Πού θα βγεις για φαγητό μετά το θέατρο

1.6K

Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από μία θεατρική παράσταση έχεις αναζητήσει αρκετή ωρα πού θα πας για φαγητό. Το ιδανικό τέλος όμως για μία τέτοια βραδιά δεν περιλαμβάνει μεταμεσονύχτιες αναζητήσεις του ιδανικού εστιατορίου. Εμείς αποφασίσαμε να σου προτείνουμε τα εστιατόρια και μεζεδοπωλεία γύρω από τις θεατρο-πιάτσες της Αθήνας, που μπορείς να κάνεις κράτηση μέχρι και τις 11.3ο το βράδυ!

 

Μαύρο Πρόβατο, Παγκράτι

Πρώτη πρόταση για φαγητό μετά το θέατρο είναι το Mαύρο Πρόβατο του Press Café στο Παγκράτι. Σε ένα αγαπημένο στέκι στο πολυσύχναστο δρόμο της Αρριανού, το Μαύρο Πρόβατο προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα με έμφαση στις ελληνικές  πρώτες ύλες. Σε ένα ζεστό περιβάλλον που κυριαρχεί το μαύρο και οι ξύλινες λεπτομέρειες, θα απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα σε μοντέρνες παραλλαγές, που δημιουργούν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα Δήμητρα με μπρεζάολα, τραγανή σαλάτα λαχανικών, σύκα, ρόκα, ανθότυρο, λάδι τρούφας και βινεγκρέτ βαλσάμικο, τη μους φέτας σε μπισκότο χαρουπιού με ζελέ τομάτας και δυόσμο, μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας, αρνάκι ψητό με θυμάρι και λιγκουίνι με μύδια. Για το τέλος, ξεχωρίσαμε την τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και το μιλφέιγ μήλου! Μην παραλείψεις να ρωτήσεις για τα πιάτα ημέρας!

 

Κλείσε στο Μαύρο Πρόβατο

 

Αμπιμπάγιο, Θησείο

Το Αμπιμπαγιό είναι ένα λημέρι καλοφαγάδων από το 1997 και ένα από τα πιο κεφάτα μεζεδοπωλεία στο Θησείο.  Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, θα βρεις ένα φιλόξενο, οικογενειακό και με την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας μεζεδοπωλείο, που θα σε ταξιδέψει γευστικά στα παιδικά σου χρόνια! Εκεί θα βρεις παραδοσιακούς γευστικούς μεζέδες σε σύγχρονες παραλλαγές, από ειδικά επιλεγμένα αγνά προϊόντα και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα!

e-table tip: Δοκίμασε τη σαλάτα Αμπιμπαγιό με ψιλοκομμένη γαρίδα, καρπάτσιο χταποδιού, αβοκάντο, λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, άϊσμπεργκ και τοματίνια σε ντρέσινγκ λαδολέμονο, τη μακαρονάδα θαλασσινών για 2 άτομα με μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, χταπόδι,  σαγανάκι γαρίδα, μουσακά σε πήλινο και κοτόπουλο φούρνου. Πριν πας τη βόλτα σου μετά για να απολαύσεις τη θέα στην Ακρόπολη, επιβάλλεται πολίτικο ραβανί και σοκολατόπιτα με σπιτικό παγωτό!

 

Κλείσε στο Αμπιμπαγιό 

 

By the glass, Κέντρο Αθήνας

Εάν θες να πας για φαγητό μετά το θέατρο σε κάποιο wine bar restaurant, τότε σου προτείνουμε το By the glass στο κέντρο της ΑθήναςΣε μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας, τη στοά Ράλλη , θα βρεις είναι ένα από τα καλύτερα wine bar για καλό κρασί και  νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.  Ο χώρος είναι κομψός και cozy, με μια υπέροχη μπάρα και ένα δροσερό αίθριο που θα φιλοξενήσει εσένα και την παρέα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού του By the glass περιλαμβάνει κλασικές επιλογές και gourmet σπεσιαλιτέ για να συνοδεύσετε περισσότερες από 300 ετικέτες, με περισσότερες από 100 σε ποτήρι – από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και σπάνιες συλλεκτικές φιάλες!

e-table tip: Συνδύασε το κρασί σου με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών ωρίµασης µε σπιτική µαρµελάδα από ντοµατίνια Σαντορίνης και σπιτικά κριτσίνια ολικής αλέσεως, με ρολάκι από προσούτο µε δαµάσκηνο, καρύδι, baby ρόκα και mascarpone και με τη μπρουσκέτα απο focaccia µε µανιτάρια, κρέµα τυριού, ρόκα και λάδι τρούφας. Από τα ζεστά πιάτα προτείνουμε το ιβηρικό χοιρινό σιγοµαγειρεµένο µε baby λαχανικά, θυµάρι και Porto, το λινγκουίνι ολικής άλεσης µε γαρίδες σωτέ, άγριο µάραθο και βολάκι άνδρου και το φιλέτο από φρέσκο σολωµό µε quinoa και µυρωδικά.

 

Κλείσε στο By the Glass 

 

Κουζουλάδες Μεζεδοπωλείο, Μοναστηράκι

Για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας, προτείνουμε το μεζεδοπωλείο Κουζουλάδες στο Μοναστηράκι! Οι Κουζουλάδες είναι το καινούργιο στέκι για Κρητική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας που θα σε ενθουσιάσει. Σε ένα μοντέρνο χώρο με ωραία διακόσμηση ή σε κάποιο από τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φιλλίπου θα φας σαν σύντεκνος! Έχε στο νου σου επίσης ότι τα σαββατοκύριακα θα απολαύσεις παραδοσιακές γεύσεις από την Κρήτη, με τη συνοδεία κρητικής μουσικής!

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακά κρητικά πιάτα όπως απάκι, στάκα με αυγά, το παραδοσιακό γαμοπίλαφο, χοχλιούς μπουμπουριστούς, τσιγαριαστό στο πήλινο, λουκάνικα με σταμναγκάθι, καλιτσούνια και σαγανάκι γραβιέρα με σιρόπι από πετιμέζι! Επιβάλλεται ρακή και σφακιανή πίτα με μέλι στο τέλος! 

 

Κλείσε στις Κουζουλάδες

 

Monk grapes and spirits, Μοναστηράκι

Επόμενη πρόταση για φαγητό μετά το θέατρο, είναι ένα ακόμα αγαπημένο wine bar restaurant κοντά στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ο “μοναχός που ξέρει από καλό κρασί” όπως το αποκαλούνε, το Monk Grapes and Spirits. Με βιομηχανική αισθητική με arty στοιχεία, με μια μεγάλη μακρόστενη μπάρα και μία σάλα γεμάτη με stands και ψηλά σκαμπό σε στυλ φελλού, θα απολαύσεις καλό κρασί και αλλά και δημιουργικά cocktails με νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, παρέα με jazz, bossa nova, funky και soul μελωδίες.

e-table tip: Τα τραπέζια για φαγητό του Monk βρίσκονται σε ένα “μπαλκονάτο” όροφο, με θέα όλο το μαγαζί. Παράγγειλε ποικιλίες σε finger food για να συνοδέυσεις το κρασί ή το cocktail σου, δροσερές σαλάτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ξεχωρίσαμε τη σαλάτα MONK με λόλα, καρύδι, ξινόμηλο, σαλάμι αέρος, τα χοιρινά φιλετάκια με κρούστα γραβιέρας, λιαστή ντομάτα, μουστάρδα και ρύζι μπασμάτι, τις πέννες με μελιτζάνα, ντομάτα, λουκάνικο και το φιλέτο σολωμού με πορτοκάλι και ροζ πιπέρι!

 

Κλείσε στο Monk Grapes and Spirits 

 

Ακαδημίας Μπριζολάκια, Κέντρο Αθήνας

Έαν είσαι λάτρης του κρέατος και ειδικά του grill, τότε έφυγες για το ψητοπωλείο Ακαδημίας Μπριζολάκια, που προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για το ψητό κρέας στα κάρβουνα. Σε ένα φωτεινό χώρο με ωραία διακόσμηση, θα φας μερακλήδικα: θα απολαύσεις εκλεκτά κρέατα ψητά στα κάρβουνα, νόστιμο σουβλάκι, μαζί με φοβερά ορεκτικά και δροσερές σαλάτες.

e-table tip: Ξεκίνησε με ντάκο, πράσινη σαλάτα, λαχανικά σχάρας, φαλάφελ και το γαλοτύρι του Στελάκη. Όντας κρεατοφάγοι, συστήνουμε ανεπιφύλακτα mix grill , φιλέτο ψαρονέφρι, μπριζόλα βουβαλίσια, κοτόπουλο αλήτικο και μπιφτέκι γαλοπούλα. Επιβάλλονται επίσης τα διάσημα Μπριζολάκια Ακαδημίας στη λαδόκολλα! Ενημερωτικά, για τα ζευγάρια ή τις μεγάλες παρέες και το γυναικείο -κυρίως- κοινό, υπάρχει στο μενού και το τζατζίκι ανύπαντρο, χωρίς σκόρδο!

 

Κλείσε στο Ακαδημίας Μπριζολάκια

 

333 & Chef’s Workshop, Κέντρο Αθήνας

Εάν θες να κανονίσεις μια διαφορετική  έξοδο, σου έχουμε μια πολύ καλή και “διαδραστική” έξοδο για φαγητό! Στα σύνορα του Συντάγματος με την Πλάκα θα βρεις το εστιατόριο 333 & Chef’s Workshop ένα μοναδικό χώρο που προσφέρει μεσογειακή fusion κουζίνα που βασίζεται στην εποχικότητα. Με μίνιμαλ εντυπωσιακή διακόσμηση και urban αισθητική, θα απολαύσεις fusion γεύσεις, μαζί με βιολογικά κρασιά από τον ελληνικό, το γαλλικό, τον ιταλικό και τον ισπανικό αμπελώνα.

e-table tip: Δοκίμασε όστρακα με sauce σαμπάνιας, αρωματικό βούτυρο και χαβιάρι μουστάρδας, ταρτάρ μόσχου ενισχυμένο με φρεσκοκομμένα μυρωδικά, κρόκο αυγού, αφρό αυγολέμονου και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, κοτόπουλο chimichurri με σαλάτα με ντοματίνια, κατίκι, τηγανητό αμπελόφυλλο και πίκλα αχλάδι και μάγουλα και ουρά μόσχου σιγομαγειρεμένα για 12 ώρες σε κόκκινο κρασί! Σου έχουμε και μία έκπληξη: υπάρχει ένα μεταλλικό τραπέζι που ανεβοκατεβαίνει: μετατρέπεται σε stand ή εξαφανίζεται στο ταβάνι, κάνοντας έτσι περισσότερο χώρο για όσους μείνουν μετά το φαγητό τους για ποτό!

 

Κλείσε στο 333 & Chefs Workshop 

 

 

Μικρά Ασία, Θησείο

Επόμενη πρόταση για νόστιμη έξοδο για φαγητό μετά το θέατρο είναι τo μεζεδοπωλείο Μικρά Ασία στο Θησείο, ένα γνωστό σημείο συνάντησης για ανατολίτικες γεύσεις και ελληνικές σπεσιαλιτέ από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σε ένα χαρούμενο χώρο με πολύχρωμες καρέκλες, cozy διακόσμηση και παρεΐστικο κλίμα θα απολαύσεις εκλεκτά μεζεδάκια παρέα με καλό κρασί! Τα Σάββατα ετοιμάσου για ανατολίτικες γεύσεις μετά ζωντανής μουσικής!

e-table tip: Δοκίμασε την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, σύγκλινο Μάνης, κρητικό ντάκο, πικάντικο σπετσοφάϊ, ιμάμ μπαϊλντι και υπέροχα σπιτικά γλυκά όπως ραβανί, μωσαϊκό και λεμονόπιτα!

 

 Κλείσε στη Μικρά Ασία 

 

La Esquina, Κολωνάκι

Φύγαμε τώρα για το κοσμοπολίτικο Κολωνάκι και για έναν από τους αγαπημένους μας πεζόδρομους, τη Χάρητος με τα ωραία εστιατόρια-bar. Εκεί βρίσκεται το αγαπημένο μας all day burger and cocktail bar La Esquinaπου είναι ιδανική επιλογή για american style κουζίνα και φυσικά cocktails. Σε ένα μοντέρνο  χώρο με industrial διακόσμηση και με φυτά διακοσμημένα με φωτάκια, θα βρεις πεντανόστιμα burgers με ενδιαφέρουσες πινελιές, δροσερές σαλάτες, ποικιλίες ορεκτικών και δημιουργικά cocktails για κάθε γούστο!

e-table tip: Ξεκίνησε με τη la Esquina Salad με ραντίτσιο, βαλεριάνα, τρυφερά φύλλα ρόκας, μοσχαρίσιο καρπάτσιο, φλοίδες μανιταριών, καρέ ντομάτας και βινεγκρέτ σιναπόσπορου και τα tacos με χοιρινό, iceberg, ντομάτα, guacamole και sweet chili cream. Από burgers προτείνουμε το Μushroom vs Cheddar burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μανιτάρια, bacon, ντομάτα, iceberg και λιωμένο cheddar και το La Esquina Black Angus Burger με μπιφτέκι Black Angus, bacon, τηγανιτό αυγό, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, μαγιονέζα και BBQ sauce! Για το τέλος, οπωσδήποτε το Bueno roll cream, που είνα κορμός με κρέμα μπισκότο, πραλίνα bueno, τρούφα υγείας και marsmallows!

 

Κλείσε στο La Esquina 

 

Cookoovaya, Περιοχή Χίλτον

Αν σου αρέσουν οι gourmet γεύσεις, τότε ετοιμάσου να ζήσεις μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο Cookoovaya. Το εστιατόριο αυτό βρίσκεται στην Περιοχή του Χίλτον και είναι ένα από τα top hot spots της Αθήνας για ελληνική δημιουργική κουζίνα. Στη Cookoovaya, γέλια, μαχαιροπίρουνα και πιάτα συνθέτουν τη γευστική μελωδία κάθε ημέρας. Ένας λιτός και άνετος χώρος με αέρα διακριτικής πολυτέλειας και ατμόσφαιρα, θα σε ταξιδέψει στην αστική Αθήνα του ’60 αλλά και στα καλά γαλλικά μπιστρό.

e-table tip: Δοκίμασε ταρτάρ τόνου με φασολάκια, ελιές και σάλτσα καπνιστής πιπεριάς, σαλάτα με τηγανητό κοτόπουλο, χούμους, λάχανο, καρότο και μήλο, ανοιχτή πίτα με τρούφα, μανιτάρια κρέμα, βοδινό φιλέτο στη σχάρα και κρεμμύδια, ψαρομακαρονάδα με φαγκρί κοκκινιστό, ζυμαρικά chitarra, ντομάτα και μυρωδικά και μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά με πουρέ μελιτζάνας και γραβιέρα! Από γλυκά λατρέψαμε το κυδώνι ψημένο στο ξυλόφουρνο με φρέσκια βανίλια, παγωτό καϊμάκι και μπισκότο αμυγδάλου και λωτό με μελομακάρονο, ανανά, μπανάνα, βασιλικό και σορμπέ πορτοκάλι!

 

Κλείσε στο Cookoovaya

 

Κίτρο traditional Athenian cuisine, Πλάκα

Τελευταία πρόταση για φαγητό μετά το θέατρο είναι τo Κίτρο traditional Athenian cuisine. Πάνω στην ιστορική πλατεία Παλαιάς Αγοράς στην Πλάκα, θα απολαύσεις παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που βασίζεται σε σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές. Σε ένα κομψό και φωτεινό περιβάλλον με vintage στοιχεία και μοντέρνα έπιπλα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, από φοβερά μαγειρευτά, δροσερές σαλάτες και ορεκτικά μέχρι και λαχταριστά snacks και ψητά σχάρας.

e-table tip: Δοκίμασε κλασικά ελληνικά πιάτα όπως ο μουσακάς, οι κολοκυθοκεφτέδες, το γιουβέτσι αλλά και λαδερά. Μας άρεσε το σαγανάκι με μέλι, τα κοκκινιστά κεφτεδάκια, το ψητό κοτόπουλο σχάρας! Ρώτησε για το τέλος για τα γλυκά ημέρας!

 

Κλείσε στο Κίτρο 

 


 

 Μετά το θέατρο έχει φαγητό!

Κάνε την κράτηση σου σε φοβερά στέκια στην Αθήνα, για να μην ψάχνεις πού να πας για φαγητό μετά που θα τελείωσει η παράσταση!

 

Ανακάλυψε περισσότερα εστιατόρια στην Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close