Για φαγητό στα Νότια μετά το μπάνιο στη θάλασσα

746

Μετά το μπάνιο στη θάλασσα πάντα ανοίγει η όρεξη για φαγητό. Ειδικά αν έχεις πάει κάπου για μπάνιο εντός της Αττικής, μετά από τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία, περιμένεις πώς και πώς τη στιγμή να κάνεις μακροβούτια στη χωριάτικη σαλάτα και στους λαχταριστούς μεζέδες. Εμείς βρήκαμε και σου προτείνουμε 7 νόστιμους προορισμούς στα νότια προάστια που θα φας με θέα το γαλάζιο!

 

Θέα Θάλασσα, Μικρολίμανο

μπάνιο στη θάλασσα

Αν είσαι λάτρης των ψαρομεζέδων τότε πρέπει σίγουρα να κάνεις μία βόλτα από τη Θέα Θάλασσα στο Μικρολίμανο. Σε αυτό το ψαρομεζεδοπωλείο μπορείς να απολαύσεις ολόφρεσκα ψάρια και μερακλήδικους μεζέδες, με θέα το λιμανάκι και τα ιστιοπλοϊκά. Σε ένα ατμοσφαιρικό χώρο δίπλα στη θάλασσα, μπορείς να δοκιμάσεις φρέσκες θαλασσινές δημιουργίες οι οποίες μαγειρεύονται με τρόπους που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματα της θάλασσας. Στη Θέα Θάλασσα αξίζει να δοκιμλασεις φάβα Σχοινούσας, στρείδια λαδολέμονο με φύκια θαλάσσης, καρπάτσιο λαυράκι, καπνιστό σκουμπρί, φύκια τηγανητά, ψητό καβούρι και Παριανή γούνα!

 

Τσίπουρο και κάτι, Αρτέμιδα

μπάνιο στη θάλασσα

Με θέα όλη την παραλία της Αρτέμιδας, το παρεϊστικο μεζεδοπωλείο Τσίπουρο και κάτι προσφέρει λαχταριστούς μεζέδες θάλασσας και στεριάς. Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, μπορείς να απολάυσεις νόστιμες ποικιλίες με τη συνοδεία εκλεκτού τσίπουρου  ή κρασιού, ατενίζοντας το γαλάζιο. Στο Τσίπουρο και κάτι, όλα ετοιμάζονται καθημερινά από τα πιο φρέσκα ντόπια υλικά. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το θράψαλο στα κάρβουνα, το σουβλάκι θαλασσινών, τη χοιρινή μπριζόλα και το σπιτικό μπιφτέκι!

 

Ισιδώρα, Μαραθώνας

μπάνιο στη θάλασσα

Η ταβέρνα Ισιδώρα στον Μαραθώνα βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία με θέα τον Ευβοϊκό κόλπο, προσφέροντας ελληνική κουζίνα, μεσογειακές σπεσιαλιτέ και εκλεκτό σπιτικό φαγητό. Ετοιμάσου μετά το μπάνιο στη θάλασσα να χαλαρώσεις σε έναν υπέροχο χώρο γεμάτο λουλούδια και δέντρα. Το μενού της Ισιδώρας φημίζεται για τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που ψαρεύονται καθημερινά από ελληνικές θάλασσες. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις γαριδομακαρονάδα, μύδια σαγανάκι, τσιπούρα στα κάρβουνα και γεμιστό καλαμάρι, μαζί με ούζο ή κρασάκι!

 

Κοχύλι, Σαλαμίνα

μπάνιο στη θάλασσα

Αν έχεις πάει για μπάνιο στη θάλασσα κοντά στην περιοχή της Σαλαμίνας και αναζητάς νόστιμο και ποιοτικό φαγητό, τότε πρέπει να πας στο εστιατόριο Κοχύλι. Στην περιοχή του Καματερού με θέα τον Άγιο Γεώργιο, βρίσκεται ένα πραγματικό “στολίδι της θάλασσας” με θέα το απέραντο γαλάζιο. Στο Κοχύλι θα απολαύσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και ντόπια καλομαγειρεμένα κρεατικά που έχουν πιστούς φαν από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Δοκίμασε κοτόπουλο και μπριζόλες στα κάρβουνα, σπιτικά μπιφτέκια, την περίφημη σπέσιαλ γαριδομακαρονάδα και θαλασσινούς μεζέδες στα κάρβουνα.

 

Αρχοντικόν, Αρτέμιδα

μπάνιο στη θάλασσα

Το μεζεδοπωλείο Αρχοντικόν στην Αρτέμιδα είναι μια πολύ καλή επιλογή για ελληνική κουζίνα δίπλα στο κύμα. Στην Λεωφόρο Βραυρώνος θα συναντήσεις έναν όμορφο χώρο με πολλά παραδοσιακά στοιχεία και νησιώτικο χαρακτήρα. Στο Αρχοντικόν θα δοκιμάσεις λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες με θέα τη θάλασσα. Δοκιμάσε καλαμαράκια τηγανητά, μαρίδα και γαύρο, χταποδάκι ξιδάτο και πολλές ακόμα σπέσιαλ ελληνικές συνταγές, που κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και  Σαββάτο 22:00- 03:00 και κάθε Κυριακή 14:00 – 19:00 συνοδεύονται από ζωντανή μουσική.

 

Παράγκα, Μικρολίμανο

μπάνιο στη θάλασσα

Το εστιατόριο Παράγκα βρίσκεται σε προνομιακό σημείο του Πειραιά, συνδυάζοντας θέα στο γαλάζιο του Σαρωνικού και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, σε περιμένουν λαχταριστά πιάτα και εκλεκτά ψητά. Εδώ θα βρεις εδέσματα από τα μυστικά του Κολοκοτρώνη, μεζέδες του Σταύρακα, το Όργιο της Παράγκας, το μεγάλο κολατσιό του Φαγά, αρνάκι γάλακτος, κοκορέτσι, παϊδάκια και ψαρονέφρι, που θα συνοδεύσεις με καλό κρασί και ελληνικά αποστάγματα.

 

Γαρμπή, Βουλιαγμένη

μπάνιο στη θάλασσα

Η Γαρμπή  είναι μια οικογενειακή ψαροταβέρνα στην Βουλιαγμένη, φημισμένη για το φρέσκο ψάρι και τη ρομαντική της θέα. Η πρώτη ύλη κάνει αυτήν την ψαροταβέρνα μοναδική, με σταθερές αξίες όπως η μελιτζανοσαλάτα με την καπνιστή της νότα και η βελούδινη ταραμοσαλάτα, καθώς και απολαύσεις όπως το αυθεντικό γαριδάκι Σύμης, η εκπληκτική βελουτέ ψαρόσουπα με πετρόψαρα και γαρίδα, το γιουβέτσι καραβίδας με κριθαράκι ολικής άλεσης και το λαβράκι σεβίτσε. Για ουζάκι και μεζέ μετά το μπάνιο στη θάλασσα, έφυγες για την Γαρμπή!

 

Καλή όρεξη!

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close