χοιρινά µπριζολάκια από τα κλασικά πιάτα που διαθέτει στο μενού και σαλάτα Gorgonzola με πρόβειο προσούτο, τρυφερή πικάνια και μοσχαρίσια μπιφτέκια που μοσχοβολούν με αυγά μάτια, από τα special πιάτα του!

 

Κλείσε Τραπέζι στο K Grill (Βούλα)

 


 

Εσένα, ποιο θα είναι το νέο σου στέκι, για φαγητό και ποτό με την παρέα στην Αθήνα;

 


 

Κάνε κράτηση σε εστιατόρια στην Αθήνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close