8 εστιατόρια στο Μικρολίμανο για ραντεβού δίπλα στη θάλασσα

16.5K

Λίγο κρασί, λίγο φαγητό, λίγο θάλασσα και το ταίρι μου! Είναι η σειρά σου να κανονίσεις που θα βγείτε ραντεβού; Μην αγχωθείς καθόλου, γιατί είμαστε εμείς εδώ για να σε βοηθήσουμε! Ζήσε λοιπόν, το πιο ρομαντικό ραντεβού σας, ένα από τα δροσερά βράδια του Αυγούστου, με θέα θάλασσα στη φανταστική τοποθεσία του Μικρολίμανου. Κλείσε τραπέζι στα 8 πιο ρομαντικά εστιατόρια για φαγητό στο Μικρολίμανο.

 

Βαρούλκο Seaside

φαγητό στο Μικρολίμανο

Μπορείς να ξεκινήσεις το ραντεβού σας με μία περατζάδα στο ρομαντικό Μικρολίμανο, ατενίζοντας τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος που αγκαλιάζουν τον ουρανό από άκρη σε άκρη και να συνεχίσεις, με μία επίσκεψη στο γνωστό πλέον σε όλους εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, Βαρούλκο Seaside. Ο χώρος του κομψός και φωτινός, διαθέτωντας μία μεγάλη τζαμαρία από άκρη σε άκρη, που σε κάνει να νιώθεις πως έχεις κλείσει τραπέζι σε ένα ιστιοπλοϊκό και απολαμβάνεις το δείπνο σου βλέποντας τη θάλασσα. Οι μοναδικές του gourmet γεύσεις ελληνικής – δημιουργικής κουζίνας, με δημιουργίες από φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, δένουν αρμονικά με την υπέροχη διακόσμησή του και τη μοναδική του θέα, κάνοντας πιο έντονη την αίσθηση πως βρίσκεσαι πάνω σε ένα καράβι και σαλπάρεις για διακοπές με το ταίρι σου.

e-table tip: Για να τον/την εντυπωσιάσεις, παράγγειλε μπιφτεκάκι σφυρίδας ή ροφού με γλυκόξινη πιπεράτη σάλτσα, φέτα ψάρι (σφυρίδα, φαγκρί, συναγρίδα) με τσορίθο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σοκολάτα και κακαβιά με στείρα ή ροφό, μύδια, κυδώνια και γαρίδες.

 

Κλείσε στo Βαρούλκο Seaside

 


 

Bites & Wine

φαγητό στο Μικρολίμανο

Μία εξίσου εξαιρετική επιλογή για φαγητό στο Μικρολίμανο, αποτελεί ακόμα μία δημιουργία του Λευτέρη Λαζάρου, το wine restaurant Bites & Wine. Ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside, διαθέτωντας πανοραμική θέα στο Μικρολίμανο, ξεχωρίζει για τις μοναδικές του ελληνικές – δημιουργικές γεύσεις, με τις πιο καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες, τα βιολογικά κρέατα και την καλοδιαβασμένη οινική λίστα του, με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Εκεί θα απολαύσεις τη μοναδική θέα ολόκληρου του Μικρολίμανου, σε ένα μοναδικό εξωτικό και μίνιμαλ περιβάλλον, με το δροσερό αεράκι και τη θαλασσινή αύρα να σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί, παρέα με μοναδικές γευστικές επιλογές και φυσικά καλό κρασάκι για να τσουκρίσετε, γιορτάζοντας τον έρωτά σας. Τι πιο ρομαντικό από αυτό;

e-table tip: Πρότεινέ του/της για αρχή μία Αθηναϊκή σαλάτα με ζελέ ντομάτας και φάβα με καπνιστό σκουμπρί και μουστάρδα με άρωμα μανταρίνι, ενώ για κυρίως, πρότεινε μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένη με φιστίκια Αιγίνης και καπνιστό τσάι, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι ή ευφάνταστο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ που σε αιχμαλωτίζει με τη γεύση του.

 

Κλείσε στo Bites & Wine

 


 

Zorbas

φαγητό στο Μικρολίμανο

Μετά τη βόλτα δίπλα στη θάλασσα του Μικρολίμανου και τα εστιατόρια που βρίσκονται στη σειρά πλάι πλάι, ανοίγοντάς σου την όρεξη με τις λαχταριστές τους μυρωδιές, μπορείς να επιλέξεις το εστιατόριο Zorbas. Σε όποιον χώρο του και αν καθίσεις η θέα που προσφέρει είναι μοναδική. Μπορείς να επιλέξεις ένα τραπέζι δίπλα στη θάλασσα, όπου ο θαλασσινός του αέρας σε συνδιασμό με τον πολυτελής του χώρο, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για ένα ραντεβού με το αγαπημένο σου πρόσωπο ή μπορείς να επιλέξεις ένα τραπέζι δίπλα στο μπαλκόνι του, όπου η ρομαντική θέα του Μικρολίμανου που απλώνεται μπροστά σου, αλλά και ο προσεγμένος φωτεινός του χώρος, δημιουργούν την πιο ρομαντική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Βραβευμένο και πιστωποιημένο για την αυθεντική ελληνική του κουζίνα, προσφέρει το ιδανικό πάντρεμα γαστρονομίας και ατμόσφαιρας για το τέλειο ραντεβού.

e-table tip: Λόγω εποχής, μπορείς να επιλέξεις μία από τις προσεγμένες θαλασσινές του απολαύσεις, όπως τη λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, το σπέσιαλ ριζότο με γαρίδες ή τα υπέροχα και αξέχαστα αχνιστά μύδια που σίγουρα θα λατρέψεις.

 

Κλείσε στo Zorbas

 


 

Mira

φαγητό στο Μικρολίμανο

Η ιδέα ενός bar restaurant, φαντάζει ιδανική για ένα ραντεβού. Για αυτό λοιπόν, υπάρχει το bar restaurant Mira στον Πειραιά, ακριβώς πάνω από το γραφικό Μικρολίμανο! Βρισκόμενο στο χώρο του πρώην Castello, προσφέρει εκπληκτική θέα, μοναδικές μεσογειακές σπεσιαλιτέ και ευφάνταστα cocktails. Ο χαμηλός του φωτισμός, η προσεγένη και γεμάτη πολυτέλεια διακόσμησή του, οι επιλεκτικές μουσικές του επιλογές, το εξαιρετικό του σέρβις και φυσικά η μοναδική του ρομαντική θέα από τη βεράντα σε όλο το Μικρολίμανο, το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές για έξοδο με τον καλό σου ή την καλή σου. Το μενού του αποτελεί δημιούργημα του μοναδικού σεφ Νίκου Λαλουδάκη, το οποίο περιλμβάνει νόστιμα δημιουργικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας που σίγουρα θα σε εκλπήξουν.

e-table tip: Παράγγειλε ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι τρούφας, καρπάτσιο μοσχαρίσιου φιλέτου με μυρωδικά και τουρσί, ψητό μοσχαρίσιο διάφραγμα για κυρίως, ενώ για το τέλος εκπληκτικά βαφλάκια με παγωτό βανίλια για να κάνουν τη βραδιά ακόμα πιο γλυκιά.

 

Κλείσε στo Mira

 


 

Ιστιοπλοϊκός

φαγητό στο Μικρολίμανο

Αν είσαι πιο πολύ του σίγουρου και δε σου αρέσουν οι πειραματισμοί και οι νέες δοκιμές όσον αφορά τα ραντεβού, ο προορισμός σου είναι το διαχρονικό Fish Restaurant Ιστιοπλοϊκός στο Μικρολίμανο. Η εκλεπτυσμένη ελληνική του κουζίνα και τα θαλασσινά, η μοναδική του θέα στο απέραντο γαλάζιο, τα κοντινά ιστιοπλοϊκά και τα πολυτελή σκάφη της μαρίνας που κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και το ευγενικό και γρήγορο σέρβις, είναι αυτά που το κάνουν νούμερα ένα επιλογή εδώ και χρόνια, όσων γωρίζουν καλά την περιοχή. Απόλαυσε τη ρομαντική του θέα, την αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τη βαβούρα του κέντρου της πόλης, τις αγαπημένες μουσικές του επιλογές και τις προσεγμένες ελληνικές – δημιουργικές του γεύσεις και ζήσε μία αξέχαστη βραδιά με τον/την συνοδό σου.

e-table tip: Δοκίμασε την εκπληκτική ποικιλία θαλασσινών που διαθέτει, η οποία περιέχει ψητό καλαμάρι, ψητό χταποδάκι, μύδια αχνιστά, αλλά και σημιακό γαριδάκι ή το αγαπημένο σε πολλούς ψητό καλαμάρι με σάλτσα pesto, συνοδεύοντας με μία από τις φρέσκες και χορταστικές του σαλάτες.

 

Κλείσε στo Ιστιοπλοϊκό

 


 

Vosporos

φαγητό στο Μικρολίμανο

Αν όμως αγαπάς τις λίγο πιο πικάντικες γεύσεις, αλλά ταυτόχρονα θέλεις να τον/την εντυπωσιάσεις με την επιλογή σου, μπορείς να επιλέξεις το εστιατόριο Vosporos στο Μικρολίμανο. Η πολίτικη κουζίνα του, η προσεγμένη του διακόσμηση και η μοναδική του τοποθεσία σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Πειραιά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, προσφέρουν έναν ιδανικό συνδιασμό για να περάσετε ένα όμορφο ρομαντικό βράδυ, δοκιμάζοντας τις ξεχωριστές του γεύσεις. Όλα τα πιάτα του ετοιμάζονται με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς, διατηρώντας τη γευστική του παράδοση μέσα όμως από σύγχρονες συνταγές, δίνοντάς σου την ευκαιρία να γευτείς μία πολίτικη σπεσιαλιτέ με μοντέρνο όμως χαρακτήρα. Το σίγουρο πάντως είναι πως η επιλογή σου για ραντεβού θα εντυπωσιάσει! Είτε για την κουζίνα του, είτε για τη μοναδική του ρομαντική θέα ή και για τα δύο μαζί!

e-table tip: Δοκίμασε κάτι διαφορετικό, όπως Χιουνκιάρ Μπεγιεντί που είναι μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα ντομάτας και τηγανιτά πιττάκια, στριφτή κιμαδόπιτα σερβιρισμένη με τυρί και ντίπ σάλτσας, ψαρονέφρι καλαμάκι, Xαϊντάρι, το οποίο είναι ανατολίτικο γιαούρτι με καρότο, μαϊντανό και άνηθο, αλλά και γλυκό Κιουνεφέ στο τέλος, για να τον/την γλυκάνεις!

 

Κλείσε στo Vosporos

 


 

Θέα Θάλασσα

φαγητό στο Μικρολίμανο

Βλέπεις πως το αμόρε θέλει θέα θαλασσα… Ε πήγαινέ το! Μία ακόμα ιδανική επιλογή για φαγητό στο Μικρολίμανο, είναι το εστιατόριο Θέα Θάλασσα. Μία επιλογή η οποία μυρίζει θάλασσα κυριολεκτικά, με τα πιο γευστικά θαλασσινά πιάτα, τη γραφική και παραδοσιακή διακόσμηση και τη θέα με τα καϊκάκια και τα καραβάκια από άκρη σε άκρη στο Μικρολίμανο, που σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε ένα από τα γραφικά ελληνικά νησιά του Αιγαίου και απολαμβάνεις το ψαράκι σου. Δίνοντας την αίσθηση στο ταίρι σου πως έχετε πάει διακοπές μαζί, πρότεινε μία από τις εξαιρετικές προτάσεις του διάσημου Chef Σωτήρη Βασιλείου, φτιαγμένες με τα πιο φρέσκα θαλασσινά, χωρίς όμως να σου κοστίσει όλο σου τον μισθό, αφού οι επιλογές του είναι και ποιοτικές και σε πολύ χαμηλές τιμές για αυτό που προσφέρει!

e-table tip: Διάλεξε εσύ τα πιάτα από τον κατάλογο και ξεκίνα με την εκπληκτική φάβα Σχοινούσας, κροκέτες γαρίδας και χταποδάκι τηγανιτό, συνέχισε με γαρίδες σαγανάκι με χειροποίητο μπριος ποτισμένο με μελάνι σουπιάς και γαύρο μαρινάτο, συνοδευόμενο από λινγκουίνι αγγουριού και δυόσμο.

 

Κλείσε στo Θέα Θάλασσα

 


 

Salty

φαγητό στο Μικρολίμανο

Για φαγητό σε εξώστη καραβιού ή πρώτο τραπέζι στο υπέροχο All-Day Cafe Restaurant Salty; Πραγματικά η μοναδική του τοποθεσία με την πανέμορφη θέα στη θάλασσα σε συνδιασμό με την καλοκαιρινή αύρα και το δροσερό θαλασσινό αεράκι σε μπερδεύει, αφού σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι πάνω σε ένα καράβι σαλπάρωντας για καλοκαιρινές αποδράσεις. Η κομψή και λιτή του διακόσμηση, οι προσεγμένες μουσικές του επιλογές, τα υπέροχα μεσογειακά του πιάτα και το γρήγορο και ευγενικό του σέρβις, σε χαλαρώνουν, σε ξεκουράζουν και σου προσφέρουν την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα απίθανο ραντεβού. Απόλαυσε τον έρωτά σου ατενίζοντας το ρομαντικό ροζ μωβ χρώμα του ηλιοβασιλέματος στον ουρανό και το γαλάζιο της θάλασσα που το αγκαλιάζουν, καθισμένος στο τραπέζι του εστιατορίου.

e-table tip: Επέλεξε από το μενού φέτα με μέλι και σουσάμι, χταπόδι ψητό με πιλάφι και καραμελωμένο κρεμμύδι, γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο με καραβίδα ή πέννες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε στo Salty

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στο Μικρολίμανο

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close