Αγαπημένα υγιεινά πιάτα από εστιατόρια μας στην Αθήνα

860

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, βρήκαμε τα καλύτερα υγιεινά πιάτα από εστιατόρια μας στην Αθήνα που μπορείς να απολαύσεις υπεύθυνα και ειδυλλιακά! Πάνω από όλα όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλή και ισορροπημένη διατροφή και να μην κάνουμε εξαντλητικές δίαιτες!

Dames

υγιεινά πιάτα

Ένας μοντέρνος πολυχώρος των νοτίων προαστίων με εντυπωσιακή μπάρα και lounge ατμόσφαιρα στη Γλυφάδα, το Dames είναι ιδανικό για να απολαύσεις το υγιεινό φαγητό συνδυαστικά με το ποτό σου, ρομαντικά, μεσογειακά και ποιοτικά. Πλούσιο μενού σε ελαφριές σαλάτες, finger food, αλλά μην ξεχάσεις να απολαύσεις τις πέννες με σολωμό, ένα ελαφρύ πιάτο με πλούσια μυρωδικά, νόστιμο, αλλά πάνω από όλα υγιεινό! Για εσένα που είσαι μακαρονάς και ξέρεις να συνδυάζεις το αγαπημένο σου ζυμαρικό με άρωμα μεσογείου!


 

Jonahs Restaurant

υγιεινά πιάτα

Το εστιατόριο Jonah’s Cafe Wine Bar & Restaurant στους Αμπελόκηπους, αποτελεί έναν ζεστό χώρο με ατμοσφαιρικό φωτισμό και urban design. Παράλληλα με το κρασί της αρεσκείας σου ή ακόμα και ένα cocktail απόλαυσε σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα. Και μην σταθείς στα κυρίως πιάτα που έχεις συνηθίσει έως τώρα, κάνε την ανατροπή στην επιλογή σου με φρέσκο χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι, φέτα και σάλτσα παρμεζάνας! Υγιεινή, αυθεντική και πλούσια γεύση που θα σε καθηλώσει!


 

Γιορτή

υγιεινά πιάτα

Η Γιορτή αποτελεί ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για να απολαύσεις υγιεινά το γεύμα σου, μέσα στο δάσος με μεγάλο κήπο και δέντρα που σε μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, ρομαντικό και παραδεισένιο! Φαγητά ολόφρεσκα και μαγειρεμένα στο τζάκι και στον ξυλόφουρνο. Και αν αυτό δεν είναι υγιεινό μενού, τότε ποιο είναι; Για εσένα που είσαι απαιτητικός και θέλεις την απόλυτη γευστική εμπειρία δοκίμασε μπούτι κοτόπουλου στη σχάρα, μαριναρισμένο με μουστάρδα και αρωματικά μπαχαρικά, με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα πεκορίνο. Ένα πιάτο που σίγουρα δεν θα ξεχάσεις εύκολα!


 

Και Μετά

υγιεινά πιάτα

Εάν είσαι fan των δυτικών προαστίων, έχεις πιεί το ποτό σου και θέλεις κάτι άκρως υγιεινό για να κλείσεις την βραδιά σου, το μεζεδοπωλείο Και Μετά είναι ένας χώρος σε παλιό αρχοντικό του 1930 που αναπαλαιώθηκε.Vintage ατμόσφαιρα και παλιά αντικείμενα εποχής που θα σε ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο μέσα από ένα πλούσιο μεσογειακό μενού και ίσως το αγαπημένο σου πιάτο γίνει το γευστικότατο κριθαρότο θαλασσινών μαγειρεμένο με κριθαράκι, πλούσια μυρωδικά, λαχανικά και μύδια ή γαρίδες. Εσύ τι θα επιλέξεις;


 

M8 Restaurant-Bar

υγιεινά πιάτα

Το κέντρο είναι ένας τόπος συνάντησης και τι καλύτερο από μια υγιεινή απολαυστική γαστρονομική εμπειρία στο M8 Restaurant-Bar του Κολωνακίου! Φωτεινός χώρος γεμάτος χρώμα, όμορφος με lounge ατμόσφαιρα και μοντέρνα αισθητική. Αφέσου στα χέρια της Chef Κουμαντάνου Ελένης και κάνε ένα γευστικό διάλειμμα επιλέγοντας καλαμάρι γεμιστό με χαλούμι, πιπεριά φλωρίνης και ντομάτα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά! Και εφόσον το πιάτο σου είναι ελαφρύ, μην διστάσεις να απολαύσεις το αγαπημένο σου cocktail και να χαλαρώσεις περισσότερο με την παρέα σου!

 

 

 

 

 

 


 

Piu Verde

υγιεινά πιάτα

Το εστιατόριο Piu Verde στου Παπάγου, είναι ένας χώρος κάθε άλλο μαγικός, ανάμεσα στα πευκόδεντρα και την λίμνη, που ξεχνάς σίγουρα ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα! Ένα άρωμα μεσογείου με τις καλύτερες συνταγές από τον executive chef Χρήστο Τζιέρα! Γεύσεις παραδοσιακές με αγνά υλικά και gourmet εμφάνιση για εσένα που θες να γεύεσαι την ομορφιά του πιάτου σου! Και ποιο είναι αυτό; Ριζότο με τραγανό προσούτο, σπαράγγια και γκοργκοντζόλα! Άκρως υγιεινό εφόσον όλοι γνωρίζουμε τις φαρμακευτικές ιδιότητες των σπαραγγιών! Και εάν δεν γνωρίζεις την γκοργκοντζόλα, είναι μιλανέζικο μπλε τυρί φτιαγμένο από πλήρες αγελαδινό γάλα!


 

Fun Fact

Εσύ ήξερες ότι για κάθε δολάριο που ξοδεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την καταπολέμηση του υποσιτισμού στον κόσμο, η βιομηχανία τροφίμων ξοδεύει 500 δολάρια για την προώθηση των επεξεργασμένων τροφίμων;

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, επιλέγοντας ένα από τα υγιεινά πιάτα των εστιατορίων μας στην Αθήνα.

 

Να τρως για να ζεις όχι να ζεις για να τρως! -Κικέρων

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close