Για φαγητό σε 5 ταράτσες με θέα την Αθήνα

26K

Η θερμοκρασία ανέβηκε και ήρθε επιτέλους η στιγμή που θα κλείσουμε τραπέζι σε κάποια δροσερή ταράτσα με θέα την Αθήνα! Μαζέψαμε 5 αγαπημένα εστιατόρια με θέα την Αθήνα, που διαθέτουν τις πιο “νόστιμες ταράτσες” της πόλης.

Tudor Hall, κέντρο Αθήνας

εστιατόρια με θέα

Το εστιατόριο Tudor Hall στο Σύνταγμαστον 7o όροφο του King George, σε περιμένει για να απολαύσεις αυθεντικά ελληνικά εποχιακά πιάτα με μια μοντέρνα νότα, στην καρδιά της πόλης. Με μοναδική νεοκλασική διακόσμηση, απαράμιλλη θέα στην Ακρόπολησύγχρονη ελληνική κουζίνα και αυθεντικά κοκτέιλ σε περιμένει ένα εξαιρετικό μενού από το σεφ Αλέξανδρο Κοσκινάπου βασίζεται στα φρέσκα εποχιακά λαχανικά και τις πρώτες ύλες.

📍Βασιλέως Γεωργίου 3Α Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε καρπάτσιο καραβίδας με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και χιόνι βασιλικού, μπαρμπούνι σαβόρο στο τηγάνι με δενδρολίβανο και σταφίδες, ορτύκι μπούτι κονφί και στήθος με δαμάσκηνα και φυστίκι αιγίνης, χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με χειμωνιάτικη κολοκύθα και φύλλα από σπανάκι, λαυράκι με γλυκόξινη σάλτσα από λιαστά σύκα Κύμης και καρύδι και μπούτι και στήθος κόκκορα ελευθέρας βοσκής με γραβιέρα και φασκόμηλο. Να τιμήσεις οπωσδήποτε και από το Μενού Επιδορπίων με την υπογραφή του Βραβευμένου Arnaud Larher, τη La Tarte Honolulu τάρτα βανίλιας, κρέμα μάνγκο και φρούτα του πάθους, ‘biscuit cuillère’ ελαφρώς σιροπιασμένο με βανίλια, σαντιγί καρύδας και ζελέ φρούτων του πάθους με φέτες μάνγκο και το τσουρέκι, την ελληνική πρόταση από τον Pastry Chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη, καραμελωμένο τσουρέκι με κρέμα λεμόνι και παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα

Κλείσε στο Tudor Hall


Balcony Restaurant & Bar, Κουκάκι

εστιατόρια με θέα

Επόμενη πρόταση για εστιατόρια με θέα είναι το Balcony Restaurant & Bar στο Κουκάκι. Βρίσκεται στο μπαλκόνι ενός υπέροχου νεοκλασικού στη Βεΐκου και αποτελεί μια πραγματική όαση δροσιάς για μεσημεριανό και δείπνο. Το πλούσιο μενού του Balcony θα σε ταξιδέψει κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από κλασικές και πιο δημιουργικές γεύσεις. 

📍Βεΐκου 1 Κουκάκι

e-table tip: Δοκίμασε καβαλιώτικη ψαρόσουπα με σαφράν, ταχίνι και αφρό ξυδιού, ελληνικό στυλ «σασίμι» καπνιστού χταποδιού με μους ψητής μελιτζάνας με ταχίνι, ντοματάκια Σαντορίνης γκλασέ και αφρό γλυκολέμονου, γιοχάδες ποντιακούς στην σχάρα γεμιστοί με πράσο, τραχανά και ξινομυζήθρα, ραγού νεροβούβαλου Κερκίνης με χωριάτικα μακαρόνια και γραβιέρα Μεσσηνίας, ριζότο με φρέσκο μπλε καβούρι, σέσκουλα και κειλ, αστακουδάκι με ζυμαρικά tagliolini με λαχανικά σε μπισκ θαλασσινών και την περίφημη σούβλα από μοσχάρι black angus με Μεσογειακή μαρινάδα. Για το τέλος, τη μους πρόβειου γιαουρτιού σε κραμπλ από φυστίκι Αιγίνης και γλυκά του κουταλιού πράσινης ελιάς και ντομάτας.

Κλείσε στο Balcony


Thissio View, Θησείο

εστιατόρια με θέα

Το εστιατόριο Thissio View στο Θησείο βρίσκεται στον γραφικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και προσφέρει μεσογειακή κουζίναμε θέα τη φαντασμαγορική Ακρόπολη. Με κομψή διακόσμηση και ρομαντική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις παιχνιδιάρικα πιάτα με άρωμα από Μεσόγειο, εκλεκτά προϊόντα και φρέσκα υλικά που συνδυάζονται με αρωματικά μπαχαρικά και κρασιά από τους καλύτερους ελληνικούς αμπελώνες.

📍Αποστόλου Παύλου 25 & Αγίας Μαρίνης Θησείο

e-table tip: Δοκίμασε μπουρεκάκια με γέμιση από ζουμερό κοτόπουλο,τυρί κρέμα, δυόσμο, με πιπεριά τσίλι και μπέικον, μύδια αχνιστά με κρασί, ούζο, μουστάρδα, σκόρδο και άνηθο, ριζότο με κοτόπουλο, ροκφόρ και μπέικον, το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί και σταφίδες και το σολωμό ποσέ με γλυκό κρασί και φρέσκα χόρτα. Για το τέλος, επιβάλλεται το cheese cake σοκολάτας και πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι.

Κλείσε στο Thissio View 


Zillers Roof Garden, κέντρο Αθήνας

εστιατόρια με θέα

Μία ακόμα αγαπημένη “νόστιμη” ταράτσα ανήκει στο εστιατόριο the Zillers. Στο υπέροχο καταπράσινο roof garden του ξενοδοχείου Zilllers Hotel, στην οδό Μητροπόλεως, θα συναντήσεις ακόμα μία εξαιρετική επιλογή, αν θες να κλείσεις τραπέζι σε εστιατόρια με θέα. Μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, προσεγμένη και ξεχωριστή διακόσμηση, ευχάριστη ατμόσφαιρα και γκουρμέ απολαύσεις, είναι αυτά που σε περιμένουν στην κορυφή του ξενοδοχείου.

📍Μητροπόλεως 54 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε πιάτα όπως χειροποίητο κουσκούς με σαλσιφί, ψήτα άγρια μανιτάρια και φρέσκο κάστανο, ορτύκι με άγρια χόρτα, βιολογικό αυγό, μαύρο σκόρδο και καπνιστό βολάκι Άνδρου. Απόλαυσε το γεύμα σου με ένα μπουκάλι κρασί από την εκπληκτική λίστα του εστιατορίου ή με ένα δροσερό cocktail από το μπαρ του The Zillers.

Κλείσε στο Zillers


Ορίζοντες Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

εστιατόρια με θέα

Στην κορυφή του λόφου του Λυκαβηττού, θα βρεις την περίφημη “Βεράντα της Αθήνας“, το εστιατόριο Ορίζοντες. Μέλος του βραβευμένου Ομίλου Καστελόριζο, διαθέτει ανεμπόδιστη θέα της φωτισμένης Αθήνας. Πλούσιο μενού επιμελημένο από γνωστούς σεφ, μοντέρνα και υψηλών προδιαγραφών διακόσμηση, εξαιρετική θέα και μία λίστα κρασιών από όλο τον κόσμο, σου προσφέρουν ένα ταξίδι γεύσης και απόλαυσης.

📍Αριστίππου 1 Λόφος Λυκαβηττού (είσοδος τελεφερίκ)

e-table tip: Δοκίμασε κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα, λαχανικά και αρωματισμένη με κουρκουμά, καραβίδες και γυαλιστερές αχνιστές με κρασί Chardonnay, μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί, σταρότο σαν γεμιστά, μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι, κότσι χοιρινό με δεντρολίβανο και παλαιωμένο ξύδι με
πουρέ πατάτας και φέτα και ταλιάτα Rib eye με σάλτσα τσιμιτσούρι, σπανάκι και γαλλική πατάτα. Για το τέλος, οπωσδήποτε μπαβαρουάζ καραμέλας με κραμπλ αμυγδάλου, κακάο και κινέλ από σορμπέ φρούτα του πάθους .

Κλείσε στους Ορίζοντες


Κλείσε σε εστιατόρια με θέα στην Αθήνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close