Top 10 εστιατόρια με θέα θάλασσα

3.3K

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι, κλείνοντας τραπέζι σε φοβερά εστιατόρια με θέα θάλασσα, μόλις λίγη ώρα έξω από την πολή. Σου βρήκαμε 10 νόστιμες προτάσεις για φαγητό δίπλα στη θάλασσα για να πας με την οικογένεια και την παρέα σου.

 

Notos cafe, Βούλα

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για εστιατόρια με θέα θάλασσα πηγαίνοντας στη Βούλα. Εκεί θα βρεις το εστιατόριο Notos cafe, που αποτελεί ένα σταθερό σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες της ημέρας στα νότια προάστια. Δίπλα στη θάλασσα θα ανακαλύψεις έναν ατμοσφαιρικό all day χώρο όπου μπορείς να απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα, καφέ, πρωινό και ένα υπέροχο πλήρες γεύμα. Ξύλο και καταπράσινοι εξωτερικοί χώροι δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο που θα σε ταξιδέψει μακριά από το θόρυβο της πόλης.

📍Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 12 Βούλα

e-table tip: Δοκίμασε χορταστικά burger, τορτίγια με φιλέτο κοτόπουλο, ψητό σολωμό, πολλές επιλογές finger food και ρώτησε επίσης για τις σπεσιαλιτέ ημέρας.

 

Κλείσε στο Notos cafe

 


 

Άμμος , Μικρολίμανο 

Πάμε τώρα βόλτα μέχρι το αγαπημένο μας Μικρολίμανο. Το μεζεδοπωλείο Άμμος είναι μια πολύ καλή επιλογή για ελληνική κουζίνα, ψάρι και μεζέδες στον Πειραιά. Λευκό και γαλάζιο, καλοκαιρινή διακόσμηση και ο αέρας της θάλασσας δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί.

📍Ακτή Κουμουνδούρου 44 Πειραιάς

e-table tip: Δοκίμασε γαρίδες πουγκί με philadelphia και μαύρο πιπέρι μέσα σε πουγκί φύλλου κρούστας, μύδια μπεκρή πικάντικα σε κόκκινη σάλτσα,  γαριδάκι Συμιακό, Άμμος θαλασσινή ποικιλία με γαύρος ξυδάτο, λακέρδα, χταπόδι Χίου και τσίρο, καβουροδαγκάνες, ριζότο θαλασσινών με γαρίδες, μύδια, μυδόψιχα, καλαμαράκι, ψιλοκομμένο χταπόδι, σωταρισμένα με σαφράν και παρμεζάνα και αν είσαι του κρέατος ψαρονέφρι Άμμος τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτα, παρέα με ντομάτα και πιπέρια και μπιφτέκι γεμιστό.

 

Κλείσε στο Άμμος

 


 

Lucas House, Νέα Μάκρη

Το εστιατόριο Lucas House στη Νέα Μάκρη βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο με υπέροχη θέα στον Ευβοϊκό. Η μπυραρία αυτή αποτελεί ένα γνωστό σημείο συνάντησης για μπύρα και διεθνή κουζίνα. Το μενού του Lucas House είναι προσαρμοσμένο ώστε να ταιριάζει και να αναδεικνύει τις αγαπημένες σου μπύρες. Ετοιμάσου για μία κοντινή απόδραση δίπλα στη θάλασσα με παρέα κρύα μπύρα και νόστιμο φαγητό!

📍Λεωφόρος Ποσειδώνος 26 & Ελευθερίου Βενιζέλου Νέα Μάκρη

e-table tip: Δοκίμασε δροσερές σαλάτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, πικάντικες πανσέτες, σνίτσελ με κρούστα παρμεζάνας, όπως και χειροποίητα δροσερά γλυκά.

 

Κλείσε στο Lucas House

 


 

Ark, Γλυφάδα

Επόμενη στάση για εστιατόρια θέα θάλασσα είναι το ARK στη Γλυφάδα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία απόδραση κοντά στη θάλασσα, με καλή παρέα. Με διακόσμηση υψηλών προδιαγραφών, lounge ατμόσφαιρα και εκπληκτική θέα, στο ARK θα δοκιμάσεις φοβερή μεσογειακή κουζίνα και gourmet απολαύσεις  με  την υπογραφή του εξαιρετικού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.  Κάθε Κυριακή σε περιμένεςι ένα λαχταριστό brunch με pancakes, κρητικά καλιτσούνια, μπουγάτσα αχνιστή, αυγά ποσέ, croque madame και φρέσκοι χυμοί και υγιεινά smoothies. 

📍Γρηγορίου Λαμπράκη 2 Γλυφάδα

e-table tip: Δοκίμασε μιλφέιγ ψητής μελιτζάνας με τούμα, καπννιστό τυρί, παγωτό φέτα και λάδι βασιλικού, γαριδάκι τραγανό πάνω σε μους λευκού ταραμά, πιατέλα με ποικιλία θαλασσινών στο τηγάνι (για 2 άτομα) με χταποδάκι, καλαμάρακι, γαριδάκι, φάβα, ντοματίνια, ντακάκι, χορτόπιτα, ταραμοσαλάτα, κρεατόπιτα με κουκουνάρι, ρόδι, γιαούρτι και ταχίνι, ριζότο με κατσικάκι μπρεζ, δεμένο με τυρί και στάκα και φρέσκο άγριο λαυράκι Μεσολογγίου φιλέτο γεμιστό στον ξυλόφουρνο με αρωματικά χόρτα του Μπαξεβάνη

 

Κλείσε στο ARK

 


 

Πισίνα, Φρεαττύδα

Το εστιατόριο Πισίνα βρίσκεται στη Φρεαττύδα και προσφέρει μεσογειακή κουζίνα δίπλα στη θάλασσα. Είναι ένας πολύ γνωστός χώρος με προσωπικότητα και στιλ που συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα και τη θέα στη Μαρίνα Ζέας και τα σκάφη, με την υπέροχη πισίνα στο κέντρο του χώρου. Στον εσωτερικό χώρο η ζεστασιά της φυσικής πέτρας με το ξύλο συνθέτουν cozy σκηνικό για χαλαρές στιγμές. Το μενού του εστιατορίου Πισίνα διακρίνεται για την απλότητα αλλά και τη φαντασία.

📍Ακτή Θεμιστοκλέους 25 Πειραιάς

e-table tip: Δοκίμασε τηγανιά με ψαρονέφρι, πιπεριές, κεφαλοτύρι, κρεμμύδι και θυμάρι, γαρίδες με φρέσκια ντομάτα και φέτα, ριζότο με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια, πέννες αραμπιάτα, φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με σάλτσα ντομάτας και παπαρδέλες κολοκυθιού και σκαλοπίνια χοιρινά σχάρας με πουρέ μανιταριών. Για το τέλος, δοκίμασε cheesecake με ούζο και sauce βατόμουρο και αχλάδι σωταρισμένο σε γλυκό κρασί με σαφράν και παγωτό καϊμάκι.

 

Κλείσε στην Πισήνα

 


 

Βαγγ – Ειρ, Μικρολίμανο

Μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για φαγητό με θέα θάλασσα στο Μικρολίμανο είναι η ψαροταβέρνα Βαγγ – Ειρ. Για πάνω από 25 χρόνια  η οικογενειακή αυτή ψαροταβέρνα προσφέρει ελληνική κουζίνα και φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στον Πειραιά.  Η αγάπη και το μεράκι υπάρχει σε κάθε μπουκιά από τους φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες που θα γευτείς.

📍Ακτή Κουμουνδούρου 32 Πειραιάς

e-table tip: Δοκίμασε μπακαλιάρο σκορδαλιά, γεμιστό ψαράκι με καραβιδόψυχα, ντομάτα και θαλασσινά, γαριδομακαρονάδα, καλαμαράκια τηγανητά και φρέσκα ψάρια ημέρας.

 

Κλείσε στην ψαροταβέρνα Βαγγ – Ειρ

 


 

Ισιδώρα, Μαραθώνας

Εάν θες να γευματίσεις σε εστιατόρια με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο η ταβέρνα Ισιδώρα στον Μαραθώνα βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία προσφέροντας ελληνική κουζίνα, μεσογειακές σπεσιαλιτέ και εκλεκτό σπιτικό φαγητό από το 1959. Αν το επιτρέπει ο καιρός, χαλάρωσε στον υπέροχο κήπο γεμάτο με κάθε λογής χρώμα λουλουδιών και δέντρων. Το μενού φημίζεται για τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που ψαρεύονται καθημερινά από ελληνικές θάλασσες.

📍 Περικλέους 5 Παραλία Μαραθώνα

e-table tip: Απόλαυσε εκπληκτική γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, τσιπούρα στα κάρβουνα, χταποδάκι στα κάρβουνα, νόστιμο τηγανητό γαύρο, χορταστικό γεμιστό καλαμάρι, ορεκτικά και δροσερές σαλάτες πάντα με τη συνοδεία ούζου ή κρασιού.

 

Κλείσε στην Ισιδώρα

 


 

Μπινελίκια, Πόρτο Ράφτη

Τα Μπινελίκια είναι ένα ξεχωριστό τσιπουράδικο-μεζεδοπωλείο στο Πορτο Ράφτη με μεγάλη ποικιλία από αυθεντικούς και χειροποίητους μεζέδες. Είτε επιλέξεις θαλασσινά είτε κρεατικά, το μενού είναι το ίδιο νόστιμο και δημιουργικό. Η θέα είναι εκπληκτική, βλέπει ολόκληρη την παραλία και είναι ιδανικά όποια ώρα κι αν επιλέξεις για φαγητό.

📍 Λεωφόρος Γ. Γρέγου 33, Πόρτο Ράφτη

e-table tip: Για να σου ανοίξει η όρεξη προτίμησε φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια και καβουροσαλάτα. Αν είσαι του κρέατος μην παραλείψεις να δοκιμάσεις πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με BBQ σως, γιαουρτλού κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και ψαρονέφρι. Αν είσαι πιο πολύ φίλος των θαλασσινών, δοκίμασε οπωσδήποτε γαρίδα σαγανάκι, σαρδέλα παντρεμένη, μύδια αχνιστά, μπακαλιάρο σκορδαλιά και γαριδομακαρονάδα.

 

Κλείσε στα Μπινελίκια

 


 

Ο Ψαράς, Μαραθώνας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψαράς (Μαραθώνας)

Φύγαμε τώρα για μονοήμερη στο Μαραθώνα! Το εστιατόριο Ψαράς στην παραλία του Μαραθώνα έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία 60 χρόνων, προσφέροντας ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Στον όμορφο και παραδοσιακό χώρο του δίπλα στη θάλασσα, με τα φωτεινά χρώματα και την προσεγμένη διακόσμηση, θα απολαύσεις ολόφρεσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες.

📍Ποσειδώνος 3 Παραλία Μαραθώνα Μαραθώνας

e-table tip: Θα δοκιμάσεις γαριδάκι συμιακό, μύδια αχνιστά, καλαμάρι γεμιστό, χταποδάκι στη σχάρα, λαχταριστά ψάρια ημέρας στα κάρβουνα, σπέσιαλ γαριδονακαρονάδα και νησιώτικη ψαρόσουπα, αλλά και επιλεγμένα κρεατικά με τη συνοδεία κρασιού και εκλεκτού ούζου.

 

Κλείσε στον Ψαρά 

 


 

 Φόρος, Λαύριο

Τελεαυταία πρόταση για εστιατόρια με θέα θάλασσα είναι ο Φόρος στο Λαύριο. Πρόκειται για μια γνωστή ψαροταβέρνα που φημίζεται για την ποιότητα της κουζίνας, τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Χαλάρωσε στον φιλικό και άνετο χώρο που θυμίζει καλοκαιρινό προορισμό και ελληνικά νησιά και απολαύστε θαλασινούς μεζέδες και νόστιμες ελληνικές σπεσιαλιτέ.

📍Θορικό Λαυρίου Λαύριο

e-table tip: Από το πλούσιο μενού του εστιατορίου Φόρος αξίζει να δοκιμάσεις παραδοσιακή φάβα, καλαμάρι και φρέσκο μπαρμπούνι τηγανητό, φιλέτο πέρκας, βακαλάο σκορδαλιά, ζουμερές μπριζόλες και πολλές φρεσκομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ που θα συνοδεύσεις με ουζάκι και καλό κρασί.

 

Κλείσε στο Φόρος 

 


 

Λίγο κρασί, λίγο φαγητό και καλή παρέα!

 

 

Κλείσε σε εστιατόρια με θέα θάλασσα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close