Εστιατόρια για φρέσκο Ψάρι και Θαλασσινά στην Αθήνα

1.5K

Θέλεις ψαράκι γιατί το παράκανες με το κρέας; Ή επειδή πλησιάζει σαρακοστή; Ή γιατί το πεθύμησες; Ε λοιπόν, ψάξαμε και σου βρήκαμε τα καλύτερα εστιατόρια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην Αθήνα. Έλα να σε ξεναγήσουμε!

Smile Family Restaurant, Ακρόπολη

Το εστιατόριο Smile Family Restaurant, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, προσφέροντας πέρα από καλό φαγητό και θέα. Φωτεινό, φιλόξενο και κλασικό, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για ψάρι, θαλασσινά, αλλά και για ψητά της σχάρας και ζυμαρικά. Παρά το γεγονός πως βρίσκεται μία ανάσα από το μουσείο της Ακρόπολης, σε μία τουριστική περιοχή, το Smile, αποτελεί μία προσιτή έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας. Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, δροσερές σαλάτες και φρέσκοι θαλασσινοί μεζέδες μαγειρεύονται καθημερινά στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου.

📍 Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 24, Αθήνα

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε φρέσκο καλαμαράκι, χταποδάκι ξιδάτο και για το τέλος παρήγγειλε ζεστούς λαχταριστούς λουκουμάδες με μέλι ή πραλίνα.

Κλείσε στο Smile Family Restaurant


Ψάριστον, Νέο Ηράκλειο

Το βασίλειο των φρέσκων θαλασσινών έχει όνομα… και φυσικά δεν είναι άλλο από το Ψάριστον. Αποτελεί την πιο κλασική ψαροταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο, τόσο μακριά από τη θάλασσα και τόσο κοντά σε ψάρια, θαλασσινά και γευστικά πιάτα με τα πιο φρέσκα υλικά της ελληνικής θάλασσας. Διακόσμηση γνήσιας ψαροταβέρνας και φιλοξενία από τις λίγες, το κάνουν να ξεχωρίζει. Στο μενού του θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία με ξεχωριστά πιάτα και ψαρομεζέδες, όπως χταποδοσαλάτα, φάβα παντρεμένη, φρέσκιες καραβίδες, σαργό, γαρίδες λεμονομουσταρδάτες, κυδώνια ψητά καυτερά, καραβιδόψυχα και λαχταριστή μαγειρευτή μπραντάδα.

📍Καλαβρύτων 16, Νέο Ηράκλειο

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε μία από τις umami προτάσεις του, όπως γαρίδες τρούφα, σολωμός σασίμι, τόνος sweet chili, μακαρονάδα με αχιβάδες και τρούφα της θάλασσας.

Κλείσε στο Ψάριστον


Αιόλου 68, Κέντρο Αθήνας

Καλοκαίρι, ελληνικό νησί, ψαράκι… Ουπς! Όχι είσαι εκεί! Και όμως, βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας και απολαμβάνεις κομψή γαστρονομία με θαλασσινά μέσα στον χειμώνα. Φυσικά γίνεται λόγος για το fish restaurant Αιόλου 68, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και εκπλήσσει τους καλεσμένους του με τη μοναδική του διακόσμηση που σε κάνει πραγματικά να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί, αλλά και τις μοναδικές φρέσκες θαλασσινές  του δημιουργίες. Ικανοί σε δύο κουζίνες, οι σεφ του εστιατορίου, δεν αφήνουν παραπονεμένους τους λάτρεις του κρέατος, αφού πέρα από τα εξαιρετικά θαλασσινά τους πιάτα, όπως είναι η μπουγιαμπέσα και η μακαρονάδα θαλασσινών, προσφέρουν και υπέροχες επιλογές με κρέας, όπως μοσχαρίσιο συκώτι.

📍 Αιόλου 68, Κέντρο Αθήνας

🍽️ e-table tip: Δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις tataki τόνου και tataki μοσχαριού ή από τις αλμυρές του επιλογές, τον σολομό sashimi.

Κλείσε στο Αιόλου 68


Varka, Παγκράτι

Μοναδικό και ευχάριστο περιβάλλον, γρήγορη εξυπηρέτηση, προσεγμένος και άνετος χώρος, μεγάλες μερίδες, καλές τιμές και φρέσκο ψάρι, είναι αυτά που σε περιμένουν στο εστιατόριο Varka στο Παγκράτι. Η Varka αποτελεί μία μοναδική απόδραση στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσεις ψαρομεζέδες. Καθημερινά σερβίρονται διαφορετικά πιάτα, ανάλογα με το τί θα φέρει ο ψαράς, όλα φτιαγμένα όμως με μεράκι και ολόφρεσκα υλικά. Εξαιρετικές επιλογές, αποτελούν οι γαρίδες σαγανάκι , το γιουβέτσι θαλασσινών, τα μύδια με ρύζι, αλλά και οι γαρίδες λιγκουίνι.

📍 Ιοφώντος 31 Παγκράτι (Πλατεία Κάραβελ)

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε για αρχή σαρδέλες, αντσούγιες, χταπόδι, κολοκυθάκια τηγανιτά και σαγανάκι.

Κλείσε στο Varka


Fifty Fish, Μαρούσι

Μία από τις καλύτερες επιλογές για ψάρι στα Βόρεια Προάστια, αποτελεί το εστιατόριο Fifty Fish στο Μαρούσι. Προσφέρει κάτι το διαφορετικό στη θαλασσινή κουζίνα, έτοιμο να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, έχοντας τη δυνατότητα να συνδυάσει την ξεχωριστή του κουζίνα με live μουσική και παρεΐστικο κλίμα. Η ανοικτή του κουζίνα, η νησιώτικη διακόσμηση, ο μαυροπίνακας στον οποίο αναγράφονται καθημερινά τα πιάτα ημέρας, τα ολόφρεσκα ψάρια και τα διαθέσιμα όστρακα, το κάνουν να ξεχωρίζει. Στο μενού του θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες, μαγειρεμένους είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε με ευχάριστες εναλλαγές. Δοκίμασε αχινοσαλάτα, καραβιδοουρές, μελιτζάνα καπνιστή με χέλι, καρπάτσιο ή ταρτάρ με φρέσκο ψάρι και θα μας θυμηθείς.

📍 Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι

🍽️ e-table tip: Συνόδευσε το φρέσκο ψαράκι ημέρας στη σχάρα ή στο τηγάνι που θα έχεις επιλέξει, με ουζάκι και τσίπουρο.

Κλείσε στο Fifty Fish


Bluefish, Βουλιαγμένη 

Φρέσκο ψάρι και συνταγές με υψηλές τεχνικές μαγειρικής, πρωταγωνιστούν στο εστιατόριο Bluefish στη Βουλιαγμένη. Μαγευτικά πιάτα σερβίρονται σε μία μαγευτική τοποθεσία, καθώς το εστιατόριο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Εντυπωσιακός και προσεγμένος χώρος, έμπειρο και ευγενικό προσωπικό, εκλπηκτική θέα και γεύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν. Στο μενού του Bluefish, κυριαρχούν τα φιλέτα, ωστόσο κάποιος μπορεί να δοκιμάσει και ολόκληρο ψάρι. Πιάτα όπως τσιπούρα crispy skin, λαβράκι ιχθυοτροφείου με κρούστα από βότανα – λεμόνι, πουρέ από αβοκάντο και τσάτνεϊ παντζαριού και σφυρίδα kazayaki, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

📍 Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη 

🍽️ e-table tip: Αγαπημένο μας πιάτο καρπάτσιο τσιπούρας και για γλυκάκι λαχταριστή πάβλοβα!

Κλείσε στο Bluefish 


Λατίνι, Βάρκιζα

Και αν αποφάσισες πως θέλεις να μυρίσεις θάλασσα, σου προτείνουμε το fish restaurant Λατίνι στη Βάρκιζα. Το Λατίνι είναι ένα μοντέρνο, υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο πάνω στο κύμα, αποτελώντας μία ιδανική επιλογή για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι πως σε αντίθεση με πολλά παραλιακά εστιατόρια τα οποία είναι κατάλληλα μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, ενδείκνυται και για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Στον ατμοσφαιρικό του εσωτερικό χώρο, διαθέτει ένα επιβλητικό τζάκι, το οποίο καίει στη μέση της σάλας. Στο μενού του θα βρεις γευστικά πιάτα όπως σασίμι τόνου, σαγανάκι Μετσοβόνε με σως λεμονιού, μύδια γκρατινέ γεμιστά με τυρί και κριθαρώτο με καραβιδόψιχα.

📍 Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Βάρκιζα

🍽️ e-table tip: Πριν φύγεις μετά το γεύμα σου, μη ξεχάσεις να απολαύσεις το ποτό σου ακριβώς πάνω στο λιμανάκι της Βάρκιζας, δίπλα στο κύμα.

Κλείσε στο Λατίνι


Mola Mola, Κηφισιά 

Το απόλυτο fish restaurant της Κηφισιάς, ακούει στο όνομα Mola Mola. Η διακόσμησή του εντυπωσιακή και η ατμόσφαιρά του ζεστή και φιλόξενη. Ο χώρος παραπέμπει σε μουσείο αυθεντικών ναυτικών εξαρτημάτων, ενώ αντίκες πολεμικών και εμπορικών πλοίων, αλλά  και εργαλεία ψαράδων και σφουγγαράδων διακοσμούν τον χώρο. Νόστιμες gourmet θαλασσινές απολαύσεις πλαισιώνουν το μενού, ενώ το σφηνάκι κέρασμα, το κάνει ακόμα πιο ευχάριστο. Αγαπημένες γεύσεις όπως ολόφρεσκα ψάρια, γευστικότατες μακαρονάδες και ριζότα, μαγειρεμένα με δημιουργικό τρόπο και λαχταριστοί και πρωτότυποι θαλασσινοί μεζέδες όπως χωνάκια ή λουκουμάδες μπακαλιάρου και καραμέλες τόνου ή καβουριού, σερβίρονται καθημερινά στο εστιατόριο.

📍 Φραγκοπούλου 8 & Εσπέρου,Κηφισιά

🍽️  e-table tip: Δοκίμασε κεμπάπ ή burger  χταποδιού,γαρίδας ή σολομού και θα σε απογειώσουν.

Κλείσε στο Mola Mola


Βαρκούλες, Νέα Ιωνία

Δημιουργικές συνταγές μαγειρεμένες με τα πιο φρέσκα υλικά, ετοιμάζονται καθημερινά στο εστιατόριο Βαρκούλες στη Νέα Ιωνία. Ο φωτεινός και μεγάλος χώρος που διαθέτει, η χαλαρή νησιώτικη ατμόσφαιρά του, οι μεσογειακές του συνταγές και η τρομερή του φιλοξενία, το κάνουν να ξεχωρίζει. Γαρίδες, αστακοί, χταποδάκι, φρέσκο καλαμάρι, μύδια σαγανάκι, λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κριθαρότο με γαρίδες, σασίμι τόνου ή κουτσομούρας, βελούδινη λακέρδα, μουσακά φρέσκου τόνου με καπνιστή μελιτζάνα, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας, καθώς και πολλά ακόμα φρέσκα ψητά ψάρια και θαλασσινά, πρωταγωνιστούν καθημερινά στο μενού και συνδυάζονται μοναδικά με ουζάκι, τσιπουράκι ή καλό κρασί!

📍 Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία

 🍽️ e-table tip: Πριν φύγει μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τον υπέροχο και λαχταριστό σπιτικό χαλβά του εστιατορίου. Είμαστε σίγουροι πως θα θες και δεύτερο κομμάτι!

Κλείσε στις Βαρκούλες 


Παλαιά Ιθάκη, Κέντρο Αθήνας

Τι και αν βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα; Τι και αν είναι στο κέντρο της Αθήνας; Η Παλαιά Ιθάκη, διαθέτει πιάτα και γεύσεις που μπορούν να σε ταξιδέψουν σε νησί! Ο εσωτερικός τους χώρος φωτεινός, άνετος και προσεγμένος, ενώ οι εκπληκτικές του συνταγές μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Στο μενού του πρωταγωνιστούν το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, όμως δε λείπουν τα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και οι ζουμεροί κρεάτινοι μεζέδες. Δοκίμασε πέρα από το ψητό ή τηγανιτό φιλέτο ψαριού, ριζότο θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και πιπεριές, γαρίδες σαγανάκι, και για την παρέα σου που αγαπά το κρέας, σπέσιαλ γεμιστό ψαρονέφρι με ντομάτα, φέτα, τυρί, ζαμπόν και πιπεριές.

📍 Αγίας Φιλοθέης 2 Αθήνα

🍽️ e-table tip: Πολύ καλή επιλογή είναι οι πολλές και διαφορετικές λαχταριστές μακαρονάδες του, αλλά αυτή που ξεχωρίσαμε είναι η αστακομακαρονάδα, φτιαγμένη με παραδοσιακή Κεφαλωνίτικη συνταγή.

 

Κλείσε στη Παλαιά Ιθάκη


 

Βγες για ψάρι και θαλασσινά

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close