Βγες με το πάσο σου: Φοβερά φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

4.8K

Μόλις γράφτηκες στη σχολή; Τελείωσες μόλις την εξεταστική; Είσαι αιώνιος φοιτητής ή απλά θέλεις να θυμηθείς τα φοιτητικά σου χρόνια και τις ατελείωτες βραδινές βόλτες; Τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο! Ψάξαμε και σου προτείνουμε 10+1 φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα, για φθηνό φαγητό και ποτό, ώστε να βγεις και να περάσεις ωραία με το παρεάκι σου.

Γκαζοχώρι – Γκάζι

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

Ξεκινάμε με ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια στο Γκάζι, το Γκαζοχώρι. Προσφέροντας το ιδανικό περιβάλλον για την παρέα, το Γκαζοχώρι, αποτελεί ένα από τα απόλυτα φοιτητικά μεζεδoπωλεία στην Αθήνα. Καλές τιμές και σπιτικό φαγητό, συνοδευόμενα με ρακόμελα, οινόμελα και χύμα κρασί, σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις με την παρέα σου. Δοκίμασε πατάτα γεμιστή (ψητή), ποικιλίες κρεατικών και χοιρινή τηγανιά και θα μας θυμηθείς

 


Ελαϊκόν (Γουδί) – Ζωγράφου 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

Συνεχίζουμε με την πιο κλασική φοιτητογειτονιά, που φιλοξενεί την πανεπιστημιούπολη και χιλιάδες φοιτητές που αναζητούν στέκια καλύτερα από τα αμφιθέατρα.,Φυσικά, δεν είναι άλλη από την περιοχή του Ζωγράφου. Ένα από τα οικονομικότερα στέκια στην περιοχή για φαγητό, ποτό και τσιπουροκαταστάσεις, είναι το Ελαϊκόν. Συνδυάζει μεζέδες, τσίπουρο και ρακή σε προσιτές τιμές, για να τσουγκρίσεις με το παρέακι σου. Γαρίδες με ουζάκι, λουκάνικο σαγανάκι και πανσέτα καπνιστή σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις.


Αγκλέουρας – Εξάρχεια Νέαπολη 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

Όλη η φοιτητική ατμόσφαιρα, μέσα στην απλότητά της…Φύγαμε για τα φοιτητικά μεζεδοπωλεία των Εξαρχείων. Στην πιάτσα της άνω Κωλλέτη, θα βρεις το ιδανικό παρεΐστικο στέκι και δεν είναι άλλο από τον Αγκλέουρα. Μικρό και ζεστό, ιδανικό για παρέες και φίλους, με ποιοτικό και φθηνό φαγητό! Θα περάσετε καλά τρώγοντας μεζέδες, όπως ξεροψημένη πανσέτα, χωριάτικο λουκάνικο καπνιστό με πορτοκάλι και πράσο, αλλά και φαλάφελ, με την συνοδεία βιολογικών κρασιών, ούζου, ρακής ή οινόμελου.

Αλλουνού – Αμπελόκηποι 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

 

Μία ανάσα από το γουδί και το Πολυτεχνείο, έχει δημιουργηθεί το νέο απόλυτο φοιτητικό στέκι… Και δεν είναι άλλο από το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο Αλλουνού. Διαθέτει μεγάλο και μοντέρνο χώρο, ντυμένο με ποικίλα χρώματα, προσφέροντας μία ευχάριστη διάθεση. Προσφέρει καλό φαγητό και φυσικά ασυναγώνιστες τιμές. Εάν πας, πρέπει να δοκιμάσεις μεζεδάκια όπως τυρολουκουμάδες, πρασοτυροτηγανιά και ουζάτη κότα, μαζί με αγνά ρακόμελα, οινόμελα και φυσικά χύμα κρασί.


 

Μεζεδόφωνο (Το) – Κουκάκι 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

 

Φύγαμε για Κουκάκι! Ένα από τα καλύτερα φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην περιοχή, είναι το Μεζεδόφωνο. Αποτελεί γνωστό στέκι για ελληνική κουζίνα και μεζέδες, για να απολαύσετε με την παρέα σας ποιοτικό και φθηνό φαγητό με καλή ελληνική μουσική, στον πιο παραδοσιακό και άνετο χώρο. Πέρα από κρασάκι, παρήγγειλε τα εξαιρετικά τους μπριζολάκια ή ένα από τα ζουμερά τους μπιφτέκια. Άλλωστε, δεν ξέρεις τι πάει να πει φοιτητική ζωή, εάν δεν έχει επισκεφθεί τουλάχιστον ένα μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι!


Ρακοθεωρίες – Αιγάλαιω 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα
Στον πιο ζωηρό πεζόδρομο του Αιγάλαιω, σε περιμένουν φρέσκες σπιτικές λιχουδιές, αλλά καιδιάφορα ποτά για να τα πιείς με την παρέα σου. Στις Ρακοθεωρίες, ένα από τα πρώτα μεζεδοπωλεία του πολυσύχναστου δρόμου της Αγίας Λαύρας, θα βρεις γνήσια κρητική ρακή, φίνο κρασί, αλλά και χειροποίητο ρακόμελο και οινόμελο, σε απίστευτες τιμές. Δοκίμασε σαγανάκι πικάντικο, ποικιλία της παρέας και κρητική μαραθόπιτα και κοτόπιτα. Φεύγοντας, τσούγκρισε ένα οινόμελο και για εμάς.

Καβάτζα 26 – Χαλάνδρι 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

 

Αν τώρα ψάχνετε για ένα καλό μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι, το Καβάτζα 26 είναι σίγουρα μια πολύ καλή επιλογή. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της περιοχής, πίσω από τον πολύβουο πεζόδρομο. Μικρός, αλλά ιδιαίτερα ζεστός χώρος, με έντονα χρώματα στους τοίχους, χαμηλές τιμές, ιδανικό για καλοφαγάδες, οι οποίοι ζουν στην εποχή της παρέας και της χαράς με μεζεδοκαταστάσεις και θέλουν να απολαύσουν την μπύρα και την ρακί τους μαζί με τη συνοδεία εκλεκτών μεζέδων. Δοκίμασε ταλαγάνι σχάρας, φέτα τυλιχτή και κοτορολλάκια.


Ρακάκι – Καισαριανή  

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα
Πείνασες με την παρέα στην Καισαριανή; Για νόστιμη κρητική κουζίνα δίπλα στην πλατεία, σου προτείνουμε το Ρακάκι. Φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον με σύγχρονες πινελιές, ρακή απευθείας από την Κρήτη, οινόμελα και μεγάλες μερίδες εγγυημένης ποιότητας, σε περιμένουν σε αυτό το μεζεδοπωελείο. Πρέπει όπωςδήποτε να δοκιμάσεις αυγά με στάκα, εξαιρετικούς χοχλιούς μπουμπουριστούς, παραδοσιακό γαμοπίλαφο και…άφησε λίγο χώρο για το τέλος, αφού σε περιμένει πάντα κέρασμα γλυκάκι, όπως παραδοσιακή μυζηθρόπιτα και μιλφέιγ με καραμελωμένο μήλο.
 

Ρακογωνιά – Μικρολίμανο 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

 

Για τις πειραιώτικες φοιτοπαρέες, προτείνουμε τη Ρακογωνιά. Η Ρακογωνιά είναι ένα από τα φοιτητικά μεζεδοπωλεία της περιοχής, το οποίο βρίσκεται στο γραφικό Μικρολίμανο. Διαθέτει
έναν χώρο με ευχάριστη ατμόσφαιρα και ιδιαίτερη διακόσμηση που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο στοιχείο. Στη Ρακογωιά θα βρεις νόστιμους μεζέδες, όπως σπετζοφάι και χταπόδι ξυδάτο, αλλά και φρέσκα κρεατικά, όπως πανσέτα σχάρας, σε πολύ χαμηλές τιμές. Μπορείς να τα συνδυάσεις με κρητική ρακί και ρακόμελο.


 

Κουνούπι – Κορυδαλλός 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

Ρακόμελα, οινόμελα, ούζο, μαστίχα, τσίπουρο, κρασί και φυσικά πεντανόστιμοι μεζέδες, περιμένουν εσένα και την παρέα σου στο Κουνούπι. Βρίσκεται ακριβώς πάνω στον όμορφο πεζόδρομο της πλατείας Ελευθερίας, την πολυσύχναστη πλατεία του Κορυδαλλού και είναι ένα από τα πιο γραφικά μεζεδοπωλεία της περιοχής. Εάν το επισκεφθείτε, δοκιμάστε παστουρμαδοπιτάκια, απάκι κρητικό, μπουρεκάκια, κεμπαμπάκια Σμυρνέικα και μπεκρή μεζέ με συνοδεία όποιου ποτού τραβάει η όρεξή σας, σε πολύ χαμηλές τιμές!

Έτσι…Απλά Μουσικό Μεζεδοπωλείο – Αργυρούπολη 

Φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

 

Εάν τώρα βρεθείς τυχαία στα Νότια με την παρέα, η επιλογή είναι μία, Έτσι…Απλά Μουσικό Μεζεδοπωλείο! Συνδυάζει άνετο και χαλαρό περιβάλλον, νόστιμους μεζέδες, καλό κρασί, ζωντανή μουσική και πολύ χαμηλές τιμές, για εσένα και την παρέα σου! Σου προτείνουμε λαχταριστό κεμπάπ κοτόπουλο, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με σως γιαουρτιού και λουκάνικο χωριάτικο με πράσο και σάλτσα πορτοκάλι. Μπορείς να συνδυάσεις τους νόστιμους κρεατομεζέδες σου με μπύρα ή με ένα από τα πολλά ελληνικά αποστάγματα τα οποία διαθέτει, ιδανικά για κρεατικά.


 

Καθώς λοιπόν τα ταπεράκια της μαμάς κάποτε τελείωνουν και επίσης οι μεγαλοδημιουργίες στην κουζίνα δεν θα γίνονται καθημερινά, πάρε την παρέα σου και βγείτε σε φοβερά φοιτητικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close